Ernæring

Vil et cheat meal påvirke dine mål? | Studierne siger…

Hvis du vil vide mere om din krops indre funktion, er læsning af studier et godt sted at starte. Fra at lære mere om, hvordan man giver brændstof til sine træninger til de bedste træningsmetoder, er der masser at lære og eksperimentere med selv.

I denne uge ser vi på, hvor godt kroppen klarer et cheat meal og effekten på din træning med en kost med højt. Lad os komme i gang.

Kan du klare et cheat meal?

cheat meal

Vi elsker alle en cheat day fra tid til anden(nogle af os mere end andre …) men for nogle er der en bekymring for, at det kan have indflydelse på dine mål. Du kan sætte den bekymring på hvile i henhold til denne seneste undersøgelse.1

Ifølge en ny undersøgelse er vores stofskifte temmelig god til at håndtere en enorm tilstrømning af kalorier.

For at få resultaterne, bad forskere en gruppe unge mænd om at spise pizza, for det første, indtil de var behagelige mætte og derefter ved en anden lejlighed, indtil de umuligt kunne spise en pepperoni mere.

De fandt, at deltagerne kunne spise omkring det dobbelte af deres sædvanlige grænser, hvilket derfor fordoblede deres kalorieindtag. Blodresultaterne viste dog nogle uventede resultater, da deres næringsstofniveauer forblev inden for et normalt interval.

Blodsukker- og lipidniveauer (fedt) i blodet viste meget lidt ændring mellem de to måltider, men insulinproduktionen steg med ca. 50% efter det større måltid.

Dette antyder, at overspisning hver gang ikke har en negativ indvirkning på stofskiftet, men forskerne har været hurtige til at advare om, at overdreven for ofte kan få konsekvenser.

Kan du nyde en cheat day, eller forkæler du dig selv med lidt de fleste dage? At finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig med hensyn til livsstil, og hvordan du føler dig, er altid bedst, men det er dejligt at kende en stor udblæsning på pizza engang imellem ikke skader for meget.

Kan dit sukkerindtag påvirke dine træningsfremskridt?

Hvis du har en sød tand, så er denne til dig. Vi ved alle, at for meget sukker ikke er det bedste for os, men ifølge denne næste undersøgelse kan det have en negativ indflydelse på, hvad du høster af din træning også.2

Ifølge undersøgelsen kan det at have meget høje blodsukkerniveauer gøre det meget vanskeligere at forbedre din aerobe træningskapacitet.

Undersøgelsen blev udført på mus fra to forskellige grupper. Den første gruppe oplevede en stigning i blodsukkeret fra indtagelse af et vestlig kostniveau i sukker og fedt, mens den anden gruppe blev ændret til at producere mindre insulin, hvilket igen førte til et højere blodsukkerniveau.

De fandt ud af, at selv om begge grupper holdt sig til et strengt træningsregime, så så ingen af ​​grupperne en forbedring i deres aerobe kapacitet. Faktisk, da de kiggede mere dybt på musens muskler, fandt de, at den ikke tilpassede sig til aerob træning, som den normalt burde.

Forskere har også fulgt denne forskning op med test på unge menneskelige deltagere med lignende resultater. De fandt, at dem med højere blodsukkerniveau viste den laveste aerobe træningskapacitet.

På trods af manglen på ændringer i aerob kondition så man nogle positive aspekter fra træningsregimet, herunder fedttab og bedre glukosemetabolisme. Dette antyder, at der stadig er klare fordele ved at træne, uanset om du har et højt blodsukkerniveau eller ej.

Som en masse undersøgelser ser denne ud til at sikkerhedskopiere det faktum, at der opnås gains lige så meget i køkkenet som i fitness.

Kort fortalt

Uanset om du leder efter en undskyldning for at forkæle dig med en cheat meal pizza, eller bare vil forstå bedre, hvordan ernæring kan påvirke din træning, har disse to studier definitivt givet os nogle interessante indsigter.

Fedtforbrændende neuroner og kraften i pre-workout | Studierne siger…

Ernæring

Fedtforbrændende neuroner og kraften i pre-workout | Studierne siger…

Kan pre-workout virkelig øge din performance?

2020-07-25 05:57:21Skrevet af Evangeline Howarth

Mental resiliens for succes & den ultimative ernæringstest | Studierne siger…

Ernæring

Mental resiliens for succes & den ultimative ernæringstest | Studierne siger…

FInd ud af hvorfor din træning måske fejler.

2020-07-10 19:07:43Skrevet af Evangeline Howarth

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


1. Hengist, A., Edinburgh, R. M., Davies, R. G., Walhin, J. P., Buniam, J., James, L. J., … & Betts, J. A. (2020). Physiological responses to maximal eating in menBritish Journal of Nutrition, 1-11.

2. MacDonald, T. L., Pattamaprapanont, P., Pathak, P., Fernandez, N., Freitas, E. C., Hafida, S., … & Lessard, S. J. (2020). Hyperglycaemia is associated with impaired muscle signalling and aerobic adaptation to exerciseNature Metabolism, 1-16.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her