0
Varekurv

Der er ingen varer i din kurv

Dessert & Snacks

Den ultimative protein fødselsdagskage med krymmel

Denne lækre protein fødselsdagskage er low-carb og spækket med whey protein. En kage som du er nødt til at smage.

Ingen fødselsdag uden en fødselsdagskage. Hvad bedre er, at denne opskrift er på en protein fødselsdagskage, som går lige i gains og den gode samvittighed.

Denne opskrift laver en 2-lags protein fødselsdagskage. Hvis du ønsker at lave en 4-lags protein fødselsdagskage, fordobler du bare ingredienserne.

Protein fødselsdagskage
Antal: 12 serveringer

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedningstid: 60 min
Total tid: 90 min

Hop direkte til næringsindholdet

Ingredienser

Kagen

 • 125 g selvhævende mel (du kan evt bytte det ud med mandelmel og tilsæt 2 ekstra æg og 2 ekstra tsk bagepulver til opskriften)
 • 100 g Fødselsdagskage Impact Whey Protein
 • 2 tsk. bagepulver
 • 4 medium æg
 • 150 g Kokosolie (smeltet og nedkølet)
 • 180 g sødemiddel (pulverform) efter eget valk
 • 2 tsk. vaniljeekstrakt eller 10-12 dråber vanilje FlavDrops
 • 2 tsk. mælk
 • 50 g kulørt krymmel

Dekoration og fyld

 • 150 g Stevia i pulverform. (Det er også tilladt at bruge flormelis her)
 • 75 g Fødselsdagskage Impact Whey Protein
 • 2 spsk. Kokosolie (blødt men stadig kompakt)
 • 300 g fedtfattig flødeost
 • 1 tsk. vaniljeekstrakt eller 4-6 dråber vanilje FlavDrops
 • 150 g kulørt krymmel

Fremgangsmåde

For at lave selve kagen

 1. Først opvarm din ovn på 160°C eller 140°C ved varmluft.
 2. Smør to runde springforme á 20 cm med en lille smule smeltet kokosolie og læg bagepapir i. For at fylde bagepapiret i, så start med at skære en cirkel på samme størrelse som formens bund og læg det herefter ned i efter du har smurt formen. Herefter klip en strimmel på størrelse med dybden af formen og sæt det fast indvendigt langs kanten.
 3. Brug en si til at komme melet og bagepulveret ned i en røreskål. Kom herefter proteinpulveret i og 50 g kulørt krymmel og rør godt rundt. Sæt til side.
 4. I en røreskål hældes smeltet og nedkølet kokosolie i sammen med sødemiddel. Pisk de to ingredienser sammen ved brug af en elektrisk håndmixer. Pisk i 3-4 minutter på medium hastighed. Du kan også gøre dette med et piskeris, men så kræver det lidt ekstra knofedt. Dine hårde styrketræningstimer i fitness kan komme til gavn her.
 5. Når blandingen har fået en let og cremet konsistens, tilsættes æggene et ad gangen. Pisk med håndmixeren i 10 sekunder mellem hvert æg. Nu tilsættes vanilje og mælk. Pisk i et par sekunder indtil det hele er blandet godt sammen.
 6. Nu hældes mel og protein blandingen langsomt i under piskning ved lav hastighed.
 7. Opdel blandingen i de to springforme og bag i 30-35 minutter. Tjek om kagen er klar ved at at stikke en ren kniv eller træspyd ind i midten – hvis den kommer ud helt ren og uden dej, så er den klar. Tillad kagerne at køle ned i formene i 10-15 minutter. Herefter tages de ud af formene, stilles på en bagerist og nedkøles komplet.

For at lave frosting og fyld

 1. Pisk flødeost i en røreskål ved brug af en elektrisk håndmixer. Pisk indtil cremet konsistens (ca. 10 sekunder). Tilsæt den bløde kokosolie og pisk indtil let og luftig.
 2. Tilsæt flormelis eller stevia en smule ad gangen og pisk imellem hver tilsætning i et par sekunder. Når alt flormelis/stevia er tilsat, pisk i yderligere 10-15 sekunder på høj hastighed for at gøre blandingen mere luftig. Brug en lille smule mælk for at fortynde, hvis det er nødvendigt. Kom blandingen i fryseren i 20 minutter, så den sætter sig.
 3. Når kagerne er nedkølet, så smør 1/3 del af frostingen på toppen af et kage-lag og læg det andet kage-lag henover. Brug en kagespartel til at smøre siderne og toppen af kagen med den resterende frosting. Pynt og dekorer hele kagen med den farverige krymmel.

Næringsindhold
Pr. skive

Den ultimative protein fødselsdagskage med krymmel

Ernæringsinformation

Per portion

Kalorier 256kcal 144 Kalorier fra fedt
% Daglige indtag *
Totalt fedtindhold16g25%
Total kulhydrater11g4%
Proteiner17g34%


Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert