Træning

Hvilket land i Europa er det sikreste at cykle i?

Cykling er en fantastisk måde at komme rundt og holde sig i form på, uanset om du bruger en cykel til din daglige pendling, til at løbe ærinder eller til at udforske et nyt sted. Det er enormt populært i hele Europa, og næsten 1 ud af 10 mennesker bruger cyklen som deres primære transportmiddel.

I takt med at tendensen til fitness-fokuserede ferier fortsætter, tager flere og flere mennesker på cykelture, og der bookes over 2,2 milliarder cykelferier hvert år. Og uanset hvor du cykler, vil du gerne føle dig sikker, når du er på to hjul. Så hvor er de sikreste steder at cykle i Europa?

For at finde ud af mere har vi rangordnet 31 forskellige lande og vurderet dem ud fra 5 forskellige sikkerhedskriterier for cyklister: årlige cyklistdødsfald, luftforureningsniveauet, procentdelen af de samlede rejser, der udføres på cykel (modal share), antallet af tilgængelige cykelruter og hvorvidt landet har en national cykelstrategi eller ej. Vi brugte derefter disse data til at give hvert land en endelig sikkerhedsscore.

Her er, hvad vi fandt:

Sverige er det sikreste land for cykling i Europa

Sverige er det land i Europa, hvor det er sikrest at cykle med en sikkerhedsscore på 59,17. Svenske cyklister har et relativt lavt antal ulykker, med et gennemsnit på 2,16 årlige dødsfald pr. million indbyggere, og landet har et af de laveste forureningsniveauer i Europa.

Sverige tabte point for antallet af tilgængelige cykelruter med kun 6,9 km kortlagte ruter pr. km2, men fik point for sin nationale cykelstrategi, der har til formål at fremme langsigtede bæredygtige transportløsninger, reducere trafikpropper og miljøpåvirkninger og samtidig forbedre folkesundheden.

Luxembourg kom ind på andenpladsen med en sikkerhedsscore på 57,4 og det højeste antal tilgængelige cykelruter i hele vores rangliste med hele 446,5 km kortlagte ruter pr. km2 og kun 1,13 årlige dødsfald pr. million indbyggere.

Tredjepladsen gik til Nederlandene, som opnåede en sikkerhedsscore på 57,38. Nederlandene havde den højeste andel af alle 31 lande, idet 27 % af alle rejser foregik på cykel. De har ikke nogen national cykelstrategi, men foretrækker i stedet forskellige lokale og regionale ordninger i hele landet.

Kort fortalt

Uanset om du cykler på eller uden for landevejen, er cykling en fantastisk måde at holde sig i form og udfordre sig selv på. Og hvis du er på udkig efter et nyt sted at cykle, har Europa masser af fantastiske landskaber, som du kan udforske på to hjul.

Cykling er en udholdenhedssport, så det er vigtigt at give din krop det rette brændstof. Vores kreatintilskud, som f.eks. vores kreatinpulver og kreatintabletter, kan hjælpe med at øge din krops evne til at producere energi hurtigt, samtidig med at de hjælper med at genoprette efter træningen.

Metodologi

Vi har undersøgt 31 europæiske lande og indsamlet data om følgende kriterier: gennemsnitlige årlige dødsfald blandt cyklister pr. million indbyggere, luftforureningsniveauet, procentdelen af de samlede rejser, der udføres på cykel (modal share), mængden af kortlagte cykelruter, og hvorvidt landet har en national cykelstrategi eller ej.

For at beregne antallet af tilgængelige cykelruter kiggede vi på det samlede antal kilometer kortlagte veje, der er opført for hvert land på Bikemap, og dividerede dette med det samlede areal i det pågældende land.

De data, vi har hentet, stammer fra Eurostat, European Cyclists’ Federation (ECF), Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) og Bikemap.

6 fordele ved cykling givet af OL-atlet Bryan Steel

Træning

6 fordele ved cykling givet af OL-atlet Bryan Steel

2018-12-21 06:32:24Skrevet af Evangeline Howarth

De bedste kosttilskud til cykling | Få det rette brændstof

Kosttilskud

De bedste kosttilskud til cykling | Få det rette brændstof

2018-12-21 05:22:18Skrevet af Lauren DawesAdele Halsall

Adele Halsall

Forfatter og ekspert

Adele er en ivrig blogger og yogi med en passion for den veganske livsstil. Hun elsker at udforske nye (nogle gange underlige) fødevarer, lave mad og teste nye opskrifter af og værdsætter altid en god surdej.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her