Ernæring

Avocado kan ændre fedtfordelingen hos kvinder, foreslår studie

Et nyere studie foretaget af forskere fra University of Illinois har vist, at kvinder, der spiser en avocado om dagen, havde en reduktion i en bestemt type mavefedt.

avocado

Studiet

Undersøgelsen observerede 105 voksne med overvægt og fedme. De deltog i et randomiseret kontrolforsøg, hvor deltagerne fik et måltid om dagen i 12 uger.

Ifølge undersøgelsen er der to typer fedt i maven.1 Den ene er lige under huden og er kendt som subkutant fedt, mens det andet fedt er placeret dybere i maven, omkring de indre organer, og er kendt som visceralt fedt.1 Forskning har antydet, at et øget niveau af visceralt fedt øger risikoen for diabetes.1

Deltagerne blev delt op i to grupper. Den ene gruppe fik et måltid om dagen, der indeholdt frisk avocado. Den anden gruppe fik det samme måltid, men uden avocado.

Før og ved undersøgelsens afslutning målte forskerne deltagernes mavefedt og glukosetolerance, en indikator for diabetes, for at forstå, hvordan avocadoer påvirker mavefedt.1

Resultaterne

Ifølge studiet så de kvindelige deltagere en reduktion i visceralt abdominal fedt og så også en reduktion i forholdet mellem visceralt fedt og subkutant fedt, mens de mandlige deltagere ikke så nogen ændring.1 Ingen deltagere, uanset køn, så dog forbedringer i glukosetolerance.1

Selv om forskningen har været værdifuld, idet den har gjort det muligt at kaste lys over, at køn spiller en rolle i forbindelse med reaktioner på kostinterventioner, skal der udføres mere forskning for at forstå den fulde virkning, som avocadoer har på kropsfedt og sundhed.

Kort fortalt

Gode nyheder, avo toast hele dagen hver dag hver dag! Nej, men seriøst, det kan være værd at tilføje lidt mere avocado til din kost. Selv om denne specifikke undersøgelse har fremhævet fordelene for kvinder, betyder det ikke, at mænd skal holde sig væk. Avocado menes stadig at være rig på næringsstoffer og kan endda være til gavn for dit hjerte og kolesterol2.

Prøv denne opskrift med bagt avocado og æg:

Bagt avocado med æg og smeltet ost

Sunde Opskrifter

Bagt avocado med æg og smeltet ost

2019-10-25 07:37:03Skrevet af Lauren Dawes

 

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Emily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her