0
Varekurv

Der er ingen varer i din kurv

Træning

Få tid til både at træne og studere

At være studerende kan umiddelbart synes at være den sværeste livsstil til at få tingene til at passe sammen. Men der er rigtig mange fordele ved at træne, som kan have en direkte indflydelse på dine studier. Her kan nævnes din koncentration, effektivitet, og hvordan du oplever de mere stressende aspekter af det, at være studerende.
At finde tid til at træne og studere kan rent faktisk lade sig gøre. Læs videre og se hvordan.

træne og studere

Sæt dig realistiske mål

Det handler ikke altid om at bygge kæmpe muskler eller træne som en OL-atlet. I stedet gælder det om, at du gør dig nogle overvejelser om, hvad du ønsker at opnå med din træning. Ligeledes hvordan du kan få det til at passe ind til din nuværende livsstil.

Sæt træning og undervisning i kalenderen

Udvid dit skoleskema (tidsplan) med et par ekstra felter hver uge. Dette for at se, hvor du kan få det til at passe med træning. På en travl dag kan et hurtigt træningspas hjælpe dig med at holde hovedet friskt og få svedt eventuelle frustrationer fra forelæsning og klasseværelset ud. Det vil gøre dig klar til at klare resten af dagen med fornyet energi.

Når vi nu taler om resten af dagen, så kan det være, at du vil planlægge en hård træningssession til morgenen efter. Det vil nemlig hjælpe dig med at komme af med toksiner (affaldsstoffer). Du vil også undgå følelsen af at have tømmermænd og være træt.

Find din balance

Der er rigtig mange ting, der kan synes meget mere tillokkende end at træne (og læse..), mens du er studerende. Events, happenings, fester mm., som du selvfølgelig ikke ønsker at gå glip af. I stedet for at vælge det ene frem for det andet, kan du lave en mental liste. Her vælger du dine prioriteter (for dem der er relevante efter dit skolearbejde).
Træning burde have sin plads på ethvert skema, da det betyder en sundere krop og sind. Det vil også medføre, at du kan nyde de andre ting på prioriteringslisten mere. Derfor handler det om at finde ud af, hvornår og hvor det passer ind, i stedet for helt at tage det af listen.

Få tid til både at træne og studere

Tænk i træning – ikke i fitnesscentre

Vi ved, at livet på SU kan være lidt stramt. Manglen på penge kan være én af hovedårsagerne til ikke at oprette et fitness medlemskab. Tager du et deltidsjob for netop at få råd, vil du ikke ligefrem få mere tid mellem opgaveskrivning til at træne. Når det er finansielt muligt, er et fitnessmedlemsskab dog en investering, som er værd at overveje. Det skal dog ikke være afgørende for, om du kan træne eller ej.

Hvis din mangel på penge er det eneste, som holder dig tilbage for at træne, er det på tide, at du ændrer din tankegang. Du skal udnytte de muligheder, du har. Du kan træne kredsløbstræning ved at tage dine løbesko på og løbe en tur udenfor. For styrke- og muskelopbyggende træning er der også gode muligheder. Flere muskuløse folk, end man umiddelbart skulle tro, har opnået deres muskelmasse uden at have adgang til tunge vægte og andet udstyr.

Tjek denne artikel ud om kropsvægttræning, der kan laves overalt

Træning

Kropsvægtstræning du kan lave overalt

2018-10-22 07:05:13Skrevet af Myprotein

Prioriter rigtigt

Du behøver naturligvis ikke at være et omvandrende muskelbundt uden en bestået eksamen, når semestret er ovre, fordi du har brugt al din tid på træning. At have stærke biceps vil nemlig ikke hjælpe dig til din afsluttende eksamen, ligesom squats heller ikke hjælper med din sociologi-afhandling, og høj intervaltræning heller ikke vil give dig 12 i seminar-deltagelse.. eller vil det?

Naturligvis vil det ikke være en god ide at prioritere træning over dine studier, da det så udelukkende er din fysiske tilstand, der forbedres, hvorimod din uddannelse ikke vil. Men ved at gøre træning til en prioritet i din ugeplan, tilpasset omkring dine studier, er det bevist, at have en betydelig positiv indvirkning på din håndteringsevne som studerende.

Få tid til både at træne og studere

Derfor skal du både træne og studere

Det er bevist, at regelmæssig konditionstræning hjælper med at holde stressniveauet nede. Dette er en fordel, når der er stramme deadlines, og skolearbejdet føles som om, det vokser over hovedet på dig. Din træning bidrager med endorfiner, og vil hjælpe med at holde dig i overordnet balance. Med mindre stress i dit sind vil du have bedre overskud til at få det hele til at passe ind, og kunne tage imod læring.

En anden god grund til at have en regelmæssig træningsrutine, er den struktur det giver, hvilket vil gøre det nemmere for dig at inddele dit skolearbejde i effektive arbejdspas.

Så, hit the books and hit the gym!

Ingen post tagsLauren Dawes

Lauren Dawes

Forfatter og ekspert

Lauren har en kandidat i engelsk litteratur oprindeligt fra syden. Hun har altid elsket at svømme, og så har hun få øjnene op for vægttræning. Derudover giver hun sig tid til fordybelse for at forbedre hendes zen på hendes ugentlige hot yoga time.

I weekenden plejer hun at lave mad eller spise en lækker brunch, og hun nyder at prøve nye opskrifter med hendes roomies - især fordi de forsøger at ryste SU-menuen af sig bestående af pasta. Først og fremmest er hun fast overbevist om at leve i balance mellem træning og et glas gin.

Få mere at vide om Laurens erfaring her.