Træning

7 myteknusere om meditation | Meditation er ikke kun for yogier

Du har måske været stresset maksimalt og er stødt på meditation. Der tales meget om, hvad meditation er, og hvordan det potentielt kan gavne dit sind og din krop. Og i alt chit-chatten, er der et par myter, der skal knuses.

Meditation kan have utrolige effekter på dit sind, og hvordan du organiserer og håndterer dine tanker. Det lærer dig, hvordan du bedre kan forstå dit sind og håndtere situationer i din hverdag på en sundere måde.

Hvis du er en meditations newbie, der leder efter vejledning, bør vores nybegynder guide til meditation hjælpe dig.

Men for nu, så lad os knuse nogle af de største myter omkring meditation.

1. Meditation kræver et klart sind

Mange mennesker undgår at forsøge meditation, fordi tanken om at sidde med deres travle sind i stilhed er lidt for meget. Måske tror de endda, at de bare er uforenelige med praksis, fordi deres sind er så fyldt med snak.

Men dette kunne faktisk være en endnu større grund til at give meditation en chance. Målet med øvelsen er at hjælpe dig med at forstå dit travle sind og lære at lade tanker komme og gå uden at forårsage dig for meget angst.

Så rolig, hvis dit sind føles som om det har en konstant dialog, gør det dig måske til den perfekte kandidat.

Guidet meditation er bedst for travle sind. Prøv vores guidet meditation for begyndere nedenfor.

2. Du skal sidde med benene over kors

Og du behøver heller ikke sige “oooommmmmm …”.

At sidde med benene over kors med dine fingre på knæene er sandsynligvis et af de første billeder, du kommer til at tænke på, når du tænker på meditation. Men frygt ej, hvis du ikke har siddet med benene over kors siden grundskolen, forventer vi ikke, at du starter nu.

I de fleste meditationspraksis er det ikke nødvendigt at sidde i denne stilling. Du kan sidde i et normalt sæde eller endog lægge dig ned nogle gange. Næsten alt hvad du finder behageligt, skal være din go-to-

Du ønsker at være i stand til at fokusere på din meditation og ikke blive distraheret af dårlig kropsholdning eller et sovende ben!

3. Du skal meditere hver dag i mindst 20 minutter

Selvom meditation ikke er en hurtig løsning og bestemt kræver vedholdenhed, behøver du ikke gøre mere end 20 minutter om dagen for at mærke fordelene.

Faktisk vil det at være overvældet af en så lang forventning til noget, du aldrig har prøvet før, føle sig overvældende og sandsynligvis afskrække dig fra at fortsætte med at praktisere.

Det er meget bedre at begynde med mindre sessioner, så korte som 3 minutter, for at lette dig ind i øvelsen.

Hvis du finder meditation at være noget gavnligt for dig, vil du naturligvis afsætte mere tid til din øvelse og opbygge længden af dine sessioner. Men alt mere end 3 minutter er ikke nødvendigt, når du lige er begyndt. Lad længden af dine sessioner bygge naturligt op, efterhånden som du skrider frem.

Ønsker du mere info? Prøv vores råd fra en mindfulness coach nedenfor.

4. Meditation er en hurtig løsning på stress og angst

Mange mennesker kan gå ind i meditation med forventningen om at føle sig som en helt ny person efter kun en session. Selvom du kan mærke fordelene ved at tage et par minutter ud af dagen til at meditere med dig selv, er dette ikke langsigtet.

Jo mere du træner meditation, jo mere vil du føle fordelene og udvikle din dygtighed.

Gå ind til meditation med et åbent sind og forvent ikke, at det er en hurtig løsning på stress og angst, men er noget, du investerer i, til langsigtede fordele.

5. Meditation fungerer ikke, hvis du farer vild i tankerne

Ofte, især hvis du lige er begyndt at meditere, kan du føle dig frustreret, når dit sind vandrer under en session. Mange mennesker ser målet med meditation for at være et klart sind uden tanker, der løber rundt.

Ingen af disse er tilfældet. Faktisk er det normalt for dit sind at gå tabt nogle gange under meditation. Det betyder ikke, at det ikke “fungerer”. Det betyder simpelthen, at du er menneske, og så bliver du naturligvis nogle gange sidesporet af en tanke, men du mediterer stadig.

En del af øvelsen er at identificere dine tanker og lade dem passere og bringe din opmærksomhed tilbage til åndedrættet.

6. Meditation er udelukkende for dig selv

Selvom meditation kan gavne dit eget sind, er det ikke en helt egoistisk handling.

Meditationspraksis opmuntrer normalt til at tænke over, hvordan det kan have en positiv indflydelse på dem omkring dig. Måske gør det dig til en bedre og mere tilgængelig person. Eller måske kan det øge din selvtillid og gøre dig til en bedre kollega på arbejdspladsen. Eller måske er dit fokus, hvordan det vil hjælpe din medfølelse og empati for dem omkring dig.

Alle disse er plausible langsigtede mål for meditation. Virkningerne af din praksis er lige så dybtgående for andre omkring dig som for dig selv.

meditation

7. Meditation er striks åndeligt

Selvom meditation har kulturelle foreninger med nogle østlige traditioner, er det ikke kun for dem med religiøs eller åndelig overbevisning.

Det er bestemt muligt at have en mere jordnær tilgang til meditation ved at bruge den til at forstå dit eget sind og tilbringe mere tid sammen med dig selv snarere end af nogen religiøs grund.

Du kan synes, du føler dig mere åndelig efter meditation, men dette er normalt tilfældet, hvis du allerede er åndelig på en eller anden måde. Det handler mere om din egen personlige tilgang til meditation end noget som helst andet.

meditation

Kort fortalt

I sidste ende, hvis du føler, at stressen i livet bliver lagt oven på dig, vil meditation ikke skade. Og det kan faktisk medføre nogle langsigtede fordele, som du vil være taknemmelig for. Gå ind i det med et åbent sind, hvilket burde være lettere, nu når nogle af de vigtigste myter er blevet knust!

Så kom ind i din zen-zone og mediter din vej til et mere mindfuldt liv.Monica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her