Ernæring

Tager man på i vægt, hvis man spiser sent om aftenen? Studierne siger…

Kan du lide at holde dig up-front indenfor trenden, når det kommer til din kondition? Der er så meget videnskab derude, så det kan være svært at vide, hvor man skal starte. Det er derfor, vi gerne vil bringe dig to af vores yndlings studier, så du er ajour.

I denne uge ser vi på, om det at spise senere kan få dig til at tage på i vægt og den indflydelse, som udholdenhedstræning kan have på dit kropsur. Lad os komme igang.

Tager man på i vægt, hvis man spiser sent?

Tager man på i vægt ved at spise sen aften?

Hvis der nogensinde var et kontroversielt emne, er det dette. Mange af os har nok hørt, at det ikke er godt for os at spise senere på aftenen, men det kan være alt for svært at lægge chokoladen væk, og nogle af os arbejder så sent, at der overhovedet ikke er noget valg i den sag.

Dette seneste studie hævder at have svarene på at spise senere på dagen.1 Ser man på 20 sunde frivillige, så forskerne på, hvor godt deltagerne metaboliserede en middag spist kl. 22 mod en middag spist kl.18.

De fandt, at glukoseniveauerne steg 18% højere efter aftensmaden sammenlignet med den tidligere. Mest overraskende bemærkede de også, at fedtforbrænding faldt med ca. 10% til den senere middag.

Denne undersøgelse var temmelig kortvarig og kun på en lille prøve af mennesker, men den har vist nogle ganske alarmerende første resultater. Vi vil være interesseret i at se, om en større skala viser lignende resultater.

Udholdenhedstræning og dit kropsur

Kropsur

Du har sandsynligvis hørt om et kropsur, og hvis du har ændret dit søvnmønster, har du sandsynligvis følt, at virkningen af, at det også blev forstyrret. Alle mulige ting fra lys til det tidspunkt, vi går i dvale eller vågner op, kan påvirke vores kropsur. Denne nye undersøgelse viser, at motion også har potentiale til at ændre det.

Forskere har set på effekten af ​​60 minutters udholdenhedstræning på mus i et laboratorium. Musene blev trænet på forskellige tidspunkter i deres aktive og inaktive perioder (svarende til dag og nat hos mennesker) for at se, om der var en indflydelse på muskellegemer.

De fandt ud af, at afhængigt af tidspunktet på dagen, de trænede, ændrede deres muskelkropsur sig med en time til tidligere eller senere tid. Disse ure er til stede i næsten alle vores celler og gør det muligt at udføre funktioner i henhold til den opfattede tid.

At være i stand til at skifte kroppens ur med træning betyder, at det kunne bruges af natteskiftsarbejdere, der kæmper med dette unaturlige søvn- og vågne mønster.

Da denne undersøgelse involverede invasive procedurer, er den ikke blevet udført på mennesker, så det ville være interessant at se, om forbedringer i trivsel eller en ændring i søvn / vågentid blev set af dem, der udførte en times udholdenhedsøvelse.

Kort fortalt

Vi er fascineret af, hvor afstemt vores krop ser ud til at være til disse mindre ændringer, som vi kan foretage med vores kost og livsstil. Hvorfor ikke prøve at spise tidligere eller senere, eller prøve en udholdenhedstræning for at se, hvilken indflydelse det har på dig. Da vi alle er forskellige, er det at foretage disse små ændringer en god måde at finde ud af, hvad der gør og ikke fungerer for dig.

Bliver du sund af at spise grøntsager? Studierne siger…

Ernæring

Bliver du sund af at spise grøntsager? Studierne siger…

2020-06-27 10:49:12Skrevet af Evangeline Howarth

Kan denne test fortælle dig, hvor fit du er? | Studierne siger…

Træning

Kan denne test fortælle dig, hvor fit du er? | Studierne siger…

Dette er next-level fitness videnskab.

2020-06-11 16:47:18Skrevet af Evangeline Howarth

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


1. Gu, C., Brereton, N., Schweitzer, A., Cotter, M., Duan, D., Børsheim, E., … & Jun, J. C. (2020). Metabolic Effects of Late Dinner in Healthy Volunteers–A Randomized Crossover Clinical TrialThe Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

2. Kemler, D., Wolff, C. A., & Esser, K. A. (2020). Time of Day Dependent Effects of Contractile Activity on the Phase of the Skeletal Muscle ClockbioRxiv.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her