Ernæring

Kan grøn te hjælpe med vægttab?

Grøn te er støt og roligt vokset fra at være en fitness-fadæse til en respekteret del af en sund livsstil. Dens høje indhold af antioxidanter har fået fans til at hævde, at den har anti-aging egenskaber.

Men kan drikke grøn te hjælpe dig med at tabe dig og nå dine fitnessmål? Vi er her for at finde ud af det.

Hop direkte til:

grøn te

Hvordan hjælper grøn te dig med at tabe dig?

Grøn te er fyldt med kraftfulde planteforbindelser kaldet polyfenoler. Polyphenoler er kraftige antioxidanter med mange sundhedsmæssige fordele. En kombination af catechinerne (en bestemt type polyfenol) i grøn te og dens koffeinindhold er blevet forbundet med vægttab.1 Mens koffein giver energi, der kan føre til forbrænding af flere kalorier og mere effektiv træning, har catechinerne vist sig at øge fedttabet betydeligt.2

Skal du drikke grøn te før træning?

Hvis du drikker grøn te ca. en time før træning, giver det din krop tid nok til at mærke de gavnlige virkninger. Ud over at nedbryde fedt for at få mere energi, vil grøn te give dig en dosis koffein, der giver dig et boost under hele træningen.2 Grøn te er populær, fordi den har et meget lavere koffeinindhold end mange alternativer som f.eks. kaffe eller pre-workout. Så for dem, der ønsker et mere naturligt skub med lille risiko for en nedtur, når koffeinen forsvinder, er dette et godt valg.

En anden forskel i koffeineffekten i grøn te, sammenlignet med andre koffeinholdige drikkevarer som kaffe, er den lavere risiko for ængstelse. Hvis du synes, at koffeinholdige drikkevarer med højt koffeinindhold efterlader dig næsten for vågen og lidt utilpas, kan grøn te være et godt alternativ.

Grøn te indeholder aminosyrer, der påvirker hjernen. De hjælper kroppen med at frigive dopamin og øge GABA-neurotransmissionerne.

Så ikke alene vil du få mere fedt nedbrudt og klargjort til at blive forbrændt og omdannet til magre muskler, du vil også få mere koffein til at lave flere fedtforbrændingsøvelser.

Vil du have mere info om fordelene ved grøn te?

Er multivitaminer det værd? Er de gode for dig og bør du tage dem?

Kosttilskud

Er multivitaminer det værd? Er de gode for dig og bør du tage dem?

Er de virkelig det værd?

2021-04-27 13:29:50Skrevet af Liam Agnew

Bør du drikke grøn te, hvis du bulker?

Du kan stadig høste fordelene ved grøn te, selv om du ikke ønsker at tabe dig. Det naturlige koffeinindhold i grøn te kan bruges før træning til at give energi til modstands- og styrketræning.

Så længe du giver dine muskler tilstrækkeligt med kalorier og protein til at vokse, kan du bevare muskelmassen og samtidig nyde godt af den grønne te’s fedtforbrændingseffekt.1

Skal du drikke grøn te eller bare tage ekstrakter?

Dette er helt og holdent et personligt valg. Du vil have gavn af begge muligheder. Hvis du f.eks. ikke kan lide smagen, vil ekstrakter være det oplagte valg. Ekstrakter har også den ekstra fordel, at de er let transportable og nemme at indtage på farten.

Hvis du er typen, der har lyst til en snack, når du keder dig snarere end er sulten, vil det at drikke grøn te give dig den ekstra fordel at blive distraheret. Desuden vil vandindholdet være med til at afværge eventuelle blandede tørst/sultsignaler.

Alternativt kan du blande fordelene ved grøn te med andre særligt udvalgte produkter. Kig efter indholdet af grøn te, næste gang du vælger en pre-workoutblanding eller fylder dit lager op med kosttilskud.

Kort fortalt

Fordelene ved grøn te går ud over at være en forfriskende drik; det giver koffein, kraftige antioxidanter og kan støtte fedtforbrænding. Det øgede fokus og den øgede energi kan hjælpe dig med at presse dig igennem dit sidste sæt.1 Når du arbejder hårdt i fitnesscenteret, kan naturlige produkter som grøn te gavne din træning og hjælpe dig med at opnå de resultater, du leder efter.

Sundhedsfordele ved grøn te | 7 fordele

Kosttilskud

Sundhedsfordele ved grøn te | 7 fordele

Reducerer inflammation, mindsker kropsfedt, forbedrer blodgennemstrømningen og meget mere.

2021-06-11 18:46:04Skrevet af Claire Muszalski

10 kosttilskud mod træthed og udmattelse

Kosttilskud

10 kosttilskud mod træthed og udmattelse

2019-06-07 17:22:23Skrevet af Claire Muszalski

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


  1. Hursel, R., Viechtbauer, W., & Westerterp-Plantenga, M. S. (2009). The effects of green tea on weight loss and weight maintenance: a meta-analysis. International journal of obesity33(9), 956-961. 
  2. Nagao, T., Komine, Y., Soga, S., Meguro, S., Hase, T., Tanaka, Y., & Tokimitsu, I. (2005). Ingestion of a tea rich in catechins leads to a reduction in body fat and malondialdehyde-modified LDL in men. The American journal of clinical nutrition81(1), 122–129.


Claire Muszalski

Claire Muszalski

Forfatter og ekspert

Claire er registreret diætist fra the Academy of Nutrition and Dietetics og certificeret sundheds- og velvære coach fra the International Consortium for Sundhed og Wellness Coaching. Hun har en BA i biologividenskab og en Master i klinisk ernæring fra universitetet i Pittsburgh.

At tale og skrive om mad og fitness står Claires hjerte nær, da hun elsker at anvende sin viden og erfaring til at hjælpe andre, så de kan nå deres mål omkring sundhed og velvære.

Claire er også certificeret indendørs cyklinginstruktør og elsker det mentale og fysiske boost, som hun opnår ved at løbe og dyrke regelmæssig yoga. Når hun ikke selv holder sig i form, så hepper hun på hjembyens sportshold i Pittsburgh eller kokkererer i køkkenet til hendes familie.

Få mere at vide om Claires erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her