Træning

Protein fra kartofler og hvorfor du ikke mister al din styrke | Studierne siger…  

Er du klar til at tage dit helbred og fitness viden et hak op? Denne gang ser vi på protein fra kartofler, de fantastiske fordele ved muskelhukommelse og træningsfordele for hjernen. 

Vores ugentlige studieundersøgelse er her for at give dig de ekstra nuggets til rådgivning og ideer fra de nyeste studier fra verden for sport og ernæring. 

Kartoffelkraft 

protein fra kartofler

 Mens du muligvis kigger efter en god kilde til muskelbyggende protein fra en shake eller en saftig bøf, vil du sandsynligvis ikke betragte kartofler som en sandsynlig kandidat. Altså, ifølge denne seneste undersøgelse, skal du.1 

Forskerne kiggede på, hvad der skete, da en gruppe kvinder fik suppleret med protein fra kartofler til dets muskelopbygningsevner og fik nogle temmelig interessante resultater. 

Undersøgelsen tog en gruppe kvinder, der normalt opfyldte deres anbefalede mængde protein for dagen og fordoblet indtagelsen for halvdelen af gruppen ved at få dem til at spise en budding, der indeholder kartoffel proteinisolat. 

De fandt ud af, at de kvinder, der indtog det ekstra protein fra kartofler, øgede hastigheden, hvormed deres muskler lavede nyt protein, mens den anden gruppe ikke så nogen ændringer. 

Selvom vi måske tænker på planteprotein som mindre gavnligt end animalsk kilder, har forskerne fundet, at dette ikke nødvendigvis er tilfældet. 

Selvom du måske ikke ønsker at bare fylde på med kartofler hele tiden, er det interessant at huske, at du muligvis får protein fra flere fødevarer, end du tror. 

Har du glemt, hvordan en god træning føles? Din krop har ikke … 

træningsstudier

Siden alle træningscentre er lukket, har mange af jer måske givet afkald på en solid træningsrutine – og ifølge en ny undersøgelse er det helt fint.2  

Tanken på at miste alle dine hårdt tjente gains har sandsynligvis krydset dit sind et par gange, men forskere har nu antydet, at det tager længere tid, end du tror for dine muskler at miste al den styrke. 

Undersøgelsen fulgte 19 sunde, utrænet unge mænd og kvinder, da de gennemgik et 10-ugers styrketræningskursus for kun et af deres ben. Dette blev derefter efterfulgt af 20 ugers tilbageholdelse, før styrken på begge ben blev testet. 

Selvom det trænede ben ikke var blevet trænet i 20 uger, var det stadig væsentligt stærkere end benet, der aldrig blev trænet. 

Dette er stadig en lille undersøgelse, så det ville være interessant at se resultaterne i større skala. Forhåbentlig giver dette dig en vis komfort, selvom du måske helt har givet op på din træning i lockdown, så vil du ikke skulle starte helt fra 0 igen, når dit træningscenter åbner igen. 

Og hvis du stadig træner – selvom det er begrænset – er det bare endnu bedre. 

Kort fortalt 

Vi er altid forbløffet over, hvad vi kan få fra vores krop med den rette ernæring og træning. Og med denne uges studier er det ikke anderledes. Hvis du havde brug for en undskyldning for at spise en pose kartoffelchips, så  er der her en fra os – det hele kommer til bulk. Ligeledes, hvis din træning har fået et hit i disse svære tider, skal du trøste dig med at vide, at vi alle er i samme båd. 

4 sekunders træning & bedre fedtforbrænding | Studierne siger...

Træning

4 sekunders træning & bedre fedtforbrænding | Studierne siger...

Sidder du lidt for meget ned? Så er dette for dig.

2020-05-02 10:28:49Skrevet af Evangeline Howarth

Derfor mister du ikke dine gains & running robotics | Studierne siger...

Træning

Derfor mister du ikke dine gains & running robotics | Studierne siger...

Hvor hurtigt kan du genopbygge styrken, når du kommer tilbage til træningscentret?

2020-04-04 06:38:09Skrevet af Evangeline Howarth


  1. McMaster University. (2020, May 5). Potato power: Spuds serve high quality protein that’s good for women’s muscleScienceDaily. Retrieved May 7, 2020
  2. Moberg, M., Lindholm, M. E., Reitzner, S. M., Ekblom, B., Sundberg, C. J., & Psilander, N. (2020).Exercise Induces Different Molecular Responses in Trained and Untrained Human MuscleMedicine and Science in Sports and Exercise.


Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her