Kosttilskud

6 sunde grunde til at bruge matcha grøn te | Grøn er det nye sort

Hvis du ikke allerede er bekendt med matcha grøn te pulver, så skal du til at komme i gang.

Te er en af de mest populære drikke i verden, og hvis du har været på ferie i England, så har de deres traditionsrige afternoon tea. Englænderne kan simpelthen ikke få nok af denne varme og fantastiske drik. Vi kunne godt lære noget af deres hyggelige te-stunder.

Grøn er det nye sort

Matcha grøn te

Te har de seneste år ændret farve, og dette er slet ikke på grund af en dårlig høst eller andre miljømæssige udfordringer. Nej det er nemlig på grund af populariteten af grøn te. Grøn er blevet det nye sort.

Den seneste trend er indenfor enhver te-elsker er matcha grøn te pulver, som oprindeligt stammer fra Japan.

Matcha pulver har den mest oplivende grønne farve og en tydelig smag og kan benyttes i smoothies, og juices. Matcha er ligeledes blevet en integreret del af samtlige menuer hos diverse kaffebarer.

Ikke nok med at matcha grøn te pulver ser fantastisk ud i sit grønne outfit, så er det også enormt sundt med en masse vitaminer.

6 sunde grunde til at bruge matcha grøn te pulver

  • Fremmer ro og mental klarhed
  • Forbedrer dit humør
  • Rig på antioxidanter
  • Rig på EGCG
  • Hjælper med vægttab
  • Rig på næringsstoffer

Matcha grøn te pulver

1. Fremmer ro og mental klarhed

Selv om det stadig indeholder koffein, hjælper matcha grøn te pulver, i modsætning til andre koffeinholdige drikkevarer, med at fremme ro og mental klarhed. Dette skyldes, at pulveret er beriget med naturligt L-theanin, som er en aminosyre, der er ansvarlig for mental klarhed, kognitiv funktion og følelsen af indre ro.

2. Forbedrer dit humør

Nu vi er ved L-Theanin. En anden grund til, at denne aminosyre har sådan en gavnlig effekt på hjernen er fordi, den hjælper med at hjælpe med produktion og udskillelse af serotonin og dopamin. Disse er kemikalier, der har vist sig at forbedre humør og fremme følelser af lykke, tillid, afslapning og koncentration.

3. Rig på antioxidanter

Antioxidanter er enormt gavnlige for kroppen, da det er blevet bevist, at de udskiller kroppen for toksiner samt hjælper med at bekæmpe frie radikaler, som kan angribe vores celler. Når cellerne bliver angrebet, kan der ske celle mutation.

En enkelt kop med matcha grøn te indeholder forbløffende 5 gange så mange antioxidanter som enhver anden mad, hvilket gør d

4. Rig på EGCG

En særlig antioxidant, som eksperter er ret begejstret for, er EGCG også kendt som Epigallocatechin gallat. EGCG er en catechin, som er en type særligt kraftfuld antioxidant, der giver en overflod af unikke helbredende egenskaber for kroppen.

Faktisk indeholder matcha 100 gange EGCG end nogen anden drik eller fødevare. Det er derfor ikke underligt, hvorfor sundhedsbevidste folk er helt vilde med det.

5. Hjælper med vægttab

Selvom matcha grøn te ikke kan fungere som en fedtforbrænder alene, så er der ikke tvivl om, at matcha te i den grad vil hjælpe med at tabe fedt og støtte op omkring dit vægttab.

Dette er fordi, det indeholder koffein og andre aminosyre og stimulanter, der har bevist at øge stofskiftet.

Jo hurtigere og højere stofskifte dets flere kalorier forbrænder kroppen og jo mere energi opnår du. Ydermere, selvom det indeholder koffein, så er indholdet ikke markant som fx i mange andre tilskud. Derfor er der ingen forhøjet hjerterytme eller blodtryk ej heller pludselige dyk i din energi.

6. Rig på næringsstoffer

Ikke nok med at matcha er rig på antioxidanter, så er det også spækket med andre næringsstoffer. Matcha er rig på A-vitamin og C-vitamin samt mineraler såsom zinc, kalcium, jern og kalium. Matcha har desuden et højere proteinindhold, end du nok lige gik rundt og troede.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her