Ernæring

Er proteinbarer gode for dig? Sundt eller Hypet?

Proteinbarer er en nem snack, der holder sulten i skak. Du kan købe dem i de fleste supermarkeder og have dem lige ved hånden, når du har lyst. Oveni dette så står der også “højt proteinindhold” på emballagen.

Men er alle proteinbarer egentlig gode for dig?

Ikke altid, er det ærlige svar. Følg denne tjekliste, når du vælger en proteinbar, og du burde ende med en bar, der både er mættende og sund.

Hop direkte til vores foretrukne sunde proteinbarer.

proteinbarer

Sukker i proteinbarer?

Du bør altid tjekke, at din proteinbar har et lavt sukkerindhold, hvis du forsøger at tabe fedt. Et højt sukkerniveau vil betyde, at din energi er mere tilbøjelig til at stige og derefter falde. Dette efterlader dig med mindre energi (og ofte flere kalorier) end en proteinbar med lavt sukkerindhold.

Sukker er anført under “kulhydrater, heraf sukkerarter” på etiketten. Men kulhydrater og sukkerstoffer i sig selv er ikke nødvendigvis altid en negativ ting. De giver energi til at klare en hel træning (eller bare tackle resten af din dag på kontoret) og genopbygge glykogenlagrene efter træning (lagrede kulhydrater i musklerne). Så tag hensyn til, hvad du skal lave med din dag, når du har spist en proteinbar.

Proteinbarer med højt kalorieindhold

Sørg for, at den proteinbar, du vælger, passer til det kalorieindtag, du sigter mod. Nogle proteinbarer kan have et relativt højt kalorieindhold, og hvis du går op i masseforøgelse, kan det være et plus for dig. Hvis du derimod begrænser dine kalorier, skyder du dig selv i foden.

En proteinbar med lavt kalorieindhold er dog en god måde at overholde dine kostplaner på, samtidig med at du holder dig mæt.

Fyldt med salt?

På samme måde som sukker indeholder nogle proteinbarer alt for meget salt. Salt i kosten er vigtigt, men for meget af det kan føre til forhøjet blodtryk (og yderligere komplikationer, hvis det varer for længe).

Som alle, der aktivt har forsøgt at reducere deres saltindtag, vil vide, at dette snigende krydderi kan dukke op overalt. Så du skal bare tjekke bagsiden af pakken og sigte efter et lavt saltindhold.

Fyldt med fibre?

Fibre giver kroppen mange fordele, f.eks. er de med til at holde os mætte i længere tid. En vigtig grund til, at du bør vælge en proteinbar med højt fiberindhold, hvis du forsøger at tabe dig eller holde en sund vægt.

Desuden hjælper fibre med at regulere kroppens vandindtag, så det kan hjælpe med at forhindre følelsen af at være oppustet. Sørg for at kigge efter en proteinbar med højt fiberindhold for at opnå maksimale sundhedsfordele.´

Hvorfor ikke lave din egen?

At forberede dine egne proteinbarer kan være en god måde at kontrollere præcis, hvad du putter i din krop. Proteinpulver, havre, nøddesmør, tørret kokos og tørret frugt er alle gode ingredienser til nemme snacks med et højt proteinindhold. Sørg selvfølgelig for at overveje hver enkelt ingrediens’ næringsindhold og mål dine portioner, så du kan undgå de samme faldgruber i forbindelse med proteinbarer!

Prøv vores proteinrige Peanut Butter Cups med hvid chokolade for en virkelig lækker snack…

Peanut Butter Cups Med Hvid Chokolade

Sunde Opskrifter

Peanut Butter Cups Med Hvid Chokolade

Cremet hvid chokolade med en fyldig, nøddeagtig kerne. Ja, tak.

2021-07-06 14:30:59Skrevet af Lauren Dawes

Tjek vores foretrukne sunde proteinbarer…

Bedste chokoladebar swap: Layered Protein Bar

Hvis du leder efter en snack med lidt mere bid, leverer denne kraftige proteinbar et dekadent chokoladeagtigt vaffelhit – og holder styr på cravings og bidrager også til vedligeholdelse af muskelmassen.

Med 20 g protein af høj kvalitet og kun 2,4 g sukker pr. bar slår Layered Protein Bar supermarkedsalternativerne ud af banen.

Bedste informed-sport proteinbar: Protein Bar Elite

Hver batch af Protein Bar Elite er certificeret af Informed-Sport Supplement Testing Programme, hvilket giver det allerhøjeste niveau af sikkerhed for atleter.

Med smagsvarianter som Toffee Vanilla, Dark Chocolate Berry og Caramel Hazelnut – alle dækket af sprøde toppings og sød mælkechokolade med en blød kerne – vil du have svært ved at tro, at disse barer faktisk er gode for dig.

Den bedste proteinbar med lavt kalorieindhold: Lean Protein Bar

Lean Protein Bar, som fås i chokolade og cookie dough eller hvid chokolade og hindbær, er superfattig i kalorier og indeholder kun 1,2 g sukker pr. 80 g bar.

Denne proteinbar er blød og sød indeni og dækket af mælkechokolade, og den tilfredsstiller den søde trang, samtidig med at den indeholder hele 18 g protein af høj kvalitet.

Kort fortalt

Proteinbarer kan være en sund snack, der kan hjælpe med at give dine muskler brændstof efter træning, holde sulten på afstand eller blot som en sund godbid. Vælg dog din proteinbar ud fra dine mål. Hvis du forsøger at tabe dig, skal du vælge en proteinbar med lavt sukkerindhold, der passer ind i din daglige kalorietilførsel, eller hvis du ønsker at tanke op efter træning, skal du vælge en proteinbar, der også indeholder en god mængde kulhydrater.

7 bedste kosttilskud til tarmen

Kosttilskud

7 bedste kosttilskud til tarmen

Der er så mange fordele ved at passe på din tarm.

2021-08-25 12:04:05Skrevet af Claire Muszalski

Hvad er probiotika? Hvad gør de for vores krop?

Kosttilskud

Hvad er probiotika? Hvad gør de for vores krop?

Tip: de støtter immunitet og fordøjelsessundhed.

2021-09-01 10:24:52Skrevet af Claire Muszalski

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Claire Muszalski

Claire Muszalski

Forfatter og ekspert

Claire er registreret diætist fra the Academy of Nutrition and Dietetics og certificeret sundheds- og velvære coach fra the International Consortium for Sundhed og Wellness Coaching. Hun har en BA i biologividenskab og en Master i klinisk ernæring fra universitetet i Pittsburgh.

At tale og skrive om mad og fitness står Claires hjerte nær, da hun elsker at anvende sin viden og erfaring til at hjælpe andre, så de kan nå deres mål omkring sundhed og velvære.

Claire er også certificeret indendørs cyklinginstruktør og elsker det mentale og fysiske boost, som hun opnår ved at løbe og dyrke regelmæssig yoga. Når hun ikke selv holder sig i form, så hepper hun på hjembyens sportshold i Pittsburgh eller kokkererer i køkkenet til hendes familie.

Få mere at vide om Claires erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her