Ernæring

Mindsk stress med disse 5 ernæringstips

Hverdagen kan til tider være ret stressende. Forpligtelser og ansvar kan nogle gange tage overhånd, så man føler, at man ikke har tid til sig selv.

Jeg synes, at hvis jeg er stresset over noget, er det alt for nemt at blive fanget af bekymrede følelser. Det er som én stor stresscyklus, der ikke har nogen ende.

Mange af os har måder at få afløb på, hvad enten det er ved at se venner og familie, motionere, sove eller komme ud i det fri. Men et ofte overset redskab til at håndtere stress er det, vi spiser. Ernæringscoach Jamie Wright delte for nylig sine bedste ernæringstips til at reducere og håndtere stress. Her er hans råd.

Planlæg og klargør dine måltider

Som en person, der går gennem livet og tænker på det ene måltid til det næste, står jeg ved denne regel. Når jeg gør mig klar til arbejdet, skal jeg lave morgenmad, lægge min mellemmåltid frem, forberede mine frokoster og planlægge min eftermiddagssnack. Og jeg kan simpelthen ikke komme igennem dagen, hvis jeg ikke ved, hvad jeg skal have af te.

At planlægge og lægge alting på forhånd betyder, at der er én ting mindre at tænke på. Og du vil have masser af snacks at se frem til.

Spis næringsrig mad regelmæssigt

Det er ingen hemmelighed, at sult kan gøre folk ‘hangry’. Jeg er måske mere skyldig i dette end de fleste. Men der findes et hurtigt fix til denne katastrofale vending af humøret, og du vil kunne lide det. Det eneste du skal gøre er at spise næringsrig mad regelmæssigt i løbet af dagen for at undgå dyk i blodsukkeret. Dette vil hjælpe med at forhindre, at den sure pande bliver vendt på hovedet.

Magnesium

Sørg for at spise masser af magnesiumrige fødevarer som spinat, avocado og peanut butter eller fyld op med magnesiumtilskud. Fordelene ved magnesium er mindre kendte. Hvis du ikke kender dem, bør du lære dem at kende. Du vil være med på magnesiumvognen på ingen tid.

4 sundhedsmæssige fordele ved magnesium

Kosttilskud

4 sundhedsmæssige fordele ved magnesium

Idrætspræstationer, knogletæthed og endda søvn.

2021-11-11 16:53:27Skrevet af Liam Agnew

Komplekse kulhydrater

Hvor mange gange skal vi sige det? Kulhydrater er dine venner. Kulhydrater hjælper med at regulere vores humør og kan spille en rolle i produktionen af serotonin, det “lykkelige hormon”. De kan helt bogstaveligt få dig til at føle dig gladere.

Komplekse kulhydrater er længere tid om at fordøje, så de kan give en mere stabil forsyning i løbet af dagen. Skift din pasta ud med fuldkorn og høst fordelene.

Omega-3

Og sidst, men ikke mindst, omega-3-fedtsyrer. Sammen med deres mange andre fordele menes de også at kunne hjælpe med at forebygge stigninger af “stress”-hormoner.

Hvad er Omega-3? | Fordele, Bivirkninger og Dosering

Kosttilskud

Hvad er Omega-3? | Fordele, Bivirkninger og Dosering

Find ud af hvordan dette kosttilskud faktisk virker.

2019-07-24 06:35:48Skrevet af Grant Koch

Kort fortalt

Der findes ingen magisk formel til at reducere eller stoppe stress, men der er helt sikkert små ændringer, du kan foretage for at forhindre den i at overtage dit liv. Disse tips kombineret med masser af søvn, motion og et aktivt socialt liv bør hjælpe dig med at reducere og håndtere stress.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Emily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her