Ernæring

Fedtforbrændende neuroner og kraften i pre-workout | Studierne siger…

Leder du efter lidt ekstra inden for træning, eller blot at forblive på toppen af den nyeste sportsvidenskab? Du er kommet til det rigtige sted. Hver uge udvælger vi studier, der giver os nye og spændende ting at prøve, når det kommer til træning og ernæring.

Denne uge taler vi om at udnytte kraften i fedtforbrændende neuroner, og om pre-workout virkelig kan øge din præstation.

Udnyttelse af fedtforbrændende neuroner

Vi bør alle vide nu, at for at tabe fedt er vi grundlæggende nødt til at spise mindre og bevæge os mere, men hvad vi måske er mindre sikre på, er de mekanismer, der hjælper os med at bruge fedt i første omgang.

Indlejret i fedtvæv er nervebaner forbundet til hjernen. Disse neuroner er det, der antænder fedtnedbrydning, der skal bruges til energi eller varmeproduktion. Det, denne seneste undersøgelse havde fundet, er, at når det rigtige signal er der, kan disse neuroner vokse, hvilket øger et dyrs evne til at forbrænde fedt.

Ifølge undersøgelsen frigiver fedtceller dette signal – et hormon kaldet leptin – som får disse neuroner til at vokse og i dets fravær krympe. Det er rigtigt, fedtceller kan dybest set regulere deres egen fedtforbrænding.1

Forskerne fandt, at mus, der ikke producerede hormonet leptin på egen hånd, voksede tre gange tungere, spiste mere og bevægede sig mindre. Dette skyldes, at hormonet overfører signaler mellem fedtvævet og fedtaflejringer i hjernen, som gør det muligt for kroppen at begrænse appetitten og regulere kropsvægten.

Det, der virkelig var skørt var, at når disse mus fik en dosis leptin, bevægede de sig mere, spiste mindre og nedbrød hvidt fedt for energi og brunt fedt for at generere varme – som en normal mus ville. Dette så ud til at ske, da leptin fik neuroner til at vokse mere gennem fedtvævet.

Selvom der stadig er en lang vej at gå her, da denne form for forskning kun er blevet udført på mus, er det bestemt interessant at muligvis forstå lidt mere i, hvordan vores krop regulerer fedtvæv.

Kan pre-workout forbedre din performance?

Vi har sagt det i årevis, og i henhold til denne nye undersøgelse kan vi nu se markante forskelle i træning efter brug af en pre-workout.

Undersøgelsen kiggede på virkningerne af at bruge et multi-ingrediens pre-workout på tolv fysisk aktive mænd, der udfører træning med høj intensitet versus ved hjælp af en placebo, og resultaterne er ret interessante.2

De fandt, at brugen af en pre-workout markant øgede antallet af udførte anstrengelser, tid til udmattelse, men dog havde lille indflydelse på VO2Max (den maksimale hastighed, hvormed hjertet, lungerne og musklerne bruger ilt under træningen).

Disse resultater er dog temmelig interessante, da de antyder, at du under træning med høj intensitet vil være i stand til at gennemføre flere bevægelser, og det tager længere tid at blive udmattet. Dette vil i sidste ende betyde bedre resultater på lang sigt, da du kan få mere ud af hver træningssession.

Vi vil være interesseret i at se, om disse resultater ikke også kan overføres til andre typer træning, men også til et større antal deltagere såvel som kvinder.

I mellemtiden fortsætter vi med at tage pre-workout, da der simpelthen er nogle morgener, hvor det er det eneste, som kan få os i gang.

Kort fortalt

Denne uges studier er gode til at hjælpe os med at forstå lidt mere om, hvordan vores kroppe fungerer, samt en potentiel løsning på at få mere ud af vores træning med høj intensitet.

Vi ser frem til at se mere forskning i begge studier. Kroppen kan være en kompleks ting, så disse små klodser til information kan hjælpe dig med at sætte dig på en vej til det perfekte ernæring og træningsprogram for dig – held og lykke!

Hvad har pandemien gjort ved vores træning? | Studierne siger...

Ernæring

Hvad har pandemien gjort ved vores træning? | Studierne siger...

Har du overvejet at spise alger?

2020-07-13 13:49:31Skrevet af Evangeline Howarth

Kan denne test fortælle dig, hvor fit du er? | Studierne siger…

Træning

Kan denne test fortælle dig, hvor fit du er? | Studierne siger…

Dette er next-level fitness videnskab.

2020-06-11 16:47:18Skrevet af Evangeline Howarth

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


1. Wang, P., Loh, K. H., Wu, M., Morgan, D. A., Schneeberger, M., Yu, X., … & Cohen, P. (2020). A Leptin-BDNF pathway regulating sympathetic innervation of adipose tissueNature, In-press.

2. Figueiredo, C., Lira, F. S., Rossi, F. E., Billaut, F., Loschi, R., & Padilha, C. S. (2020). Multi-ingredient pre-workout supplementation changes energy system contribution and improves performance during high-intensity intermittent exercise in physically active individuals: a double-blind and placebo controlled studyJournal of the International Society of Sports Nutrition17, 1-8.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her