Kosttilskud

Sundhedsfordele ved grøn te | 7 fordele

Te er populært i hele verden, men der findes masser af variationer. En af de mest populære, både historisk set og i dag, er grøn te. Uanset om det er takket være dens smag eller dens brede vifte af sundhedsfordele, kan du finde grøn te i flere former og normalt i dit lokale supermarked.

Selvom du måske ved, at det er et sundt valg, kender du så virkelig alle dens potentielle sundhedsfordele? Denne artikel præsenterer nogle af de bedste beviste sundhedsfordele ved at drikke grøn te.

Hop til:

sundhedsfordele ved grøn te

Hvad er grøn te?

Det meste te, der drikkes i hele verden, kommer fra den samme plante, Camellia Sinensis. Variationerne af hvid te, grøn te, sort te og oolong te er alle baseret på graden af fermentering og forarbejdning.1

Grøn te er den ugærede eller den næstmindst forarbejdede form, og en stor del af verdens grønne te kommer fra Kina. Kun hvid te gennemgår mindre forarbejdning, men dyrkes ikke længe nok til at udvikle nogle af de kraftfulde forbindelser i grøn te.

Sundhedsfordele ved grøn te

Grøn te indeholder naturligt catechiner – en særlig type flavonoid (fra polyfenoler) eller plantebaseret næringsstof, som indeholder kraftige antioxidanter. Catechiner udgør det meste af den faste del af bladet af grøn te og er drivkraften bag mange af de sundhedsfordele, der er forbundet med grøn te.2

Grøn te indeholder fire hoved-catechiner, hvoraf den mest fremtrædende er EGCG.2

1. Grøn te viser stærk antioxidant aktivitet

EGCG i grøn te har vist sig at spille en vigtig rolle i forbindelse med at reducere celleskader og vækst af potentielt skadelige celler, der kan opstå som følge af oxidation eller andre typer af celleskader.2
Selv om dette område stadig undersøges, kan du tænke på antioxidanter som forebyggende medicin for at hjælpe med at beskytte din krop mod skader i forbindelse med sygdom eller aldring.

2. Grøn te kan forebygge hjertesygdomme

Langtidsundersøgelser af store grupper i Japan viste en lavere risiko for hjerte-kar-sygdomme hos personer, der drak mere grøn te hver dag, i forhold til dem, der ikke drak grøn te.3
Selv om mængden af te, der blev indtaget i flere undersøgelser i forbindelse med hjertesygdomme, varierede, er den overordnede tendens en bedre kardiovaskulær sundhed hos personer, der regelmæssigt drikker grøn te.3

3. Grøn te kan forbedre blodgennemstrømningen

Forskere mener, at grøn te kan forbedre blodgennemstrømningen og dermed forebygge mange hjerterelaterede sygdomme.2

Den overordnede fordel for hjertesundheden og forebyggelse er en primær grund til at indtage grøn te.

4. Grøn te kan hjælpe med at reducere kropsfedt

I en anden undersøgelse, der fokuserede på hjertesundhed, blev det fundet, at grøn teekstrakt hjalp deltagerne med at reducere deres kropsfedt med ca. 10%.3

En 10% reduktion af kropsfedt, især hos personer, der er overvægtige eller fede, kan have en betydelig indvirkning på at reducere risikoen for kroniske sygdomme.

5. Grøn te kan hjælpe med vægttab

Et tab af kropsfedt er en nøgle til vægttab, især når du ønsker at bevare den magre kropsmasse. Grøn te har en naturlig behagelig smag og er kaloriefattig – hvis du kan drikke den uden at tilsætte sødemidler, er det et kaloriefattigt, naturligt energi boost, der også kan understøtte et lavere kalorieindtag.

6. Grøn te kan hjælpe med at reducere inflammation

Mens hjerte-kar-sygdomme ofte er forbundet med inflammation, er der mange andre tilstande som f.eks. ledsmerter og hudlidelser, der påvirkes af inflammation.2

Den stærke antioxidanteffekt i forbindelse med antiinflammatoriske egenskaber giver grøn te masser af løfter for dem, der kæmper med disse typer af helbredstilstande.

7. Grøn te viser antimikrobielle egenskaber

Grøn te har vist sig at hjælpe med at bekæmpe bakterier og potentielt forhindre infektion.2
Det er blevet forbundet med at stoppe bakterier på et cellulært niveau samt virus og svampe.2

Forebyggelse af infektioner er en vigtig måde at holde sig sund på. Dette kan også være grunden til, at grøn te kan hjælpe med at forebygge dårlig ånde.2

sundhedsfordele ved grøn te

Typer af grøn te

Grøn te findes i mange former! Her er nogle ideer til, hvordan du kan få grøn te i din kost regelmæssigt:

Ready-to-drink i flasker

Du kan købe grøn te næsten overalt. Prøv at undgå dem med tilsat sukker (selv naturligt sukker, som f.eks. honning), som kan modvirke nogle af de sundhedsmæssige fordele.

Løsbladet te

Hvis du elsker processen med at brygge te derhjemme og har de rigtige forsyninger, er køb af løsbladet grøn te en mulighed for at drikke de sundhedsmæssige fordele.

Te i poser

Du kan brygge din egen grønne te fra en pose med varmt vand – eller natten over med koldt vand for at lave en grøn te med is – og det er billigt og nemt at tage med på farten.

Instant pulver
Instant tepulver er anderledes end matcha og kan erstatte te i poser, hvis du har brug for det.

Matcha
Matcha er en populær form for grøn te og kan findes i mange kaffebarer, og du kan købe matcha-pulver til at lave din egen te derhjemme.

Kosttilskud
Elsker du ikke at drikke te eller er du ikke vild med smagen? Du kan prøve kosttilskud til grøn te og få alle fordelene ved grøn te uden at drikke flere kopper hver dag. Vores Green Tea Extract Plus kapsler er praktiske og fyldt med kraftfuld grøn te.

Kort fortalt

Mens folk i hundredvis af år har troet, at grøn te er til stor gavn for os, er der nu videnskabelig dokumentation for det.2
Med grøn te kan du få det samme boost af koffein, som du søger fra kaffe eller andre koffeinholdige drikkevarer, men du får endnu mere ro i sindet i visheden om, at du indtager en antioxidantfyldt drik, der styrker både din energi og dit helbred.

Matcha protein cookies | Prøv smagen af Japan

Sunde Opskrifter

Matcha protein cookies | Prøv smagen af Japan

2019-10-26 11:26:13Skrevet af Lauren Dawes

5 Maca fordele | Hvad er Maca og hvad gør det?

Kosttilskud

5 Maca fordele | Hvad er Maca og hvad gør det?

2020-11-02 13:57:01Skrevet af Claire Muszalski

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


  1.  Liao, S., Kao, Y. H., & Hiipakka, R. A. (2001). Green tea: biochemical and biological basis for health benefits. 
  2. Reygaert, W. C. (2017). An update on the health benefits of green tea. Beverages3(1), 6. 
  3. Kuriyama, S., Shimazu, T., Ohmori, K., Kikuchi, N., Nakaya, N., Nishino, Y., … & Tsuji, I. (2006). Green tea consumption and mortality due to cardiovascular disease, cancer, and all causes in Japan: the Ohsaki study. Jama296(10), 1255-1265. 


Claire Muszalski

Claire Muszalski

Forfatter og ekspert

Claire er registreret diætist fra the Academy of Nutrition and Dietetics og certificeret sundheds- og velvære coach fra the International Consortium for Sundhed og Wellness Coaching. Hun har en BA i biologividenskab og en Master i klinisk ernæring fra universitetet i Pittsburgh.

At tale og skrive om mad og fitness står Claires hjerte nær, da hun elsker at anvende sin viden og erfaring til at hjælpe andre, så de kan nå deres mål omkring sundhed og velvære.

Claire er også certificeret indendørs cyklinginstruktør og elsker det mentale og fysiske boost, som hun opnår ved at løbe og dyrke regelmæssig yoga. Når hun ikke selv holder sig i form, så hepper hun på hjembyens sportshold i Pittsburgh eller kokkererer i køkkenet til hendes familie.

Få mere at vide om Claires erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her