Vores Ambassadører

Influencer normaliserer kvinders vægtøgning efter inspirerende forvandling

I årenes løb har kvinder fået så ofte at vide af medierne, at vi skal være mindre og slankere, at vi er blevet hjernevasket til at tro på det.

Mens væksten i den kropspositive bevægelse har hjulpet os med at stå op for vores kroppe og indtage den plads, vi fortjener, er emnet målrettet vægtøgning for kvinder stadig fremmed for mange og for nogle bare ubehageligt.

Der findes dog et lille fællesskab af kvinder, der sætter deres frygt til side i jagten på at føle sig lykkeligere og sundere og dele deres rejse med vægtøgning. En af disse modige kvinder er Amelia Goldsmith, eller @milly_gfit til hendes følgere.

Da hun nu har afsluttet sin vægtøgningsrejse, talte vi med Amelia for at afdække, hvad der fik hende til at starte denne rejse og de udfordringer, hun har stået over for undervejs.

amelia-goldsmith-

Før vægtøgningsrejsen

Amelia har altid været aktiv under sin opvækst og har danset fra hun var tre år gammel. Hun havde også altid været slank og følte sig presset af både dansekulturen og verden omkring hende til at forblive sådan.

“Jeg tror, at det bestemte dansemiljø, det pres, jeg lagde på mig selv, og de sociale standarder, jeg omgav mig med, fik mig til at gå i en spiral ned i, hvad der virkede som et uendeligt mørkt hul af kostrelaterede tanker, kropsdysmorfi og det konstante behov for at være slank og ’se sporty’ ud”

Med tiden krævede presset sin pris på nogle ret skræmmende måder, og det var først sidste år, at Amelia indså situationens alvor.

“Efter 7-8 år med konstant at skulle kæmpe mod madrelaterede tanker i mit hoved og kalorietælling/begrænsning nåede det til 2020, da COVID ramte, hvilket var det tidspunkt, hvor jeg nåede mit laveste; mentalt og fysisk.”

På dette tidspunkt havde Amelia ikke haft menstruation i 8 år, og hendes venner var også begyndt at udtrykke deres bekymring for hende.

“Min bedste veninde rakte ud til mig et par gange og spurgte, om jeg var okay, hvilket bekymrede mig og fik mig til at gå i panik. Efter et par kommentarer om min vægt begyndte jeg at indse, hvad jeg gjorde, og hvor jeg ville tage hen, hvis jeg fortsatte, hvilket ikke ville gøre mig glad eller sund.”

Det kan være svært at se usunde tanker og vaner hos sig selv, og det krævede Amelia at se sig selv objektivt for at erkende, at noget måtte ændres.

“Jeg kan faktisk huske, at jeg lavede en live træning i samarbejde med Myprotein på min Instagram, og jeg kan huske, at jeg kiggede tilbage på den og stillede spørgsmålstegn ved, om jeg virkelig var så tynd, som jeg så ud i videoen. Det var et af de sjældne øjeblikke, hvor jeg så min rigtige størrelse og ikke den størrelse, som jeg altid troede, jeg var, når jeg kiggede mig i spejlet.”

Fra næsten et årti med restriktioner til det lykkeligste og sundeste, hun nogensinde har været.

Forandringerne

Amelia tog ikke kun de utrolige skridt til at indse, at noget måtte ændres, men hun dokumenterede også hele vægtøgningsrejsen på sin Instagram-konto.

“Jeg fik endelig mod til at acceptere, at jeg var nødt til at sætte mit helbred først, hvilket betød at tage på i vægt.”

Selv om enhver rejse har sine op- og nedture, har Amelias rejse med vægtøgning efterladt hende med så meget mere, end hun først havde forestillet sig.

“Der er SÅ mange positive ting! Jeg har fået min personlighed tilbage, som jeg ikke vidste, at jeg havde mistet! Jeg har også fået min humor tilbage; jeg griner meget mere. Ren, ren lykke, energi, utrolig bedre hud, hår og negle. Mit forhold til mad er så frit og fantastisk.”

Hun har også set forbedringer i sine relationer til andre såvel som til sig selv og tegn på, at hendes krop ikke længere bare overlever, men også trives.

“Mine relationer til min familie og venner er så meget sundere og mindre giftige. Min angst er faktisk meget mindre, og jeg tror også, at det skyldes den øgede selvtillid. Min menstruation er kommet tilbage (!!!!), hvilket betyder, at min krop ikke længere forsøger at ‘overleve’, men i stedet lever lykkeligt. Min libido er vendt tilbage, og det samme gælder min interesse for romantiske forhold.”

Når man hører alle de positive ting, som Amelia har nævnt, bliver man klar over, hvor meget vi sætter på spil for at se ud på en bestemt måde, og at når dette pres er fjernet, er der meget mere af livet at nyde. Det er helt sikkert tilfældet for Amelia.

“Drømme, som jeg har haft i årevis, er endelig begyndt at gå i opfyldelse, og jeg tror stærkt på, at det skyldes, at min mentalitet i forhold til min krop, mad, motion, kalorier osv. holdt mig tilbage på så mange måder.”

Begynd din egen rejse med vægtøgning

På trods af de positive aspekter kan det være skræmmende at se sin krop vokse efter at have forsøgt at skrumpe den i årevis. Amelia er dog et bevis på, at det er værd at overvinde den stort set ubegrundede frygt. Hun har endda samlet nogle praktiske råd til at bekæmpe de udfordringer, hun har stået over for undervejs:

– STOL PÅ PROCESSEN! Det er så nemt at tvivle på processen og på sig selv, men det hele går op i en højere enhed til sidst.

– Oppustethed er normalt. Tillad din krop at fordøje den mad, du giver den.

– Hvis du er ubehageligt mæt i starten, skal du vide, at det går over. Din krop og din appetit vil tilpasse sig, bare giv det tid.

– Din krop under vægtgenoprettelse kan være svær at acceptere, men husk, at det er midlertidigt, og at vægten vil fordele sig jævnt.

– Hold dit hoved fokuseret på dig selv, bekymr dig ikke om folk omkring dig. Deres mål vil ikke hjælpe dig med at nå dine mål.

Kort fortalt

At tage på i vægt kan føles som om, at man går imod alt, hvad samfundet nogensinde har fortalt en om at være “sund”, men nu ved slutningen af sin rejse er Amelia et bevis på, at “sund” er meget mere end blot at se ud som en person.

Det er sjældent det værd at skrumpe ind for samfundets skyld, men det er næsten helt sikkert langt mere værd at passe på den krop, du har, og fejre alle de ting, den kan give dig, end at passe på den krop, du har.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her