Ernæring

Tøj teknologien, der måler din præstation | Studierne siger…

Vil du gerne være up front med videnskaben, når det kommer til at få din træning og ernæring rigtig? Hvad med de ting, som du ikke engang ville tænke over kan påvirke dit helbred eller din kondition?

Denne gang ser vi på, om støjforurening kan føje ekstra til din talje og om tøj ved hjælp af svedevidenskab kan påvise træningspræstationer. Lad os blive klogere.

myprotein træningsstudier

High tech sved træningstøj

Du har muligvis tracket din træning og generelle helbred med et fitnessur i et stykke tid, men nu kan en patch, der er indsat i dit tøj, fortælle dig så meget mere.

Forskere har udviklet en patch, der kan overvåge forskellige sundheds- og præstationsmarkører i din sved.1 Det betyder, at du kan få realtidsoplysninger om hydreringsniveauer og elektrolytniveauer samt laktatniveauer, der indikerer muskeltræthed. Teknologien kan endda tage kortisolniveauer op for at vurdere følelsesmæssigt stressniveau.

Så hvad betyder det for atleter? Det giver dig mulighed for at forudsige toppe og fald i ydeevne, som du kører uden invasive blodprøver, da det er passet ind i dit træningstøj.

Det fungerer til at måle forskellige svedkomponenter ved at have forskellige tråde i materialet, der reagerer med hver anden komponent. Så der er tråde i, der er overtrukket for at detektere laktat og andre for at måle surhed osv. Disse tråde er alle forbundet til et lille kredsløbsmodul og mikroprocessor, som derefter kan kommunikere resultaterne trådløst direkte til din telefon.

Det ville være fedt at vide, hvor meget din krop har brug for de intra-trænings næringsstoffer, vil det ikke?

Kan støjforurening føje ekstra til din talje?

Hvis du bor på en travl og befærdet vej, kan du være vant til at lytte til trafikken, når skal sove. Faktisk kan det endda vække dig fra tid til anden. Du har måske spekuleret på, om den ambulance, der lyner forbi, også har en større effekt end bare at vække dig om natten.

Ifølge en ny undersøgelse, der ser på sammenhængen mellem trafikstøj og din vægt.2 Den sunde grænse for lyd er 55 decibel, og utroligt nok bor over 100 millioner mennesker i Europa i områder, hvor trafikstøj er højere end dette.

Undersøgelsen undersøgte data fra over 500.000 mennesker fra Storbritannien, Norge og Holland og fandt forbindelser mellem at have en tungere vægt og støjniveauer i Storbritannien og Norge, men ikke i Holland. De fandt endda, at tendensen fortsatte på tværs af en hel række livsstilsfaktorer såsom kost og aktivitetsniveauer samt socioøkonomisk status.

Forskerne kunne ikke finde en særlig årsag til dette, men det antages, at det kan skyldes forstyrret søvn og øget søvnniveau for at nævne nogle få problemer, som overdreven trafikstøj kan forårsage.

Så hvad kan vi gøre ved det? Færre biler på vejen og forbedring af faciliteterne til andre transportformer såsom cykling og gang kan gøre en enorm forskel i antallet af biler på vejen.

Der er stadig mere forskning, der skal udføres her, men det er bestemt en interessant faktor, som du måske aldrig har overvejet.

Kort fortalt

Der er ingen tvivl om, at vi i løbet af de næste par år vil se spring i udviklingen af teknologi, der registrerer vores fysiske aktivitet og generelle sundhed – hvem brugte endda et fitnessur for 5 år siden? Det er også interessant at overveje de mange daglige ting, der kan påvirke vores helbred.

Vil et cheat meal påvirke dine mål? | Studierne siger…

Ernæring

Vil et cheat meal påvirke dine mål? | Studierne siger…

Find ud af, om du virkelig har råd til det cheat meal.

2020-08-07 19:04:16Skrevet af Evangeline Howarth

Tager man på i vægt, hvis man spiser sent om aftenen? Studierne siger...

Ernæring

Tager man på i vægt, hvis man spiser sent om aftenen? Studierne siger...

Og kan motion påvirke dit kropsur? Find ud af det her.

2020-07-04 06:04:24Skrevet af Evangeline Howarth

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


1. Terse-Thakoor, T., Punjiya, M., Matharu, Z., Lyu, B., Ahmad, M., Giles, G. E., … & Sonkusale, S. (2020). Thread-based multiplexed sensor patch for real-time sweat monitoringnpj Flexible Electronics4(1), 1-10.

2. Cai, Y., Zijlema, W. L., Sørgjerd, E. P., Doiron, D., de Hoogh, K., Hodgson, S., … & Rahimi, K. (2020). Impact of road traffic noise on obesity measures: observational study of three European cohortsEnvironmental Research, 110013.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her