Ernæring

20 fedtforbrændende fødevarer der fremskynder dit fedttab

Mens den eneste rigtige måde at tabe fedt på er at ligge i et kalorieunderskud, er der visse måder, du kan fremskynde processen på.

Ved at optimere dit stofskifte og planlægge dine træningsprogrammer og måltider kan du give din krop den bedste chance for at forbrænde mest fedt og dette med hjælp fra fedtforbrændende fødevarer.

Læs videre for at se vores liste over de mest fedtforbrændende fødevarer, der skal inkluderes, når du forbereder måltider og snacks. Find ud af hele regnestykket, når det kommer til at tabe fedt, for er fedtforbrændende fødevarer tilstrækkeligt?

fedtforbrændende fødevarer

1. Æg

Æg er fyldt med protein og fedt, hvilket gør dem super gode. De bremser din fordøjelse og fortæller din hjerne, at du er mæt, hvilket kan forhindre for meget at spise.

Og takket være deres vitamin- og mineralindhold understøtter de også de kemiske reaktioner, som vores krop bruger til at forbrænde fedt.

2. Kylling

Magre proteinkilder, som kylling, tager faktisk mere energi (eller kalorier) at fordøje end enkle kulhydrater gør. At spise magert protein beskytter også din muskelmasse, når du har et kalorieunderskud, og mager masse forbrænder flere kalorier end fedt.

3. Laks

Fuld af hjertesunde fedtstoffer og proteiner, understøtter laks et sundt hjerte og begrænser overspisning af andre kaloriekilder. En portion laks indeholder ca. ⅔ den mængde selen, som din krop har brug for til at optimere skjoldbruskkirtelfunktionen.

Prøv denne opskrift med laks.

One-tray laks med pesto meal prep | Humør boost mad

Sunde Opskrifter

One-tray laks med pesto meal prep | Humør boost mad

Her er en lækker måde at sikre dig, at du får de stemningsfremmende omega-3'er.

2020-10-06 12:29:17Skrevet af Lauren Dawes

4. Græsk yoghurt

Indeholder dobbelt så meget protein som almindelig yoghurt, understøtter græsk yoghurt din magre masse og er en tilfredsstillende snack. Vælg usødede versioner til den største fordel.

5. Whey

Som alle de ovennævnte proteinkilder hjælper valleprotein med at bevare din muskel, mens du prøver at tabe dig – hvilket hjælper med at målrette fedttab.

At vælge en whey som Myproteins Whey Isolate forfiner proteinet for at begrænse kulhydrater og andre kalorier.

6. Vandmelon

En sød sommer-snack, vandmelons fordel er i sit navn – dens høje vandindhold (og fiber) gør det tilfredsstillende uden masser af kalorier. Hvis du vælger frugt med højt vandindhold, fylder du dig selv op hurtigere end tørrede frugter.

7. Æbler

Pakket med opløselig fiber kan æbler virkelig bremse din appetit før et måltid og bremse fordøjelsen. Opløselig fiber er også knyttet til hjertesundhed – en nøglekomponent i fitness.

8. Blåbær

Blåbær og andre bær har et højt vandindhold og har lavere sukker end andre frugter uden at ofre sødme. Deres høje antioxidant indhold hjælper også med at holde dig sund.

9. Selleri

Selleri er den berømte mad med “negativ kalorieindhold” – nogle hævder, at det tager flere kalorier at fordøje selleri, end at spise det. Fiber- og vandindholdet i selleri gør det meget lavt i kalorieindhold, men ikke kaloriefrit. Det er stadig en meget tilfredsstillende crunchy snack og passer godt sammen med noget hummus.

10. Broccoli

Broccoli og dets korsblomstrede modstykker – som blomkål og rosenkål – er superrige med fiber og næringsstoffer, der holder din krop i gang med at forbrænde fedt. Eksperimenter med at riste eller spise disse grøntsager rå eller dampet – forskellige metoder giver helt forskellige smag.

11. Salat

At spise en salat før dit måltid kan faktisk hjælpe med at forbrænde fedt. Fordi salat har et højt indhold af vand og fiber, fylder det din mave og hjælper med at holde dine portioner af andre fødevarer under kontrol. Prøv ikke at tilføje for mange toppings eller dressinger med højt kalorieindhold, og hold dig til rå grøntsager.

12. Havregryn

Et let valg at få hele korn til morgenmad, havre kan forberedes natten før eller bare tilsættes rå til noget yoghurt om morgenen. Havre absorberer så meget væske i kogeprocessen, at slutresultatet er en portion føles større og mere fyldende.

13. Quinoa

Et proteinfyldt fuldkornsvalg, har quinoa flere fordele ved at øge dit fedttab. Prøv at udskifte quinoa med din havregryn lejlighedsvis, eller lav et parti til servering i stedet for ris med frokost eller aftensmad. Det er også en god ingrediens i supper for at øge proteinindholdet, hvilket også hjælper med at holde dig mæt.

14. Avocado

Den cremede frugt med højt fedtindhold, avocado, er powerful på mange måder, men den tilfredsstillende sunde fedtkilde er nøglen til et sundt stofskifte. Selvom det at spise fedt føles forkert, når man prøver at forbrænde fedt, kan det begrænse overspisning og holde dig i et kalorieunderskud, samtidig med at det giver de fedtopløselige vitaminer, din krop har brug for til at få en optimal funktion.

15. Nøddesmør

En anden sund fedtkilde, mandelsmør, peanut butter og andre nøddesmør er gode måder at føle sig mere mæt i længere tid. Tilføjelse af lidt nøddesmør til din snack – i stedet for bare riskager eller gulerodsstave – gør det mere tilfredsstillende og bremser fordøjelsen for at holde sulten i skak.

16. Chia frø

Små, men fantastiske chiafrø har mange fordele, hvoraf mange er takket være deres protein og fiberindhold. De kan omdanne væsker til tykkere stoffer – tænk chia budding eller tilsæt dit havregryn – og tilvejebringe mineraler og vitaminer til støtte for omdannelsen af fedt til energi.1

17. Kaffe

Mens det giver sit eget stofskifte boost, skal du være forsigtig med, at du ikke tilføjer for meget sukker eller fedt til din kaffe og modvirker dens energiforøgende effekter.

Selvom kalorieforbrændingen ved at drikke kaffe er ubetydelig, kan det hjælpe dig med at presse hårdere under dine træningsprogrammer og forbrænde fedt længe efter du er færdig med din træning.

18. Grøn te

Grøn te har en lang liste over fordele, der inkluderer boost af dit stofskifte og din hjerne. Denne nootropiske te kan bruges i sin drikkevareform eller findes som et supplement til at understøtte sund metabolisme.

19. Cayennepeber

En lille smule krydderi kan øge dit stofskifte og endda hjælpe med at stabilisere blodsukker. Sammen med andre ingredienser med høj smag – som hvidløg og ingefær – kan dette krydderi gøre mere end at forbedre smagen af ​​dine fødevarer.

20. Kanel

Ud over den søde, varme smag kanel giver, har forskning vist, at det endda kan hjælpe med at normalisere blodsukkeret. Stabile blodsukkerniveauer betyder færre følelser af ekstrem sult og langsom frigivelse af energi over tid.3

Husk på

Selvom du spiser alle de ovennævnte fedtforbrændende fødevarer, vil det ikke gøre noget godt, medmindre du har et kalorieunderskud for at forbrænde fedt. At opretholde ensartede vaner over tid og træne konsekvent i stedet for at foretage dramatiske nedskæringer kan føre til mere bæredygtig fedtreduktion og sundere vaner i livet.

Når det er parret med fedtforbrændende træning, kan du være på vej til at forbrænde mere fedt på ingen tid.

Kort fortalt

Fedtforbrændende fødevarer er i sit hele at vælge fødevarer med et højt fiberindhold, vandindhold, vitaminer og mineraler kan du hjælpe med at styre din sult og give din krop de næringsstoffer, den har brug for til at optimere dit stofskifte – og forbrænde mere fedt over tid.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


  1. De Falco, B., Amato, M., &Lanzotti, V. (2017). Chia seeds products: an overview. Phytochemistry Reviews16(4), 745-760. 
  2. Otunola, G. A., & Afolayan, A. J. (2013). Evaluation of the polyphenolic contents and antioxidant properties of aqueous extracts of garlic, ginger, cayenne pepper and their mixture.Journal of Applied Botany and Food Quality86(1). 
  3. Ranasinghe, P., &Galappaththy, P. (2016). Health benefits of Ceylon cinnamon (Cinnamomum zeylanicum): a summary of the current evidence.Ceylon Medical Journal61(1).


Claire Muszalski

Claire Muszalski

Forfatter og ekspert

Claire er registreret diætist fra the Academy of Nutrition and Dietetics og certificeret sundheds- og velvære coach fra the International Consortium for Sundhed og Wellness Coaching. Hun har en BA i biologividenskab og en Master i klinisk ernæring fra universitetet i Pittsburgh.

At tale og skrive om mad og fitness står Claires hjerte nær, da hun elsker at anvende sin viden og erfaring til at hjælpe andre, så de kan nå deres mål omkring sundhed og velvære.

Claire er også certificeret indendørs cyklinginstruktør og elsker det mentale og fysiske boost, som hun opnår ved at løbe og dyrke regelmæssig yoga. Når hun ikke selv holder sig i form, så hepper hun på hjembyens sportshold i Pittsburgh eller kokkererer i køkkenet til hendes familie.

Få mere at vide om Claires erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her