Træning

De bedste træningsformer til vægttab

Der findes en række træningsmetoder, som du kan bruge til vægttab, men hvilken af dem passer bedst til dig og din træningsstil? Lad os bryde det ned og finde ud af det.

Hvordan hjælper træning med vægttab?

Træning har en række store fordele for vægttabet.  Den mest betydningsfulde er at hjælpe med et kalorieunderskud. Du kan skabe et kalorieunderskud ved at spise mindre, træne mere eller begge dele. Et kalorieunderskud er nøglen til at tabe vægt eller kropsfedt.

Yderligere fordele omfatter forbedring af din generelle kondition. Hvis du gør dette, vil det føre til et hurtigere stofskifte, bedre søvn og mere energi i din hverdag.

Træning opbygger også naturligt styrke, efterhånden som du gør fremskridt og opbygger nogle muskler. Det betyder ikke, at du ender med at gå sidelæns gennem døre, men det kan udfylde eventuel løs hud efter fedtreduktionen og give en mere tonet og solid fysik.

HIIT

Højintensiv intervaltræning (HIIT) kan være mere effektiv til vægttab end længere mindre intense træningspas. En undersøgelse tydede på, at alle deltagerne oplevede 28,5 % større vægttab, men HIIT er dog ikke for alle.

Korte blokke af højintensivt arbejde med endnu kortere hvileperioder vil øge dit energiudbytte og forbrænde flere kalorier.

Tabata

Tabata er en form for HIIT og er en struktureret træningsmekanisme. Du arbejder i 20 sekunder med en pause på 10 sekunder, men du arbejder i blokke på 4 minutter, hvilket svarer til 8 arbejdsrunder.  Tro mig, det er en grind.

Hvad er Tabata træning? Hvilke øvelser kan man lave?

Træning

Hvad er Tabata træning? Hvilke øvelser kan man lave?

Vær forberedt på de hårdeste fire minutter i dit liv.

2021-04-08 18:14:15Skrevet af Chris Appleton

LISS

‘LISS’ står for “Low-Intensity Steady-State” træning, i stedet for at presse dig selv ud over dine grænser i korte udbrud, sigter du efter et lavt anstrengelsesniveau i en længere periode, kontinuerlig periode.

Dette er en meget venligere version af din HIIT og Tabata, men kan tage mere tid.  Du vil dog stadig nå dem kaloriemål.

Cardio

Cardio er en sikker måde at forbedre din kondition på og forbrænder også kalorier. Cardio forbedrer dit hjerte-kar-system, hvilket forbedrer din generelle kondition. Dette kan omfatte løbebånd, romaskine, romaskine, crosstrainer, for blot at nævne nogle få, og det er kun i fitnesscentret.

Andre former for cardio kan dog også være at gå tur med hunden, gøre rent i huset, lave lidt havearbejde, en aktivitetsdag med børnene eller tage i svømmehallen for at tage nogle baner.

Det har også vist sig, at hvis du blander din cardio med 2-3 styrketræningspas om ugen, vil det øge dit vægttab.

Måder at dyrke cardio på | 5 træningsformer der ikke er løb

Træning

Måder at dyrke cardio på | 5 træningsformer der ikke er løb

Er du træt af at løbe i cirkler? Vi har svaret.

2021-01-20 07:52:13Skrevet af Monica Green

Styrketræning

Styrketræning vil fremkalde fedttab på grund af den energiudgift og den øgede vægt, du skal modstå. De øgede muskler og den øgede styrke vil forbrænde kropsfedt og øge dit stofskifte.

Hvis tallene på vægten begynder at stagnere, skal du dog ikke bekymre dig. Muskler er tættere og vejer mere end fedt, så selv om dit fedt reduceres, vil musklerne erstatte det, efterhånden som de vokser.

5×5 styrketræningsøvelser | Bænkpres, dødløft, chin ups og back squats

Træning

5×5 styrketræningsøvelser | Bænkpres, dødløft, chin ups og back squats

2016-10-14 12:29:20Skrevet af Myprotein

Vægttræning

Når folk tænker på styrketræning, ser de folk, der går sidelæns gennem døre eller er rippet til kernen, men det er ikke altid tilfældet.

Den måde du former din krop på, når du træner med vægt og modstand, afhænger hovedsageligt af dit kalorieindtag. Et lille kalorieunderskud med det rigtige rep- og sætinterval vil reducere din krop og med tiden give et mere tonet udseende og en solid og stærkere følelse

Træning vil generelt reducere kropsfedt, og når musklerne arbejdes, bliver de større og stærkere og vil forbrænde mere fedt, der er lagret omkring musklerne.

Crosstræning

Crosstræning er en voksende trend og er præcis, hvad der står på dåsen. Ved at kombinere cardio, vægtmodstand og gymnastik er dette en træningsform, der vil gøre dig stærkere, mere fit og mere fleksibel.

Luksus er, at du selv kan styre din arbejdsbyrde, men det er designet til virkelig at skubbe dine grænser og få dig til at svede.

Kropsvægt / Calisthenics

Det er sandsynligvis den mest bekvemme træningsform, og det kan være nemt at bruge kropsvægten som modstand, hvis du har begrænset tid, udstyr eller plads til at træne.

Det er dog virkelig vigtigt at gå efter progressive overload ,ed din træning for at sikre, at der sker fremskridt, og det kan du gøre ved at tilføje gentagelser, sæt eller reducere hviletiden for at gøre træningen hårdere.

Kort fortalt

Uanset om det er høj intensitet eller en blid gåtur, er der en træningsform, der kan gavne dig og din erfaring, alder eller livsstil. Intet kan holde dig tilbage.

Så længe dine kalorier er rigtige, og din træning er i orden, smelter kalorierne af dig.

Hvad er Tabata træning? Hvilke øvelser kan man lave?

Træning

Hvad er Tabata træning? Hvilke øvelser kan man lave?

Vær forberedt på de hårdeste fire minutter i dit liv.

2021-04-08 18:14:15Skrevet af Chris Appleton

HIIT vs. LISS | Alt du behøver at vide

Træning

HIIT vs. LISS | Alt du behøver at vide

Hvilken en bliver det?

2022-07-18 17:00:31Skrevet af Chris AppletonChris Appleton

Chris Appleton

Forfatter og ekspert

Chris er redaktør og niveau 3-kvalificeret personlig træner med en BA-grad i sportscoaching og -udvikling og niveau 3-kvalifikation i sportsernæring. Han har erfaring med at tilbyde fitnessklasser og programmer for begyndere og avancerede niveauer af klienter og sportsatleter. Chris er også en kvalificeret fodboldtræner, der leverer målmandstræning på højt niveau på et semi-professionelt niveau med ernæringsrådgivning til at hjælpe med at opretholde optimal præstation. Hans erfaring inden for sports- og fitnessbranchen spænder over 15 år og sørger for løbende at forbedre sig. I fritiden kan Chris lide at dedikere det til sin familie, mens han træner i træningscentret.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her