Ernæring

Hvor mange kalorier er der i en banan? | Fordele ved at spise bananer, når du træner

For de fleste mennesker er en banan “bare” en frugt. Nogle mennesker spiser dem hver dag. Bananer er nemme at have med på farten, og den gule frugt er ret så populær.

Der er mange fordele forbundet med bananer, bl.a. deres kaliumindhold, B6- og C-vitaminindhold og kulhydrater.

Der er ca. 120 kalorier i en stor banan og ca. 100 i en mellemstor, men de indeholder en masse mikro-næringsstoffer, som er gode i en række sundhedsmæssige aspekter!

Banan og næringsindhold

Næring i bananer

Kalium

Kalium er en af de mest populære fordele, hvis det endda ikke er den mest populære, der forbindes med bananer. Kalium hjælper med at regulere væskebalancen og opretholde hjertesundhed.

Ydermere kan kalium hjælpe kan øge muskelstyrken og styrke nervesystemet og stofskiftet.

B6-vitamin

B6-vitamin er et af de mest nyttige vitaminer. Det er med til at udvikle en sund hjerne og en sund krop generelt. B6 gør, at kroppen hurtigere kan omdanne føde til energi, og som følge heraf øger stofskiftet.

Utroligt nok påvirker B6 humøret, idet det fortæller kroppen, at den skal danne flere hormoner. Da vitaminet har så mange fordele, så som at forbedre hjernens udvikling, den generelle sundhed og stofskiftet, kan man roligt sige, at bananer har mange fordele.

Fordele i forbindelse med træning

Banan træning

I forbindelse med træning er der også en række fordele ved bananer. De er gode som en snack før træningen og spises af en række atleter. Den gennemsnitlige banan indeholder 30g. rene kulhydrater, hvilket betyder, at de hurtigt omdannes til energi.

Efter træning er bananer utroligt nyttige, idet de hjælper med at nedbringe restitueringstiden.

Bananer før og efter træning

1) På grund af de rene kulhydrater, giver bananer et hurtigt energi-boost, hvilket gør dem til en ideel spise før træning

2) Bananer virker opkvikkende og styrker dine reflekser

3) Muskelkramper forekommer ikke ofte, idet bananer indeholder kalium, som er en elektrolyt

4) C-vitamin. En almindelig banan indeholder ca. 15 % af din ADT af C-vitamin, hvilket er yderst vigtigt i forbindelse med styrkelse af musklerne, senerne og ledbåndene

5) C-vitamin reparerer også blødvævsskader opstået under vægtløftning og syntetiserer adrenalinet

6) Bananer hjælper også med at reducere den mængde tid, det tager at restituere efter træning

7) Kaliummet i bananer kan hjælpe med at øge muskelstyrken, hvilket betyder, at det er en god idé at spise dem før træningen

Opskrift på post-workout banan shake

Den perfekte post workout shake til muskelopbygning og gains

Sunde Opskrifter

Den perfekte post workout shake til muskelopbygning og gains

2018-02-13 07:03:17Skrevet af Myprotein

Kort fortalt

Der er mange grunde til, at bananer er en nyttig spise. Du bør seriøst overveje at inddrage bananer i din ugentlige kostplan – før eller efter træning – hvorfor ikke endda begge dele?!

Det bør være en smal sag at finde plads til dem i din plan, for bananer indeholder kun 120 kalorier, som stammer næsten udelukkende fra kulhydrater – og det ved enhver efterhånden, at man ikke skal være bange for!

Inddrag en række fødevarer, der er rig på mikronæringsstoffer, i din kost, for din sundheds og din krops skyld!

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her