Træning

Derfor bør du fortsætte med at træne, når du er gravid

Det er en udbredt misforståelse, at kvinder skal stoppe med at træne, så snart de ved, at de er gravide, eller når de er i 2. trimester. Faktisk er det bedre for dig, din krop og dit barn, hvis du forbliver aktiv under graviditeten.

De personlige trænere Kay Johnson og Sim Farrington ved, hvad de taler om i denne sag – Kay er i øjeblikket gravid med sit første barn, mens Sim også venter barn, og de har begge gennemført træning før og efter fødslen – så vi overlader det til dem at forklare nærmere.

Alle kvinder og graviditeter er forskellige, så det er vigtigt at få grønt lys fra din jordemoder eller læge, før du fortsætter træningen.

Efterhånden som dit barn vokser, skal du tilpasse dine træningsrutiner. En god måde at planlægge det på er ved at ændre din træning for hvert trimester af din graviditet.

1. Trimester

De første tre måneder er afgørende for din babys udvikling. Du skal være forsigtig med rykagtige bevægelser, så det kan være klogt at undgå HIIT, burpees og andre former for højintensiv træning.

Derudover er morgenkvalme almindeligt i første trimester, og følelser af udmattelse er almindelige gennem hele graviditeten. Det er afgørende, hvis du er ramt af disse følelser, at du lytter til din krop og ikke presser dig selv for hårdt. Hvile er altid vigtigt, men især når du er gravid.

Nogle kvinder oplever, at motion hjælper til at lindre deres symptomer, men det er ikke tilfældet for alle. Undgå at sammenligne og fokuser på det, der virker for dig.

2. Trimester

Tiden til at sidde og tænke over, hvordan du kan tilpasse din træning. Sænk intensiteten af din træning – det er ikke tiden til at få en PR, men derimod tiden til at få et pump på af nogle tunge reps. Du vil blive træt af at høre dette, men igen, lyt til din krop og nyd bare at være aktiv. Løft lettere, og hvis du er bekymret, så rådfør dig med din egen træner eller søg hjælp hos din læge eller jordemoder.

Og husk, at du allerede forbrænder flere kalorier ved at få en baby i dig. Så gør dig selv en tjeneste, og reducer dine gentagelser og sæt. Og tag det bare roligt. Du bør træne, hvis du føler, at det hjælper dig mentalt eller fysisk, men du skal ikke presse dig selv til dine grænser. Gem det til efter, at du har fået dit barn.

Og komfort er nøglen. Det, du har på, vil have stor betydning for din træning. Undgå at føle dig for varm og indespærret, og find det rigtige træningstøj til graviditetstræning til dig. Vi har måske endda noget i ærmerne, der kan hjælpe dig med dette.

Som altid skal du drikke rigeligt med vand under din træning og tage så lange pauser, som du har brug for. Lyt til din krop.

3. Trimester

De sidste tre måneder af din graviditet er de måneder, hvor du sandsynligvis vil være mest utilpas. På dette tidspunkt skal du øge dine kalorier, sandsynligvis med omkring 400-500 kalorier om dagen. Der tages ikke højde for de kalorier, der forbrændes under træning, så vær opmærksom og sørg for at genopfylde disse.

På dette tidspunkt bør du blot fokusere på at bevæge din krop snarere end at flytte vægt. Sænk dit træningsskema og eventuelle øvelser, og fokuser på kropsvægtsøvelser og bækkenbundsøvelser for at forberede dig på fødslen. Nogle kvinder foretrækker måske endda at droppe fitnesscentret og i stedet nyde den friske luft på en gåtur.

Kort fortalt

Du skal ikke føle dig presset til at fortsætte med at træne under din graviditet. Men hvis du er en ivrig motionist eller gerne vil forblive aktiv, er der simpelthen ingen grund til at stoppe og gå glip af de fordele, det kan have for dig og dit barn. Lyt altid til din krop og din læges råd, og fokuser på det, der virker for dig.

10 grundlæggende yogastillinger for begyndere | Yoga Made Easy

Træning

10 grundlæggende yogastillinger for begyndere | Yoga Made Easy

Rul din yogamåtte ud og find ud af, hvilke fordele yoga har at tilbyde.

2020-07-18 12:38:21Skrevet af Evangeline Howarth

8 bedste kosttilskud til kvinder

Kosttilskud

8 bedste kosttilskud til kvinder

Kosttilskud til at støtte graviditet, knoglesundhed, blodgennemstrømning og meget mere.

2021-11-25 15:54:57Skrevet af Claire MuszalskiEmily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her