Træning

Moderat-kraftig motion er den bedste måde at forbedre konditionen på, viser studie

Forskere fra Boston University School of Medicine har undersøgt effekten af fysisk træning på større fysisk formbarhed. Er det lige så godt som man tror, at det er godt at få antallet af skridt med en let gåtur, eller handler det om moderat kraftig motion?

motion

Studiet

2.000 deltagere gennemgik omfattende cardio-pulmonale træningstest (CPET) for at få den “gyldne standard” for måling af fysisk form, som hjælper med at forstå en persons maksimale kapacitet til at udnytte ilt. Disse målinger blev derefter forbundet med deltagernes data om fysisk aktivitet.

Fysiske aktivitetsdata blev indsamlet ved hjælp af accelerometre, som er en anordning, der måler frekvensen og intensiteten af menneskelige bevægelser. Deltagerne bar accelerometrene i en uge omkring tidspunktet for deres CPET og ca. otte år tidligere.

Dette interval gjorde det muligt for forskerne at få et bredere billede af virkningerne af motion på større fysiske fitnessniveauer.

Resultaterne

Undersøgelsen viste, at moderat-vigorøs fysisk aktivitet var den mest effektive til at forbedre konditionen.1 For at give et vist perspektiv var moderat-vigorøs motion tre gange mere effektiv end at gå og næsten 14 gange mere effektiv end blot at reducere den tid, deltagerne sad ned i.1

Ifølge en artikel fra American Heart Association kan moderat motion omfatte gå 3,2 km på 30 minutter, dans eller cykling langsommere end 25km/t.2 Alternativt kan kraftig motion kategoriseres som vandring op ad bakke med en tung rygsæk, tennis (single) eller cykling med 25 km/t. eller hurtigere.2

Hvis du øger den tid, du bruger på motion, eller øger dit daglige antal skridt, kan du dog stadig opveje virkningerne af at være stillesiddende – at tilbringe meget tid siddende med lidt fysisk aktivitet.1

Er 10.000 skridt om dagen bare en myte?

Træning

Er 10.000 skridt om dagen bare en myte?

Er 10.000 skridt bare en myte?

2021-09-15 10:00:53Skrevet af Shannah Hatch

Kort fortalt

Nogle dage kan det være svært at få din foretrukne motion ind. Ideelt set bør du formå at gennemføre en form for moderat-kraftig motion et par gange om ugen, hvilket kan omfatte alt fra løb til svømning. Men hvis det ikke altid er muligt, er det bedre at bevæge sig end ingenting. Selv om det måske ikke er bevist, at gåture øger konditionen, er der mange andre fordele.

Tidsbegrænset spisning kan forbedre muskelvæksten, viser studie

Ernæring

Tidsbegrænset spisning kan forbedre muskelvæksten, viser studie

Resultaterne for hanner og hunner var meget forskellige.

2021-08-23 16:19:16Skrevet af Emily Wilcock

Motion forbedrer børns ordforråd, viser nyt studie

Træning

Motion forbedrer børns ordforråd, viser nyt studie

Svømning havde den største effekt.

2021-08-06 11:24:13Skrevet af Emily WilcockEmily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her