Motivation

Løb for begyndere | 8 tips til nye løbere

Med sommeren lige rundt om hjørnet og de længere og solrige dage, vil du måske skifte det svedige fitnesscenter ud med et par løbeture her og der. Men det kan være skræmmende at begynde at løbe, især når folk praler med at løbe 5 km på 20 minutter eller 10 km på 45 minutter … Vi tænkte, at vi ville give dig en hjælpende hånd med disse 8 tips til nybegyndere inden for løb for at hjælpe dig med at komme ind i svinget.

løb

1. Vær realistisk

Det kan være let at være overambitiøs eller forvente mere af sig selv på din første løbetur, end hvad der er realistisk. Gå ind til dit første med ingen andre forventninger end at nyde det.

Hvis du tvinger dig selv til at løbe længere eller hurtigere, end din krop kan klare, risikerer du skader og ender måske med at hade det, og nydelse er afgørende for, at du kommer tilbage efter mere!

2. Få det rigtige udstyr

Vi siger ikke, at du skal bruge en formue på dit første par løbesko, især hvis du ikke er sikker på, at løb skal blive en vane endnu. Men det er super vigtigt at få et ordentligt par med tilstrækkelig støtte for at sikre, at du er komfortabel og for at forebygge skader.

Svedtransporterende, åndbart tøj er også vigtigt, du ønsker ikke at begynde at føle kulde som følge af svedigt tøj på en blæsende dag, det kan helt sætte dig ud af din løbetur. For kvinder er en god sports-bh et andet must-have. Se vores Velocity-kollektion for at fylde din løbe garderobe op.

3. Stræk, stræk, stræk

Dette bør være en selvfølge for enhver ny sport, du begynder at dyrke, men udstrækning er utrolig værdifuldt. Især fordi løb lægger så meget pres på dine hofter og ben, er det vigtigt at give dem en ordentlig opvarmning.

Er du ikke sikker på, hvor du skal starte med din opvarmning? Dette kan måske hjælpe dig…

Opvarmning for at undgå skade og få mere ud af dine træninger

Træning

Opvarmning for at undgå skade og få mere ud af dine træninger

Derfor er opvarming vigtigt.

2021-01-26 18:37:46Skrevet af Scott Whitney

4. Timing

Hvis vejrudsigten siger, at det bliver op til 30 grader i eftermiddag, så løb tidligere på morgenen. Eller hvis der er planlagt et skybrud til kl. 10 om morgenen, kan du måske vente med at løbe til efter middagen (selv om en løbetur i regnvejr nogle gange kan være terapeutisk).

Det handler om at løbe under de forhold, som du bedst kan lide, så du får et godt løb og undgår forhold, der kan være skadelige.

5. Sæt mini-mål

Det er fint nok at sigte mod at løbe et maraton, men hvordan vil du nå dertil? At sætte mini-mål er en god måde at måle dine fremskridt på og give dig selv regelmæssige boosts af selvtillid med hvert mini-mål, du smadrer.

Hvis du f.eks. er helt nybegynder, kan du starte med blot 2 km. Når du så har klaret det, kan du gå op til 5k osv. Du kan også sætte dig selv tidsbaserede mål, hvis du foretrækker det, f.eks. kan dit minimål for de næste par uger være at løbe 5 km på 30 minutter.

6. Spring ikke ben-dagen over

Løb belaster dine knæ, hofter og andre led meget, så det er vigtigt at holde musklerne omkring disse stærke. Regelmæssig styrke- og mobilitetstræning vil hjælpe med at styrke musklerne i dine ben og gøre dig meget bedre rustet til en god løbetur.

Hvis du er nybegynder inden for styrketræning, skal du starte let og bygge dig gradvist op. Prøv denne træning med håndvægte for at komme i gang…

Underkropstræning for ultimativ toning af kroppen

Træning

Underkropstræning for ultimativ toning af kroppen

Sæt gang i benene med denne underkropstræning.

2020-01-06 06:00:32Skrevet af Isaac Syred

7. Vælg det rigtige sted

Du behøver ikke at løbe i det fri, et løbebånd er lige så godt. Men de er heller ikke dine eneste muligheder, prøv din lokale park, i din by, lige rundt om din blok, eller kør ud til den nærmeste strand for et komplet sceneskift!

Hvis du skifter dit løbemiljø ud, vil det holde tingene interessante og give dig lidt mere motivation til at udforske noget nyt.

8. Spis rigtigt

Proteinpulver er ikke kun for tunge løftere, løbere har også brug for tilstrækkeligt med protein til at restituere og genopbygge sig selv. Nye løbere kan også fylde skabet med en energimæssig superkraft: pre-workout, så du kan give dig selv det ekstra skub til at komme op og i gang.

Fordi løb kræver meget energi, er det vigtigt at sørge for, at du får nok kulhydrater ind. Noget som grød eller peanut butter på ristet brød er en god kulhydratholdig morgenmad, der kan give dig en god start på din løbetur.

Kort fortalt

Løb har så mange fordele både mentalt og fysisk, men det kan føles lidt skræmmende i starten. Hvis du starter langsomt, spiser rigtigt, er realistisk og bare fokuserer på at nyde det, er du godt på vej til at blive en pro-løber.

Endorfiner og træning  | Føl dig glad og i god form

Træning

Endorfiner og træning | Føl dig glad og i god form

2021-02-26 19:23:21Skrevet af Scott WhitneyMonica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her