Gå til hovedindhold
Ernæring

12 nemme måder at øge proteinindtaget på

12 nemme måder at øge proteinindtaget på
Claire Muszalski
Forfatter og ekspert1 år Siden
Se Claire Muszalski's profil

Protein er et af de tre makronæringsstoffer, der er vigtige for vores kost, sammen med kulhydrater og fedtstoffer. Selvom de generelle retningslinjer for proteinindtag anbefaler omkring 50-60 gram om dagen, er der flere grupper, der har brug for mere end dette. De, der træner regelmæssigt, er ved at komme sig efter en skade, er meget aktive eller forsøger at opbygge muskler, har alle brug for mere protein end det anbefalede basisniveau.

Denne artikel indeholder 12 enkle måder at øge dit proteinindtag på.

Nemme måder at øge proteinindtaget på

1. Start din dag med protein

Hvis du starter din dag med protein, kan det hjælpe dig med at nå dine mål for det daglige proteinindtag. Fokuser på proteinrige morgenmadsmuligheder som æg, protein shakes eller græsk yoghurt.

2. Gør protein til en del af hvert måltid og snack

Uanset om du spiser tre store måltider med mellemmåltider eller snack i løbet af dagen, skal du fokusere på en proteinkilde, hver gang du spiser. Det behøver ikke at betyde, at du skal spise kyllingebryst hele dagen, men fokuser på kilder som nødder, frø, hummus, ost, proteinbarer eller andre proteinkilder for at afbalancere enhver anden snack eller lille måltid, du vælger. Protein gør snacks mere tilfredsstillende end en hurtigt fordøjelig kulhydratbaseret snack alene.

3. Indarbejd mælkeprodukter

Mens mælkealternativer som ris- og mandelmælk kan spare kalorier, indeholder de ofte ikke så meget protein som komælk. Hvis du ikke kan drikke komælk, kan du prøve at finde et sojaalternativ for stadig at få et proteinboost. Tilsæt mælk til smoothies, ost som en snack med kiks eller hytteost med frugt.

4. Erstat ris eller pasta med quinoa

Mens pasta og ris har et vist proteinindhold, er quinoa et fuldkorn, der har et højere indhold af protein, fibre og generel ernæring.

5. Tag en protein shake som snack

Ready-to-drink protein shakes er gode på farten, men du kan også blande proteinpulver med vand eller mælk for at få en nem proteinrig snack. Efter træning kan en protein shake fremskynde din restitution og hjælpe dine muskler med at genopbygge sig selv.

6. Tag proteinrige snacks med på farten

Uanset om du kan lide proteinbarer, jerky, hårdkogte æg, tun eller laks på dåse- alle disse proteinrige fødevarer kan forberedes i forvejen til protein boosts på farten! Æg har en kortere holdbarhed, men proteinbarer, jerky og fisk på dåse kan opbevares ved stuetemperatur i flere måneder.

7. Inkluder større portioner protein i forbindelse med måltider

Hvis du er vant til en portion protein på 85-115 g til dine måltider, så øg den til 170-225 g, og se, hvor hurtigt dit daglige proteinindtag stiger. Dette fungerer bedst med proteinkilder med lavere fedtindhold for at holde hjertesundheden i tankerne.

8. Tilføj protein til kulhydrattunge måltider

Kulhydrater er ikke skurken, men kulhydrattunge måltider som pasta kan have gavn af at få tilsat noget protein. Uanset om det er rejer, bøf, tofu eller grillet kylling, kan du forberede lidt ekstra protein i løbet af ugen og tilføje det til pastaretter eller wokretter for at øge proteinindholdet.

9. Vælg magre, proteinholdige fødevarer

Selvfølgelig er burgere lækre, men du kan få proteinrige fødevarer, der ikke indeholder så meget mættet fedt - som er de bedste at fokusere på, når du forsøger at øge dit proteinindtag. Vælg magert fjerkræ, magert svinekød, fisk og magre oksekødsalternativer. Og vælg at få dine proteiner grillet, sauteret eller bagt for at undgå for meget tilsat fedt.

10. Vælg fedtstoffer, der indeholder protein

Ikke alle fedtkilder er lige gode - og nogle hjertesunde fedtstoffer, som nødder, frø og avocado, indeholder faktisk også en god mængde protein! En portion peanut butter (to spiseskefulde) indeholder 8 g protein, mens avocadoer indeholder omkring 4 g protein.

11. Vælg grøntsager, der har et højt proteinindhold

Ligesom sunde fedtstoffer kan indeholde protein, kan grøntsager og andre plantebaserede fødevarer også indeholde protein. Mens broccoli, majs, asparges og artiskokker indeholder mellem 3-5 g protein pr. kop, kan bønner som sorte bønner, kikærter, sojabønner og linser indeholde gennemsnitligt 15-20 g protein pr. kop.

12. Tilføj frø for ekstra protein

Chiafrø og hampefrø er yderligere kilder til plantebaseret protein, som også er rige på fibre og sunde fedtstoffer. Tilsæt hamp- eller chiafrø til smoothies eller som toppings på salater eller supper for at få ekstra sprødt og øget protein. Chiafrø indeholder næsten 5 g protein pr. spiseskefuld, og hampefrø indeholder ca. 3 g pr. spiseskefuld.

Kort fortalt

Der er flere grunde til, at du måske ønsker at øge dit proteinindtag - hvis du dyrker meget aktivitet, forsøger at opbygge muskler eller restituerer dig efter træning. Det vil være nemt at øge dit proteinindtag, når du prøver nogle af forslagene i denne artikel.

Ernæring

Top 10 fødevarer til bulking | Bulk sæson

Inkludér disse fødevarer for de bedste resultater.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.

Claire Muszalski
Forfatter og ekspert
Se Claire Muszalski's profil

Claire er registreret diætist fra the Academy of Nutrition and Dietetics og certificeret sundheds- og velvære coach fra the International Consortium for Sundhed og Wellness Coaching. Hun har en BA i biologividenskab og en Master i klinisk ernæring fra universitetet i Pittsburgh.

At tale og skrive om mad og fitness står Claires hjerte nær, da hun elsker at anvende sin viden og erfaring til at hjælpe andre, så de kan nå deres mål omkring sundhed og velvære.

Claire er også certificeret indendørs cyklinginstruktør og elsker det mentale og fysiske boost, som hun opnår ved at løbe og dyrke regelmæssig yoga. Når hun ikke selv holder sig i form, så hepper hun på hjembyens sportshold i Pittsburgh eller kokkererer i køkkenet til hendes familie.

Få mere at vide om Claires erfaring her.

myprotein