Vores Ambassadører

Alex Tilinca ændrer spillet for transkønnede bodybuildere

Ligesom de fleste dedikerede bodybuildere går Alex Tilinca fra New York i gang med ritualet med biceps curls og bænkpres uge efter uge. Han er fyldt med protein og dokumenterer sine fremskridt på Instagram, hvor han deler hemmelighederne om, hvordan han skaber sin utrolige fysik, med sine 30.000 følgere.

Men i modsætning til de fleste andre bodybuildere i dag har 21-årige Alex stået over for udfordringer, der går ud over det, man normalt møder i fitnesscentret. Da Alex er transmand, har hans rejse ind i konkurrencemæssig bodybuilding været forbundet med vanskeligheder. Men han har klaret sig på konkurrencescenen og har formået at samle et fællesskab af transkønnede atleter og allierede, der gerne vil lære af ham og følge hans rejse.

Nu giver Alex andre transmænd alt det, han har lært på sin rejse indtil nu, så de kan undgå de fejl, han har begået, og komme ind på vejen til succes med det samme. Derfor har han startet sit eget firma, Self Made, som tilbyder transmænd et otte ugers intensivt bodybuilding træningskursus, der er skræddersyet specifikt til deres behov. På kurset træner Alex sine klienter i alt fra at forstå makroer, fordøjelsen, kosttilskud, navigere i hormoner og konkurrere som transmand.

Men du skal ikke bare tage vores ord for gode varer. Her er, hvad Alex havde at sige om sit program og sin egen historie, fra han blev transseksuel som 11-årig til at blive en bodybuilder, der tager konkurrencescenen med storm.

“Der er virkelig ingen ressourcer specifikt til en transmand”

Alex baner vejen for transkønnede atleter ved at skabe et intensivt bodybuilding kursus, der er skræddersyet specifikt til transmænd. Der er nogle vigtige forskelle for transkønnede bodybuildere, som ciskønnede ikke behøver at tage hensyn til – alt dette er taget i betragtning i Alex’ kursus. Han ønsker at give transmænd mulighed for at forme deres kroppe og kickstarte deres egen bodybuilding-rejse, hvilket er noget, han aldrig har haft.

“Der er så meget information derude for cismænd i fitnesscentret – hvad man skal gøre, hvordan man skal spise. Men der er virkelig ingen ressourcer til en transkønnet mand specifikt.

“Jeg giver stort set en platform og en uddannelsesressource for transmænd, så de kan slutte sig til mig. Vi mødes en gang om ugen, og jeg kører dem stort set gennem kurset i at bodybuilde. Jeg giver dem stort set mulighed for at springe alle de år, hvor jeg har lavet oopsies, over og bare ligesom komme til, hvad de skal gøre med deres egen bodybuilding-rejse.”

“Jeg blev afvist af en masse trænere”

Det var Alex’ egen erfaring i starten af sin træning, der hjalp ham med at identificere et hul i markedet for transspecifik personlig træning.

“I min egen personlige erfaring blev jeg afvist af mange trænere, fordi jeg var transkønnet, enten på det personlige plan, eller fordi de bare ikke følte sig trygge ved at arbejde med mig eller ikke havde vidensgrundlaget til at arbejde med mig.”

Nu håber Alex med Self Made at kunne hjælpe med at bygge bro over denne kløft ved at give denne viden.

“Jeg vil gerne give så mange ressourcer som muligt til transfællesskabet, da jeg ved, at de sandsynligvis skal igennem det samme som mig.”

“Du skal se dig selv som en atlet”

Det er naturligt, at mange transpersoner måske har forbehold over for at komme ind i fitnesscentret af frygt for at føle sig uvelkomne, så Alex’ mål er at få dem til at ændre deres tankegang og forstå, at de hører til lige så meget som alle andre.

“Jeg siger altid til mine klienter og til alle, der taler med mig, at du ikke må lade det at være transperson stoppe dig. Du må ikke vige tilbage, hvis du er i fitnesscenteret og ser på en vægt, du må ikke tænke, jeg er transkønnet, jeg ved ikke, om jeg kan gøre det. Du er nødt til at se dig selv som en atlet.

“Jeg føler, at der er denne følelse af ikke at høre til som transmand, når man går i fitnesscenteret, og jeg tror, det er virkelig vigtigt, at transpersoner forstår, at de helt sikkert har en plads i fitnesscenteret, det er noget, de helt sikkert kan forfølge, hvis de vil, de er mere end dygtige fysisk og mentalt.

“Jeg tror, at i betragtning af nogle love og regler bliver det indprentet i dig, at du er fysisk underlegen i forhold til dine modstykker, hvilket slet ikke er sandt. Jeg har absolut ingen problemer med at følge med.”

“Vi kan alle stå på samme idé og respektere hinanden for det”

Selvom Alex måske havde svært ved at finde en PT til at træne ham ordentligt i starten, har han haft en helt igennem positiv oplevelse i bodybuilding-fællesskabet.

“Tro det eller ej, men jeg har fået meget minimal modreaktion på det, jeg laver, og hvem jeg er. Jo mere folk finder ud af om mig, jo mere rækker de ud efter mig.”

“Jeg har en meget interessant historie, og den er bestemt anderledes end den typiske historie om en kommende bodybuilder.”

“Jeg tror, at selvom de ikke rigtig kan forstå transoplevelsen, forstår de ideen om at ville ændre deres krop til det bedre. Jeg tror, at vi alle kan stå på den samme idé og respektere hinanden for det.”

Naturligvis kan mange transmænd og -kvinder være forsigtige med overhovedet at gå ind i et fitnesscenter, endsige søge en karriere inden for professionel bodybuilding. Men Alex’ erfaring beviser, at tingene er ved at ændre sig, og han står i spidsen for denne ændring.

Da han fortalte det til ledelsen og trænerne i sit eget fitnesscenter, fik han en utrolig opmuntrende reaktion.

“Jeg gik hen til dem og fortalte dem det, og de havde allerede kendt mig i en del år. Jeg var bare meget ærlig. Jeg sagde: ‘Jeg er trans, jeg vil gerne konkurrere, er det et problem, spilder jeg min tid, er der en måde, vi kan få det til at ske på?’ Og de vendte virkelig ikke engang ryggen til.

“De sagde, at jeg kunne konkurrere, der er intet, der forhindrer mig i at konkurrere. Jeg tror ikke, at mange transpersoner er klar over det. Ingen vil forhindre dig i at konkurrere ved NBC-shows, der er ingen regler imod det, og der er ingen regler, der kan have ting imod det.”

“Du skal være din egen helt”

Det bedste råd, som Alex ville give sit yngre jeg, er at have tillid til sine egne evner. Bak op om dig selv, find dit fokus, og så kommer resten af det hele.

“Jeg ville sige til mit yngre jeg, at du skal være din egen helt. Du skal være der for dig selv, du skal tro på dig selv, du skal inspirere dig selv. Mange mennesker ser op til andre mennesker, de har deres helte, men du skal også være din egen helt.

“Hvis du kender dit hvorfor, finder du ud af dit hvordan. Og tingene vil ske af en grund. Nogle gange er man måske ikke klar over det i øjeblikket, men man er nødt til at stole på, at så længe man gør sit bedste hver dag, bevæger man sig i den rigtige retning.”

https://www.instagram.com/alextilinca/?utm_source=ig_embed

Kort fortalt

Alex er en atlet, der helt sikkert baner vejen for transkønnet bodybuildere. Han er med til at fjerne noget af den frygt omkring gym, som naturligt kommer til mange transpersoner, og viser dem, at de er lige så i stand til at skrive bodybuilding-historie som alle andre.Emily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her