Træning

Lær at træne om morgenen | Sådan står du tidligt op

Er du en af dem, der står tidligt op for at træne om morgenen? Eller virker en omgang morgentræning som en by i Rusland?

Hvis du ofte bryder løfter med dig selv om at få den træning ud af vejen, før du starter resten af dagen, skal du læse videre for at lære at blive bedre til at træne om morgenen.
Det er alt for let og fristende at tale dig selv fra en træning sidst på dagen efter arbejde, så det er bestemt en god ide at få træningen ind, så snart du står op.

Det kan være en skræmmende opgave at vågne op en time eller to tidligere, end du er vant til, når det er det eneste tidspunkt, du kan presse en træning ind. Men nogle gange skal det bare gøres. Her er et par måder at forberede sig på en tidlig morgentræning. Derudover også hvordan man føler sig vågen og tændt i stedet for træt og slap.

Vejen til en tidlig start

Enhver, der allerede har en solid rutine med at vågne op ved 4 eller 5 tiden, vil bare fortælle dig “bare stå op og kom i gang”, men det er selvfølgelig ikke så let for de fleste af os. Disse personer gør mange små ting i tandem for at hjælpe dem med at stå tidligt op og ikke føle sig drænet eller halvt vågne.
Det starter alt sammen aftenen før den ”frygtede” morgen.

Læg tøjet frem

Pak dine ting til træningen aftenen før. Den sværeste ting at gøre, når du stadig er halvt sovende om morgenen, er at beslutte, hvilke leggings og tank top du vil have på. Løs dette ved at gøre din træningstaske klar eller læg dit tøj ud, før du går i seng, så du ikke behøver at tænke over, hvordan du matcher, eller hvilke sko, du har brug for.

Meal Prep

Lav din mad aftenen før. Ligesom dit tøj, vil mad være den sidste ting, du vil bekymre dig om kl. 5 om morgenen før en løbetur eller en omgang styrketræning. At lave din smoothie eller protein shake natten før og blot have den i køleskabet, indtil du har brug for det, er en enkel løsning, der ikke kun sparer dig meget tid, men som vil hjælpe dig med at fokusere på dit mentale spil ved at begrænse din multi tasking før du er helt vågen.

Lær at træne om morgenen

Sæt flere alarmer

De fleste af os gør os allerede i dette, men det vil også være nyttigt at få dig op om morgenen. Hvis du indstiller en alarm 15-30 minutter, før du skal op, kan du narre dig til at føle dig mere udhvilet. 4:30, når du først hører den alarm, vil du vende tilbage til at sove … og det vil du! Derefter vågner du klokken 5 og føles som den er 5:30 (især hvis du ikke tjekkede tidspunktet for den første alarm). Den eneste ting at huske her er ikke at snooze den anden alarm, for så går hele essensen ved dette i stykker.

Få din skønhedssøvn

Denne kan være en simpel hovedregning, men at komme i seng 7-9 timer, før du skal vågne, er afgørende for ikke at føle dig sløv om morgenen.
Det kan godt være, at det ikke virker som noget specielt til at begynde med, men gå tre dage i træk med 6 timers søvn, og herefter gå tre dage i træk med 8 timer, og så vil du helt klart kunne mærke en forskel.

Især igennem dagen, men først om morgenen vil det gøre det meget lettere at komme ud af den behagelige og varme seng.

Flyt din alarm

Læg din alarm et sted i dit soveværelse, så du er nødt til at rejse dig op for at slukke den. Sørg dog for at den ikke ligger så langt væk, så du rent faktisk sover fra den, fordi du ikke kan høre den. Det kan i hvert fald hjælpe dig med at komme op og undgå at snooze.

Let there be light

Tænd for lyset. Det virker umiddelbart som ren tortur tidligt om morgenen, men at tænde lyset vil vække din hjerne og dig hurtigere, end hvis det var mørkt.

Koffein

Selvom det kan tage op til 30 minutter at sparke helt ind, er koffein en fantastisk måde at få dig energi til en morgentræning. Forhåbentlig kender du dit toleranceniveau, men hvis ikke, skal du starte med en lille dosis på 80-100 mg (en kop kaffe eller to teposer) og arbejde dig op til 200-400 mg afhængigt af din størrelse og tolerance.

Der er mange måder at få din koffein på, men hvis du har brug for hurtig energi og ikke ønsker at indtage tre kopper kaffe, er koffeinpiller en hurtig og billig måde at få din daglige dosis på.

Lær at træne om morgenen

Kort fortalt

De vigtige tips er tips, som du kan holde dig til. Uanset hvad det kræver at få dig ud af sengen og gå rundt for at forberede dig til din træning med maksimal entusiasme og energi.
For alle dem, der ikke har tid til to-timers træning efter arbejde, er det at træne om morgenen en fantastisk måde at få det hele med, inden din dag begynder.

Og for dem, der simpelthen ikke kan lide at være i træningscentret for længe, er morgentræning en fantastisk måde at opdele cardio- og vægttræning for at maksimere dine energiniveauer for hver træning. Ligeledes at give dit sind en mental pause med kortere træning.

Hvis du beslutter dig for at give det et skud, så held og lykke!

5 trin til at opbygge en lockdown rutine

Motivation

5 trin til at opbygge en lockdown rutine

Vores tips til at komme tilbage på sporet under lockdown.

2021-01-29 18:13:18Skrevet af Monica Green

14 Brystøvelser med og uden udstyr du kan lave hjemme

Træning

14 Brystøvelser med og uden udstyr du kan lave hjemme

Hvis du troede, at du havde brug for et træningscenter for at pumpe dine pecs op, så tro om igen.

2020-04-08 04:50:00Skrevet af Chris AppletonEvangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her