Livsstil

Fald hurtigere i søvn med disse tips og tricks

Så mange af os lider af rastløse nætter, rulle og vende rundt i sengen. Det føles som om dit sind kører tusind km i timen, og søvn virker umulig. Vi har alle været der. Fald hurtigere i søvn med strategier, som du kan gøre for at hjælpe med at få din fulde nattesøvn samt bedre søvnkvalitet.

Vi har indsnævret det til 5 tips, som vi håber giver dig mulighed for at få en god søvn og hurtig. Lad dig føle dig opfrisket og klar til dagen og fald hurtigere i søvn.

fald hurtigere i søvn

1. Sænk temperaturen

Har du nogensinde vågnet op med hovedpine og følt dig groggy efter at være faldet i søvn med din radiator på fuld tryk? Eller vågnet midt om natten, fordi du frøs? Der er faktisk en grund til begge disse ting. En undersøgelse i 2012 fastslog, at temperaturen var en nøglefaktor i søvn.1

Din kropstemperatur falder naturligt under søvn, og det kan gøre denne proces lidt vanskeligere ved at have dit værelse for varmt. hvilket gør det sværere for dig at døse hen.2

På en lignende note kan et varmt bad eller brusebad før sengetid også hjælpe denne proces med at sænke din kropstemperatur til søvn, da din krop går fra et varmt bad til en kølig seng.3 Det betyder, at du tæller langt færre får.

2. Stå op på samme tid hver dag (selv i weekender!)

Undersøgelser har vist, at det at holde din opvågningstid den samme hver dag, hjælper dig med at falde i søvn meget nemmere, når det kommer til sengetid.5 Hvis du holder denne tid inden for det samme 15-minutters interval, opbygges dit indre ur, og når det kommer til sengetid vil din krop være klar til søvn. Men at vågne op en time eller to senere end normalt et par dage om ugen kan reducere denne indre rytme, hvilket gør dine Z’er lidt sværere at fange.5

Så selvom du ikke har haft en god søvn eller har haft en lidt senere aften end normalt, er det stadig bedst at stå op på dit sædvanlige tidspunkt.

3. Træn tidligere på dagen

Regelmæssig motion er en god vane at komme ind i, og det kan ofte føre til bedre søvn. Øvelser som at løbe booster niveauer af serotonin eller “the feel-good hormon”, et hormon der også spiller en rolle i reguleringen af ​​din døgnrytme.6 Så regelmæssig motion kan helt sikkert hjælpe din søvn.

Det er dog vigtigt at huske, at nogle mennesker finder ud af, at træning sent om aftenen kun en time eller to før sengetid kan forstyrre deres søvncyklus og ikke tillader, at du får en ordentlig periode med nedkøling før sengetid. Så det er sandsynligvis bedst at holde sig til en tidlig morgen eller eftermiddagstræning, hvis du kan, men prøv et par muligheder for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

4. Begræns skærmens eksponering

Vi elsker alle vores skærme, og de har mange fordele for vores liv, men når det kommer til sengetid, er de måske din værste fjende. Skærmene på vores enheder udsætter os for blåt lys, som kan “vække” hjernen og afskrækker korrekt afslapning. Samt det faktum, at vi kan blive distraheret og ende med at sove meget senere, end vi havde tænkt os.

Hvis du kan, så prøv at gøre noget for at køle ned end blot at scrolle igennem dit feed. Nogle af de bedste afslapningsøvelser er at læse en bog, meditere, lytte til musik eller en podcast. Dette giver dit sind mulighed for at begynde at slukke, hvilket fremmer optimal søvnighed hurtigere.

5. Skab det rigtige miljø

Det er tid til at tage sætningen “rent værelse, rent sind” om bord. At holde dit soveværelse ryddeligt kan hjælpe dig med at falde i søvn meget lettere. Et ryddeligt rum betyder en ting mindre for din hjerne at tænke over eller bekymre sig om og giver dig et behageligt og roligt miljø at sove i.

Belysning spiller også en nøglefaktor til at fremkalde søvnighed.

Rolig belysning som et levende lys (men husk at puste det ud, før du sover!), Eller bare sørg for at bruge en svag lampe kan virkelig hjælpe med at indstille betingelserne for søvn. Det gør det meget lettere for dine øjne at begynde at føle sig tunge, så når det rent faktisk kommer til at falde i søvn, sker det meget hurtigere.

fald hurtigere i søvn

Kort fortalt

At falde i søvn kan være en af de sværeste opgaver, selvom det virker så simpelt, men den gode nyhed er, at der bestemt er ting, du kan gøre for at gøre det lidt lettere. Sørg for at skabe et behageligt miljø, prøv at holde din opvågningstid den samme hver dag, begræns din skærmtid, hold dit soveværelse køligt og træn regelmæssigt er nogle af de vigtigste faktorer.

Forhåbentlig har du nu nogle værktøjer til at få bedre søvn, så fortsæt og fang nogle Z’er.

10 kosttilskud mod træthed og udmattelse

Kosttilskud

10 kosttilskud mod træthed og udmattelse

2019-06-07 17:22:23Skrevet af Claire Muszalski

7 myteknusere om meditation  | Meditation er ikke kun for yogier

Træning

7 myteknusere om meditation | Meditation er ikke kun for yogier

Lad os knuse nogle af de største myter omkring meditation.

2021-01-29 18:47:44Skrevet af Monica Green


  1. Okamoto-Mizuno K, Mizuno K. Effects of thermal environment on sleep and circadian rhythm. JPhysiol Anthropol. 2012;31(1):14. Published 2012 May 31. doi:10.1186/1880-6805-31-14  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3427038/ 
  1. Cleveland Clinic, “What is the ideal sleeping temperature for my bedroom”, Published 2018 November 8. https://health.clevelandclinic.org/what-is-the-ideal-sleeping-temperature-for-my-bedroom/
  1. HaghayeghS, Khoshnevis S, Smolensky MH, Diller KR, Castriotta RJ. Before-bedtime passive body heating by warm shower or bath to improve sleep: A systematic review and meta-analysis. Sleep Med Rev. 2019;46:124-135. doi:10.1016/j.smrv.2019.04.008 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31102877/ 
  1. Goel N, Basner M, Rao H, Dinges DF. Circadian rhythms, sleep deprivation, and human performance. Prog MolBiol Transl Sci. 2013;119:155-190. doi:10.1016/B978-0-12-396971-2.00007-5 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3963479/ 
  1. SateiaMJ, Buysse DJ, Krystal AD, Neubauer DN, Heald JL. Clinical practice guideline for the pharmacologic treatment of chronic insomnia in adults: an American Academy of Sleep Medicine clinical practice guideline. J Clin Sleep Med. 2017;13(2):307–349. https://aasm.org/resources/clinicalguidelines/040515.pdf 


Monica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her