Træning

De 11 bedste HIIT-træninger til ethvert mål

HIIT står for High Intensity Interval Training, så som du måske kan gætte, indebærer det træningspas med høj intensitet med korte hvileperioder. Denne type træning bør kun udføres af personer, der allerede er veltrænede og ikke har nogen underliggende sundhedsmæssige problemer.

Hop til:

Hvad er fordelene ved HIIT?

Fedttab

At tabe fedt kræver, at man er i et kalorieunderskud. Det betyder, at du skal indtage færre kalorier, end du bruger i løbet af dagen.

På grund af HIIT-træningens karakter er vi i stand til at øge vores daglige kalorieforbrug betydeligt, hvilket resulterer i fedttab – forudsat at vi indtager færre kalorier, end vi forbruger. Træning øger også dit stofskifte – din krop vil udnytte et større antal kalorier i hvile, da de er nødvendige for at støtte muskelgenoprettelsen i løbet af dagen.

Muskelvækst

Selv om denne type træning ikke anses for at være optimal til at opnå muskelmasse, er det stadig en god metode til at belaste dine muskler. Progressiv overbelastning af dine muskler med udfordrende stimuli, som f.eks. HIIT, vil sandsynligvis stimulere et moderat hypertrofisk respons.

Derudover bør du forvente tilpasninger af din styrke og muskelkraft som følge af HIIT-træning.

Øget hjertefrekvens

At øge din puls i længerevarende perioder er en af de bedste måder at holde dit hjerte sundt på. Ikke alene forbedrer du din kardiovaskulære kondition og bliver dermed i stand til at udføre længere og mere intense træningspas, men du mindsker også risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Reduceret blodtryk

En forbedring af din kardiovaskulære fitness kan bidrage til at reducere forhøjet blodtryk og dermed mindske risikoen for visse hjerte-kar-sygdomme. Derudover kan intens træning hjælpe med at styre kortisolniveauet – kroppens stresshormon. Dette kan også bidrage til et lavere blodtryk og dermed forbedre levetiden.

HIIT Video Workouts

20 minutter, HIIT Workout for overkroppen | Intet udstyr

Denne træning kræver ikke noget udstyr – det eneste, du behøver, er passende tøj og nok plads til at udføre øvelserne.

Dette træningspas er fantastisk til at opbygge styrke og muskulær udholdenhed i overkroppen. Hvis du har problemer med nogle af øvelserne, er du velkommen til at gå tilbage eller erstatte dem.

Denne træning varer 20 minutter, så den er perfekt, hvis du har brug for at pakke et hurtigt træningspas ind!

20 minutters HIIT-træning til fedttab

Dette højintensive træningspas har til formål at få pulsen op ved hjælp af en kombination af forskellige øvelser.

Målet her er fedttab, så prøv at følge med i videoen, så den passende effektive intensitet kan opretholdes under hele videoen.

15 minutters HIIT-træning for mavemuskler i hjemmet

Dette træningspas fokuserer på mavemusklerne – udvikling af styrke og muskulær udholdenhed.

Der vises hvile mellem hvert sæt, men hvis du har svært ved at følge med, er du velkommen til at forlænge hvileperioden, før du fortsætter. For hver øvelse er der også demonstreret en tilbagelagt version, så denne session burde være egnet til alle niveauer!

20 minutters HIIT-session derhjemme | Med Lillie Smith

Denne session bruger en blanding af øvelser for øvre, nedre og core-øvelser for at udfordre dig.

Hvis du har svært ved at følge med i sessionen, er du velkommen til at holde en pause for at lade din puls falde lidt til ro, før du går videre til den næste øvelse.

15 minutters HIIT-træning i hjemmet på minimal plads

Dette træningspas bruger intet udstyr og udnytter en lille mængde plads.

Selv om lockdowns nu (forhåbentlig) er ovre, vil nogle måske stadig foretrække at få et træningspas derhjemme – med denne træning kan du gøre det uden at omlægge din stue.

Home HIIT Workouts

Ligesom marmite elsker du enten hjemmetræning, eller også er du begyndt at hade dem. Uanset hvordan du har det med dem, er HIIT-træning et praktisk alternativ for dem af os, der har lidt tid eller begrænset adgang til et fitnesscenter eller udstyr.

Hvis du desuden er nybegynder, mangler du måske selvtillid til at gå i fitnesscenteret. Derfor er HIIT-træning i hjemmet også en effektiv metode til at få dig i form og vænne dig til almindelige øvelser.

Kan du klare denne vilde 30-dages ab-challenge?

Træning

Kan du klare denne vilde 30-dages ab-challenge?

Rock din core med vores abs workout.

2021-03-14 14:42:58Skrevet af Chris Appleton

Hjemmetræning | 20 Minutters HIIT Træning

Træning

Hjemmetræning | 20 Minutters HIIT Træning

Brug for en omgang HIIT træning? Prøv denne på 20 minutter.

2020-04-04 06:48:34Skrevet af Isaac Syred

Hjemmetræning | 20 Minutters HIIT Træning

Træning

Hjemmetræning | 20 Minutters HIIT Træning

Brug for en omgang HIIT træning? Prøv denne på 20 minutter.

2020-04-04 06:48:34Skrevet af Isaac Syred

10 minutters HIIT

Hvis du ofte har svært ved at komme i fitnesscenteret på grund af tidspres, så fortvivl ikke længere. Vores 10-minutters træningspas kan udføres derhjemme, så du får pulsen op og laver nogle meningsfulde tilpasninger i løbet af en kort session.

10-Minutters udendørs HIIT træning for alle

Træning

10-Minutters udendørs HIIT træning for alle

Få pulsen op og sveden frem ude i det fri med en 10-minutters omgang HIIT.

2020-03-25 09:45:04Skrevet af Evangeline Howarth

Almindelige HIIT-fejl, og hvordan du retter dem

At lade formen bryde sammen

Efterhånden som vi bevæger os gennem en træning, især når de er intense, har vi en tendens til at gå på kompromis med vores teknik. Dette skyldes træthed, hvor de muskler, der bruges til at udføre en given øvelse, bliver trætte. Dette kan efterfølgende resultere i skader.

For at rette op på dette skal du lægge mærke til, hvornår du bliver træt, og fokusere på den tekniske udførelse af øvelsen. Dette kan betyde, at du skal udføre færre gentagelser, men selv når vi laver HIIT, er det kvalitet frem for kvantitet.

Du når ikke den nødvendige intensitet

Når en erfaren motionist deltager i HIIT, kan der være en tendens til at holde sig lidt tilbage. Hvis din teknik ikke skal kompromitteres, bør HIIT være en vedvarende eller all-out indsats, afhængigt af sessionen.

I stedet for blot at gå igennem bevægelserne skal du sørge for, at der er en hensigt bag den øvelse, du udfører. Dette kan hjælpes med motivation fra en træner eller en ven.

Ikke at anvende den korrekte teknik

Sørg for, at du kender den korrekte teknik for hver øvelse, inden du starter sessionen. Hvis du udfører øvelserne forkert, er det muligt, at sessionen bliver usikker, og det er sandsynligt, at den vil være ineffektiv i forhold til at arbejde de ønskede muskler.

Sådan giver du brændstof til din HIIT-træning

At give brændstof til dine HIIT-træninger kræver mere end bare nogle kulhydrater. Selv om kulhydrater regelmæssigt udgør hovedparten af vores kost, da de giver os den nødvendige energi, er vi nødt til at se ud over kulhydrat-“kassen” og tænke på andre energikilder, hvis vi vil føle os klar til at gå til HIIT-træning.

Se vores artikel om, hvad du skal fokusere på ernæringsmæssigt for at give brændstof til dine HIIT-sessioner:

Hvad du skal spise til dine HIIT-træninger

Ernæring

Hvad du skal spise til dine HIIT-træninger

Sådan øges din præstation med din ernæring.

2020-07-11 14:58:37Skrevet af Shannah HatchScott Whitney

Scott Whitney

Forfatter og ekspert

Scott udviklede en lidenskab for sport og performance gennem at konkurrere i langdistanceløb og bouldering inden studiet på universitetet. Scotts akademiske resultater inkluderer en BSc-hons i sportsterapi og en MSc-grad i styrke og konditionering. Han er også medlem af The Society of Sports Therapists and CIMSPA. Tidligere har han arbejdet med amatører og elite atleter, lige fra universitetsidrætshold til elite rugbyliga atleter og Team GB roere. Han arbejder i øjeblikket med forskellige fitnesscentre i udvikling og levering af træningsprogrammer for amatøratleter og fitness folk. Mens passive behandlinger forbliver i hans arsenal som sportsterapeut, bruger Scott sine evner til at fremme fysisk aktivitet for at bekæmpe fedme, lændesmerter og andre sportsskader og samtidig sørge for programmer til atletisk udvikling. Som nyuddannet bestræber Scott sig på at få erfaring, hvor det er muligt med rådgivning og deling af viden undervejs. Han mener, det er vigtigt at praktisere det, du prædiker om, så i hans fritid, praktiserer Scott olympisk vægtløftning og nyder at være aktiv udendørs i al slags vejr, skønt han stadig mener, at det er vigtigt at give god tid til sociale aktiviteter.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her