Træning

Gør cardio sjovt igen med sjipning | 10 gode grunde

Det kan måske være en overraskelse for nogle, men sjipning er mere end kun en skolegårds aktivitet eller en klassisk opvarmning i enhver boksefilmtræning.

Sjipning er praktisk talt en universel tilgængelig form for træning, som du kan lave, uanset hvor du er, hvor meget tid du har og i de fleste tilfælde, hvor meget plads du har.

Trinløst billigere end andre former for hjerte-kar-udstyr og uden tvivl giver mange flere fordele, som måske ikke engang tages i betragtning, i dag vil vi dække de 10 grunde til, at du skal inkludere mere sjipning i din træningsrutine.

Sjipning

1. Det ruinerer dig ikke

Sammenlignet med en hvilken som helst halv anstændig træningsmaskine, så er et sjippetov ret billigt. De fleste maskiner vil sætte dig tilbage et par tusinder kroner, mens du kan købe et sjippetov til prisen for din frokost!

2. Sjipning er en fullbody workout

Sjipning er en fremragende helkropstræning, der rekrutterer så mange muskler, som du muligvis kunne tænke på – dine lægge, quads, hamstrings, glutes, abs, skuldre og endda dine arme.

3. Kardiovaskulær træning

Sjipning er et godt værktøj til forbedring af kardiovaskulær kondition. På så lidt som kun få uger har undersøgelser fundet, at sjipning har haft en signifikant positiv indflydelse på både mænd og kvinders cardio. Faktisk fandt man i en undersøgelse, hvor man sammenlignede 30 minutters daglig jogging med 10 minutters daglig sjip, at begge former for træning signifikant forbedrede deltagers cardio med 10 minutters sjip lige så effektiv som 30 minutters jogging!1

4. Forbrænder en masse kalorier

Forskning viser, at sjip kan forbrænde op til 25 – 30 kcal pr. minut hos både mænd og kvinder, hvilket betyder, at du kan forbrænde op til 600 kalorier på kun en halv time.2 Hvis du ønsker at nå et kalorieunderskud for at tabe dig, kan sjipning være den fedtforbrænder, du har været på udkig efter uden at reducere dit kalorieindtag så meget.

5. Forbedrer smidighed

Sjipning er en fantastisk aktivitet at tilføje til dit program, hvis du er involveret i aktiviteter eller sportsgrene, der indebærer stor efterspørgsel efter smidighed. Anekdotisk kan vi se utallige eksempler på, hvordan sjipning indarbejdes i sportstræning for at forbedre agility (igen, spørg enhver bokser, hvordan de forbedrer deres agility!), Men det afspejles også i forskningsresultater!3

6. Øger variationen og fleksibiliteten

Et af de bedste argumenter for at indarbejde sjipning i din rutine er den mangfoldighed af træning, du kan udføre. Fra udholdenhed til intervaltræning til forbedring af kraft og evnen til at gøre det stort set ethvert sted, når som helst. Der er masser af tricks derude, som du kan lære. Det er en fantastisk måde at videregive tiden og imponere dine kammerater på.

7. Kan gøre dig mere glad

Hvad er en af ​​de nemmeste måder at forbedre dit humør på? Træning selvfølgelig! Udførelse af træning frigiver signalmolekyler (neurotransmitters) kaldet “endorfiner”, som kan hjælpe med at forbedre vores humør!

Sjipning passer perfekt ind i zonen med moderat intens træning, som måske er den bedste intensitet at skyde efter for at sikre, at du får det forbedret humør bagefter.4

8. Forbedrer koordineringen

Koordinering er en kritisk færdighed for mange sportsgrene og generelle aktiviteter i løbet af dagen. Sjipning kan være en super simpel øvelse til at forbedre motoriske færdigheder, balance og generel koordinering markant.

En undersøgelse fandt, at der i så lidt som to sessioner om ugen i adskillige uger med sjip forbedrede balance og motorisk koordinering i en sportsbestand.5 I betragtning af vigtigheden af koordinering (og balance) i sporten, og det faktum, at atleter kan tilføje sjipning med meget lidt, hvis nogen overhovedet, forstyrrelse af deres træningsprogram, ville det være værd at give det en chance for at se, hvordan det forbedrer din præstation.

9. Reducerer skaderisikoen

Ok, så sjipning virker temmelig forbløffende, ikke? Men hvordan kan det sammenlignes med andre træningsskader?

En undersøgelse sammenlignet med at løbe med at sjippe for at undersøge hvilken effekt disse aktiviteter kan have på vores krop.6 Forskere sammenlignede kontaktkraften på knæet for 20 sunde, unge voksne, da de løb og sjippede med samme hastighed.

Sammenlignet med at sjippe, producerede løb næsten dobbelt så høj som den gennemsnitlige spidsstyrke på patella eller knæskal foran i knæleddet, fandt undersøgelsen.

Løb producerede også næsten 30 procent større gennemsnitlig topkraft på det tibiofemorale led, eller knæhængslet dannet mellem tre knogler: lårben, skinneben og patella.

Forskerne fandt også, at sjipning forbrændte 30% flere kalorier end at løbe, såvel som at det så ud til at have mindre indflydelse på kroppen.

10. Måske kan det endda gøre dig smartere

Ifølge Jump Rope Institute hjælper sjipning med udviklingen af venstre og højre halvkugler i din hjerne, hvilket yderligere forbedrer den rumlige bevidsthed, forbedrer læseevner, øger hukommelsen og gør dig mere mentalt opmærksom.

Dette er også blevet reflekteret i forskning, der fremhæver, at selv så lidt som 3 minutters sjip kan engagere de dele af hjernen, som er forbundet med at være fordelagtige for kognitiv læring.7

Når vi tager hensyn til, hvordan sjip kan påvirke andre kognitive færdigheder, som f.eks. koordination, kan vi antage, at det faktisk kan hjælpe dig med at gøre dig markant mere intelligent.

Kort fortalt

Selvom det er en af de enkleste former for motion, er fordelene ved sjipning ikke til at overse.

Fra fitness til vægtstyring, humør, koordination og endda intelligens kan sjipning hjælpe med at forbedre alle disse faktorer og meget mere.

Vi forventer, at vi vil se mange flere af jer, der vil inddrage sjipning i jeres rutiner i fremtiden, fordi det er vidunderligt billigt, utroligt alsidigt og nemt at få fat i.

Husk at tagge os i dine træningssessioner med sjippetov. Vi vil gerne se dine sjippe-færdigheder.

10-Minutters udendørs HIIT træning for alle

Træning

10-Minutters udendørs HIIT træning for alle

Få pulsen op og sveden frem ude i det fri med en 10-minutters omgang HIIT.

2020-03-25 09:45:04Skrevet af Evangeline Howarth

Hjemmetræning | 20 Minutters build muskeltræning

Træning

Hjemmetræning | 20 Minutters build muskeltræning

Team op og lav denne muskelopbyggende træning.

2020-04-08 13:47:03Skrevet af Lauren Dawes


1. Baker, J. A. (1968). Comparison of rope skipping and jogging as methods of improving cardiovascular efficiency of college menResearch Quarterly. American Association for Health, Physical Education and Recreation39(2), 240-243.

2. Town, G. P., Sol, N., & Sinning, W. E. (1980). The effect of rope skipping rate on energy expenditure of males and femalesMedicine and science in sports and exercise12(4), 295-298.

3. Grivedehi, M. B., Nourbakhsh, P., & Sepasi, H. EFFECTS OF SPEEDY AND DEMONSTRATION JUMPING-ROPE TRAINING ON GROSS MOTOR SKILLS.

4. Saanijoki, T., Tuominen, L., Tuulari, J. J., Nummenmaa, L., Arponen, E., Kalliokoski, K., & Hirvonen, J. (2018). Opioid release after high-intensity interval training in healthy human subjectsNeuropsychopharmacology43(2), 246-254.

5. Trecroci, A., Cavaggioni, L., Caccia, R., & Alberti, G. (2015). Jump rope training: Balance and motor coordination in preadolescent soccer playersJournal of sports science & medicine14(4), 792.

6. McDonnell, J., Zwetsloot, K. A., Houmard, J., & DeVita, P. (2019). Skipping has lower knee joint contact forces and higher metabolic cost compared to runningGait & posture70, 414-419.

7. John, A., & Schöllhorn, W. I. (2018). Acute effects of instructed and self-created variable rope skipping on EEG brain activity and heart rate variabilityFrontiers in behavioral neuroscience12, 311.Jamie Wright

Jamie Wright

Forfatter og ekspert

Jamie Wright har en kandidatgrad i human ernæring og en BSc i sport og træningsvidenskab, og arbejder nu med flere organisationer samt driver sin egen private praksis for at hjælpe enkeltpersoner med deres ernæringsmæssige mål. Han er akkrediteret med Association for Nutrition og hjalp hundreder af klienter, fra mødre derhjemme til internationalt konkurrerende atleter, og arbejder inden for evidensbaseret, holistisk ernæringsprogrammering for at nå deres sundheds- og fitnessmål. Ud over at drive sin praksis bidrager Jamie regelmæssigt til det ernæringsfelt, der præsenterer og skriver på dets mange facetter. Han har haft sin forskning præsenteret på den britiske fedme-kongres såvel som oversøiske konferencer og har skrevet flere e-bøger, mens han bidrager til andre (herunder velgørende sportsorganisationer). Hans forskning har koncentreret sig om vægtstyring såvel som sports / træningspræstation og tilskud. En massiv sportsnød, ivrig fitness-gænger og elsker alle hunde relaterede ting, Jamies mål med at dele den erfaring og viden, han har fået fagligt og professionelt, er at give en kilde til klarhed i den enorme mængde af ""forkert information og støj"", der findes inden for sundheds- og fitnessbranchen.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her