Ernæring

Kan distraheret snacking spolere dine mål? | Studierne siger…

Leder du efter noget kost og træningsinspiration? Der er ikke noget bedre sted at se på end den nyeste videnskab og forskning. Uanset om du spekulerer på, om der er en måde at løfte lige lidt tungere eller løbe lidt hurtigere, så er det en god måde at se på, hvad andre mennesker har prøvet og erfaret, så du enten kan gøre kunsten efter eller undgå fejlene.

Denne uge ser vi på vigtigheden af sociale relationer, når vi holder fast ved en fitness rutine og virkningen af at blive distraheret, mens du spiser.

Lad os finde ud af mere …

Brug for noget ekstra træningsmotivation?

træningsmotivation

Nogle gange er det bare for svært at trække dig selv op fra sofaen for at træne. Den ene ting, der gør det mere sandsynligt, at det sker? Hvis du ved, at du møder dine kammerater der. Henover lockdown har dette ikke været så let, så det ville ikke være overraskende, hvis nogle af jer er faldet i, når det kommer til din træning.

Så hvad er svaret? Ifølge ny forskning, kan fitness apps med en social komponent være den ultimative motivator.1

Undersøgelsen kiggede på 1300 voksne, hvor ca. halvdelen af ​​dem brugte en fitness app og fandt, at de, der engagerede sig i et socialt aspekt af dette, hvor de fik opmuntring fra andre, var mere tilbøjelige til at være motiverede til at fortsætte med at træne.

De fandt også, at jo mere konkurrencedygtig du er, jo mere motiveret er du også for dette. Dette skyldes, at apps bruger spillignende incitamenter og belønninger, der tilskynder til et positivt svar.

Forskerne advarede imidlertid også om, at disse apps kan have en negativ indvirkning, da det giver brugerne mulighed for at foretage direkte sammenligninger mellem sig selv og andre brugere. De fandt ud af, at de, der sammenlignede sig mest med andre, endte med at være mindre tilbøjelige til at træne.

Elsker du at dele dine fremskridt på sociale medier eller aktivitets apps? Det ser ud til, at personlighed kan spille en stor rolle i, hvordan vi bliver motiverede til at bevæge os.

Skal du snacke, mens du ser tv?

snacking

Vi har alle været der.. VI får lyst til at spise noget, når vi ser en film. Vi åbner en pose chips, og lige pludselig er posen tom. Denne form for distraktion, mens vi spiser, er noget, som forskere har undersøgt, og de har også nogle interessante resultater.2

Undersøgelsen af ​​120 deltagere gav forskerne dem drikkevarer med højere og lavere kalorieindhold, mens de afsluttede opgaver, der krævede både lave og høje mængder opmærksomhed. De fik derefter tilbudt en anden snack med chips, for at se, om den mængde, de spiste, var forskellig, afhængigt af om de havde haft en høj eller lav kalorieindhold drik før.

De fandt ud af, at deltagere, der afsluttede den store opmærksomhed opgave, spiste den samme mængde chips, på trods af, at de havde fået en høj eller kalorierig drik. I mellemtiden spiste de deltagere, der udførte den opgave, der ikke krævede så meget opmærksomhed, 45% færre chips efter drikken med højt kalorieindhold sammenlignet med efter den kaloriefattige drik.

Forskerne siger, at dette antyder, at hvis du er involveret i en meget engagerende opgave, såsom at se tv eller spille videospil, så er det mindre sandsynligt, at du bemærker, at du føler dig mæt – og derfor mere tilbøjelig til at overspise.

Kort fortalt

Fra motivation til motion til snacking distraktioner, der er meget at lære.

Hvis du leder efter lidt motivation, kan en fitness-app være bare tricket. Og hvis du ikke er helt sikker på, hvor alle disse chips er blevet af, er det måske tid til at begynde at være mere opmærksom på nøjagtigt, når og hvad du spiser.

Bliver man mindre aktiv, hvis man er længere oppe? Studierne siger...

Træning

Bliver man mindre aktiv, hvis man er længere oppe? Studierne siger...

Og hvordan kan du forebygge løbeskader?

2020-08-15 12:11:00Skrevet af Evangeline Howarth

Tager man på i vægt, hvis man spiser sent om aftenen? Studierne siger...

Ernæring

Tager man på i vægt, hvis man spiser sent om aftenen? Studierne siger...

Og kan motion påvirke dit kropsur? Find ud af det her.

2020-07-04 06:04:24Skrevet af Evangeline Howarth

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


  1. Petersen, J. M., Kemps, E., Lewis, L. K., & Prichard, I. (2020). Psychological mechanisms underlying the relationship between commercial physical activity app use and physical activity engagementPsychology of Sport and Exercise, 101719. 
  2. Morris, J., Vi, C. T., Obrist, M., Forster, S., & Yeomans, M. R. (2020). Ingested but not perceived: Response to satiety cues disrupted by perceptual loadAppetite, 104813. 


Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her