Livsstil

Find ro med meditation | Råd fra Myproteins mindfulness coach

Det moderne liv kan være hektisk og stressende. Vores travle liv giver ikke vores hjerne meget tid til at slukke eller tage sig tid til at forstå, hvordan vi virkelig har det. Hvis du er udmattet af at løbe rundt mellem arbejde, sociale arrangementer og alt muligt andet, er det på tide at tage vare på dig selv.

Meditation er en tids- og omkostningseffektiv måde at genoptage kontakten med nuet og passe på dit sind. Der er en hel del beviser for, at det kan gøre dig godt at meditere:

  • En undersøgelse af 3.500 deltagere viste, at meditation kan hjælpe med at bekæmpe stress.1
  • En anden 8-ugers undersøgelse af mindfulness-meditation hjalp deltagerne med at reducere deres angst.2
  • Undersøgelser af 4.500 voksne har vist, at meditation reducerede niveauet af depression.3

Meditation er altså ikke kun forbeholdt munke – faktisk kan alle meditere stort set når som helst og hvor som helst. For at give dig nogle råd om, hvordan du kommer i gang, har Myproteins egen mindfulness coach Elizabeth givet os nogle tips…

mindfulness

Nøglen til meditation er konsistens

”Når du starter på din mindfulness rejse, skal du være engageret og holde dig til mindst daglige sessioner. Det behøver ikke være den samme tid hver dag, så længe du bare træner dagligt. ”

Som med enhver evne tager meditation regelmæssig praksis for at blive god nok til at høste fordelene. Selvom du måske føler dig roligere efter en engangsmeditation, kommer de langsigtede fordele ved at meditere regelmæssigt.

Få vejledning

Der er masser af ressourcer derude, så du ikke behøver at sidde der og spekulerer på, hvad i alverden du skal gøre. Elizabeth siger, “Brug en app. Disse er designet til at lede dig gennem processen.”

Du bør også læse op, hvilke metoder der fungerer bedst for dig. Der er masser af eksperter derude, der er desperate efter at dele deres viden. Som med enhver evne kan du lære af andre menneskers oplevelse, så du kan lige så godt bruge den.

Vælg et godt sted til meditation

”Når du starter, kan du prøve at finde et stille og behageligt rum. Dit sind vandrer mere, hvis støj eller lys er en distraktion. Hvis du vil have lidt baggrundsstøj, hjælper naturlige meditative melodier. ”

Efterhånden som du bliver bedre, vil du være i stand til at meditere i travle miljøer eller anvende de selvbevidsthedsevner, du har lært i hverdagssituationer såsom en stressende dag på kontoret.

Vær god ved dig selv

Vær ikke vred på dig selv, hvis du ikke kan gøre det første gang eller for tiende gang. Det er en del af hele processen.

”Det er ok, at dit sind vandrer. Bare bemærk, at det sker og bring dig selv tilbage til fokus. Brug din vejrtrækning til at hjælpe dig.”

Når du er klar over, at dit sind vandrer (og det vil det), skal du forsigtigt bringe fokus tilbage til din vejrtrækning ved at tælle dine åndedrag.

Elizabeth siger: ”Husk, at det vil tage noget tid at lære. Det sker ikke natten over. Jeg er flere år inde i at meditere, og jeg kan meditere i højst ½ til 1 time. ”

Selvom det kræver øvelse, understreger Elizabeth, ”Det er værd at gøre det.” Så tag et par minutter og giv meditation en tur.


1. Goyal, M., Singh, S., Sibinga, E. M., Gould, N. F., Rowland-Seymour, A., Sharma, R., … & Ranasinghe, P. D. (2014). Meditation programs for psychological stress and well-being: a systematic review and meta-analysisJAMA internal medicine174(3), 357-368.

2. Carmody, J., & Baer, R. A. (2008). Relationships between mindfulness practice and levels of mindfulness, medical and psychological symptoms and well-being in a mindfulness-based stress reduction programJournal of behavioral medicine31(1), 23-33.

3. Jain, F. A., Walsh, R. N., Eisendrath, S. J., Christensen, S., & Cahn, B. R. (2015). Critical analysis of the efficacy of meditation therapies for acute and subacute phase treatment of depressive disorders: a systematic reviewPsychosomatics56(2), 140-15 2.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her