Ernæring

Hvad består en NFL-atlets kost af?

Hvad består en NFL-atlets kost af?

NFL-atleter er stærke, smidige og ekstremt hurtige. De er stærke nok til at løbe igennem forsvaret og hurtige nok til at spotte chancer for at score. Kosten spiller en vigtig rolle in enhver form for sport, men har du nogensinde tænkt over, hvad NFL-atleterne indtager for at kunne yde deres bedste? Her får du et par eksempler på en NFL-atlets kost.

Til enhver form for sport hører der en speciel kost, som kan bidrage til et højere præstationsniveau og større resultater. De fleste NFL-atleter spiser 3-4 gange om dagen, hvilket rent faktisk ikke er ret meget i sammenligning med en bodybuilders kostplan. Når de træner, kan kostplanen dog inkludere måltider før og efter træningen. NFL-atleter har brug for meget vand, idet de sveder meget i beskyttelsesudstyret og under træningen.

Sund viden om NFL-atleters kost

NFL, amerikansk fodbold

NFL-atleter lægger stor vægt på deres træning uden for banen, og deres kostplan er tilpasset deres mål. De tæller kalorier afhængigt af, hvilken spillerposition, de indtager, og kalorierne stammer overvejende fra proteiner og kulhydrater. Som tidligere nævnt, spiser de i gennemsnit ikke mere end 3-4 gange om dagen.

NFL-atleter tæller kalorier

Det er vigtigt for NFL-atleter at tælle kalorier for ikke at miste deres smidighed. Hvis en spiller træner 3 gange om ugen, bør han indtage 15 kalorier per halve kilo kropsvægt for at holde formen og føle sig mæt. De, der træner mere end 5 gange om ugen, bør indtage 20 kalorier per halve kilo kropsvægt.

Forsvarsspillerne er kæmpestore og vejer meget, og de løber som regel ikke så meget. Deres kalorieindtag er 30-40 kalorier per halve kilo kropsvægt.

NFL-atleter og protein

Protein er et vigtigt element i en NFL-atlets kost. Protein opbygger musklerne og giver et slankt og stærkt udseende. Proteinkilderne er fx oksekød, svinekød, kylling og hvede – størstedelen af disse bør være i en mager udgave. Det anbefales at hovedparten af proteinindtaget stammer fra kosten, men proteinbarer og proteinshakes kan indtages, om nødvendigt.

NFL-atleter løber meget, hvilket kan forårsage en nedbrydning af stofskiftet. Derfor anbefales de at indtage 1,2 til 1,5 g. protein per halve kilo kropsvægt for at give styrke til musklerne.

NFL-atleter og kulhydrater

Som forsvarsspiller i NFL skal man spise meget for at blive stor. Kulhydrater spiller en vigtig rolle i kosten, så dem bør der være mange af uanset. Indtaget af kulhydrater skal justeres i forhold til de mål, man sætter sig. Hvis målet er at blive stor og kraftig, skal størstedelen af kalorieindtaget baseres på kulhydrater. Hvis målet er at blive smidig og lynhurtig, skal indtaget af kulhydrater mindskes.

NFL-atleter anbefales desuden at indtage tilstrækkeligt med gode kulhydrater både før og efter træning eller kamp, for at genopfylde glykogen-depoterne. Indtaget bør være en kombination af de hurtigt og de langsomt fordøjelige kulhydrater.

NFL-atleter og fedtsyrer

Fedtsyrer udgør en vigtig del af NFL-atleternes kost. Fedtsyrer bidrager til at vedligeholde lipid-niveauet og smørelsen af knogler og led. Hovedparten af fedtsyrer kan indtages gennem fisk, avocado, olivenolie og nødder.

NFL-atleter og væske

Væskebalancen er ekstremt vigtig for en NFL-atlet. Mange kampe foregår i højsommeren, og disse kampe er ofte ikke i haller med aircondition. De taber megen væske og mange mineraler gennem sved, så de er nødt til at drikke rigeligt med vand under træningen og under kampene.

Essentielle næringstilskud

nfl, styrketræning, kost

De fleste sportsstjerner forstår vigtigheden af tilskud for at sikre, at de får nok næring – og NFL-atleter er ingen undtagelse. De har brug for tilskud til at øge både styrke og udholdenhed. Nedenfor er der en liste over nogle få udvalgte tilskud, som kan bidrage til en hurtigere restituering og højere præstationsevne, når de indtages sammen med den rette kost og træning.

Kreatin: Kreatin er en lovlig præstationsfremmer. Et dagligt indtag af 5-10 g. har vist, at atleter har fået betydelige resultater i forhold til styrke og størrelse. En NFL-atlet bør indtage kreatin både før og efter træning – dette gælder dog ikke wide receivere, da kreatin er godt, når man skal sprinte over en kort distance – ikke så meget i forbindelse med udholdenhedsløb.

Aminosyrer: For atleter, der kontinuerligt drikker vand i løbet af dagen og under træningen, er det er en god idé at tilføre aminosyrer. Aminosyrer er opdelt i essentielle og ikke-essentielle aminosyrer. Aminosyrer bidrager til at reducere muskelømhed, øge proteinsyntesen og giver dermed en mulighed for at presse én selv lidt ydereligere.

Proteinpulver: Proteinpulver kan udfylde en eventuel mangel på protein i kosten. Indtagelse af hvedeprotein, eller enhver anden type, er ganske ufarligt og godt for musklerne. Proteinpulver er godt lige efter en udmattende kamp. Jeg holder dog stadig fast i, at hovedparten af proteinindtaget skal komme fra magre fødevarer.

Multivitaminer: Et dagligt tilskud af multivitaminer sikrer, at kroppen ikke kommer i underskud af et givent næringsstof. Multivitaminer er udviklet specielt til at sikre det helt rette forhold mellem elementerne i atleternes kroppe.


Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Gå ikke glip af de nyeste artikler, opskrifter, tilbud og produktnyheder – tilmeld dig til vores nyhedsbrev allerede i dag. Tilmeld dig her