Vores Ambassadører

Stå sammen og bryd fordomme i fitness #BreakTheBias

Der er ingen grund til, at det kun er en enkelt dato i kalenderen, der skal bruges til at styrke og fejre kvinders præstationer. Men Kvindernes Internationale Kampdag er helt sikkert en dag, hvor der skal sættes særlig fokus på denne indsats, når vi samarbejder om at bryde fordommene (#BreakTheBias).


Mange mænd anser sig selv for at være naturlige tilhængere af ligestilling mellem kønnene, men da de ikke kan opleve det direkte, er uvidenheden om de udfordringer, som kvinderne står over for dagligt, stadig vedvarende. En nøglefaktor er kommunikation og en fair dialog til gavn for alle. For at være en allieret kan alle forbedre deres bevidsthed for bedre at bemærke situationer og tale eller handle, når de gør det. Det handler om at være på samme side, ikke om at være splittet.

Ikke mere dominans i vægtområdet. Ikke mere stirren eller tilsidesættelse af det personlige rum. Ikke mere følelsen af usikkerhed og ubehag – Dette burde være et træningscenter. Alle, der kommer der, har ret til at føle sig velkomne og trygge.

Vi har mødt nogle af vores mest inspirerende kvindelige ambassadører for at finde ud af, hvad det betyder for dem at være en allieret, og hvordan man kan opnå det.

Farah Fonseca

Farah, der har oprettet et fitnesscenter kun for kvinder for at skabe et sikkert rum dem i fitnessbranchen, erkender, at allierede er mere end blot fitnessbranchen, men at det skal være til stede overalt. Støtte er afgørende på arbejdspladsen, på natklubber og i forhold. Selvom hun ikke beder om meget, er det i hendes øjne helt simpelt at være en allieret.

“Det vil egentlig bare være en person, der er støttende. Nogen, der er meget støttende i forhold til det, som kvinder ønsker at gøre.”

Farah, der har vundet World’s Strongest Woman, ved, at hun er i stand til at kæmpe sine egne kampe, hvis hun nogensinde skulle havne i en udfordrende situation, selvom det ikke betyder, at hun ikke ville sætte pris på hjælp, hvis det kom til det.

“Chikane ville være noget, som jeg selv ville være i stand til at løse, men hvis det var en person, der bogstaveligt talt ikke ville forlade dit personlige rum, så ville jeg måske have brug for hjælp.”

At være en allieret betyder noget forskelligt for alle kvinder, så kommunikation er den bedste måde at sikre, at dine allierede ved, hvad du har brug for fra dem. Hvis du er i tvivl, så tal.

“Jeg synes, at kvinder skal kunne hjælpe mænd, for det kan være noget, de ikke forstår … Fordi hvordan en kvinde opfatter hjælp, er hvordan en anden kvinde ikke gør det… Kommuniker, hvordan du gerne vil have støtte.”

Ella Mintram

Ella er en ivrig motionist. Som de fleste kvinder har hun oplevet negative kommentarer og følelsen af, at hun ikke hører til i visse områder af fitnesscentret. Dette er en af grundene til, at mandlige allierede er så vigtige. Det er vigtigt, at kvinder ved, at de har støtte fra mændene omkring dem, så de ved, at de er velkomne i fitnessrum.

“Når det gælder om at være en allieret, er det at indse, at nedsættende kommentarer og udtryk ikke er i orden at bruge som joke…. Hvis du er i fitnesscentret, skal du være lidt mere opmærksom på, at kvinder sandsynligvis vil føle sig mere utilpas, fordi det er et mandsdomineret miljø, og du skal bare sørge for, at du ikke ved et uheld stirrer på dem, og gøre en større indsats for at sikre, at kvinden føler sig godt tilpas. Hvis hun er i et rum, så giv hende det rum.”

Men hvad betyder det at være en allieret for Ella? At behandle alle med respekt, uanset deres køn.

“At fokusere på en persons individualitet og ikke på deres køn. Og at holde sin mund lukket, hvis man ikke har noget pænt at sige.”
“Behandle kvinder på samme måde, som man behandler sine mandlige venner. Behandl alle på samme måde.”

Det er ikke kun mænd, der er skyld i det hele. Kvinder spiller en vigtig rolle. Ingen kan forventes at være perfekt uden klar kommunikation.

“Prøv at oplyse dine venner, der er mænd, og fortæl og forklar dem, hvad de skal gøre for at sikre, at de undgår at gøre noget, der kan opfattes forkert – det er den bedste måde at oplyse folk på… At forklare”

Nicole Latham

Nicole er en 21-årig studerende og styrkeløfter. Sameksistens i mandsdominerede miljøer er hendes anden natur. Hun lader det ikke stoppe hende i at eje sit rum, og hun omgiver sig med allierede.

“En allieret er for mig en person, som ikke er bange for at stå op for andre mennesker. En person, der ikke sidder på sidelinjen, hvis de ser andre mennesker kæmpe, så bekymrer de sig om andre.”

Sophie Goodman

Sophie er en livsstils- og fitness influencer, der bruger sin side til at chatte med, inspirere og motivere sine følgere. Vi talte med hende om grundene til, at hun ikke altid følte sig hjemme i fitnesscenteret, blandt andet om hendes gastric sleeve-operation og vægttabsrejse. Men til sidst opkaldte hun selvtilliden til at bryde ind i vægtsektionen.

“At fjerne et stigma … det skal komme fra mænd lige så meget som det skal komme fra kvinder. Det er fint nok at have en slags kvindebevægelse. Men hvis man ikke uddanner de mennesker, der har brug for at blive uddannet, kommer vi ikke ret langt.”
“Mænd skylder kvinderne i deres liv, f.eks. deres mødre, deres søstre, døtre, niecer, at vende sig om og bekæmpe enhver form for sexisme eller enhver form for ulighed mellem kønnene, som de ser eller hører.”

Og med hensyn til udsigten til, at kvinder hjælper mænd med at blive allierede, er Sophie helt enig i det.

“Jeg tror, at kvinder kan hjælpe mænd med at blive allierede. Jeg tror, det handler om, at kvinder skal råbe deres mandlige venner op, når de hører om noget diskriminerende … Men jeg tror slet ikke, at det udelukkende er kvindernes ansvar. Jeg tror, at men mest muligt skal uddanne folk.”

Kort fortalt

At være en allieret er virkelig et af de enkleste og mest effektive midler til at styrke kvinder i intimiderende rum, som f.eks. i fitnesscentret. Man skal forstå kvinders behov, være opmærksom på bekymrende adfærd og sige fra, når det er nødvendigt. Som så mange andre ting er kommunikation og respekt vejen frem.Monica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her