Træning

Træning under graviditet | Vigtige ting at undgå

Træning under graviditet kan være svært at navigere i. Selvom det ikke forventes, at vordende mødre skal opgive en aktiv livsstil, er der nogle få øvelser, som man bedst undgår.

Heldigvis står PT’erne Sim og Kay klar til at vejlede opmærksomme kommende mødre om, hvad man må og ikke må gøre ved at træne, når man er gravid. De har både trænet før og efter fødslen, så de ved en ting eller to om emnet.

Som altid anbefales det altid, at du taler med din læge eller jordemoder for at få grønt lys til at fortsætte med nogen form for træning, når du er gravid.

Medmindre en læge har frarådet dig det, er det sikkert at dyrke motion under graviditeten. Når det er sagt, er det bedre at holde sig til nogenlunde det samme træningsprogram, som du fulgte, før du fandt ud af, at du var gravid. Hvis du f.eks. ikke gik til spinning før graviditeten, er det nok ikke det bedste tidspunkt at begynde nu.

Hvis du ikke trænede før din graviditet, men gerne vil begynde, bør det stadig være sikkert at gøre det, men få først vejledning.

Nogle øvelser, du bør undgå

Undlad at træne i rygliggende stilling

Med andre ord må du ikke udføre nogen øvelser, mens du ligger på ryggen. Dette kan undertrykke den blodåre, der transporterer ilt til barnet.

Undgå at tvinge dig til at udånde med lukket mund

Dette er almindeligt under tung vægtløftning. Du bør undgå at anstrenge dig på denne måde, fordi det lægger pres på maveområdet og kan øge blodtrykket.

Tilpas dit kalorieindtag

Vær opmærksom på, hvor mange kalorier du forbrænder gennem træning, og sørg for, at du stadig spiser rigeligt for at tage højde for barnet. Du bør øge dit kalorieindtag, når du træner og i løbet af de tre trimester.

Andre overvejelser

  • Undgå at træne i varmen
  • Undgå kontaktsport (f.eks. fodbold, rugby og kampsport)

Kort fortalt

Og husk, at motion under din graviditet skal være sjov og fornøjelig. Graviditet er en utrolig speciel tid i dit liv, så du skal ikke føle dig presset til at presse dig selv, hvis du ikke har lyst til det. Gør det, der får dig til at føle dig godt tilpas, og benyt lejligheden til at komme i kontakt med dit voksende barn – det er det vigtigste.

Derfor bør du fortsætte med at træne, når du er gravid

Træning

Derfor bør du fortsætte med at træne, når du er gravid

Men husk at lytte til din krop.

2022-03-21 16:59:38Skrevet af Emily Wilcock

Ny MP Mama kollektion til gravide | Ultimativ komfort

Myprotein Træningstøj

Ny MP Mama kollektion til gravide | Ultimativ komfort

Den nye kollektion indeholder alt, hvad du har brug for til komfortabel træning under graviditeten.

2022-03-23 17:56:12Skrevet af Emily WilcockEmily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her