0
Varekurv

Der er ingen varer i din kurv

Ernæring

Får du nok at spise? Tab kropsfedt med de rette måltider

Antal måltider til fedttab

På trods af, hvad du måske har hørt, er det ligegyldigt hvor ofte du spiser dine måltider. Du kan spise seks, tre eller ti måltider. Cold fact er, at hvis du er i kalorieunderskud, så vil du tabe kropsfedt.
At finde det optimale antal måltider er op til den enkelte. Så længe du kan holde dig til din sunde og varieret kostplan, er netop det, der gør hele forskellen, så du kan tabe kropsfedt.

For at finde det optimale antal måltider for dig, bør du tænke over disse tre ting:

  1. Tilfredshed
  2. Din tidsplan
  3. Appetit

Måltider


Lad os starte med…

  1. Tilfredshed

Dette har noget at gøre med, hvordan du har det efter dine måltider. For nogen kan det at gøre hvert måltid småt, men have mange af dem være mindre tilfredsstillende. Eksempelvis, hvis du spiser 2000 kalorier om dagen og har seks måltider, er det cirka 333 kalorier pr. måltid. Men hvis du spiser tre måltider af cirka 666 kalorier hver, kan det være, at du finder dig selv mere tilfredsstillet efter hvert måltid.

På den anden side synes nogle mennesker, at de bliver sultne, hvis de kun spiser tre måltider om dagen. Derfor ønsker de eventuelt at splitte disse til seks mindre. Prøv forskellige metoder og se, hvad der fungerer bedst for dig.

  1. Din tidsplan

Hvis du har lange arbejdsdage, så kan seks måltidsrunder være en udfordring for nogen at nå om dagen, medmindre du har nogle andre til at forberede din mad for dig. Luksus! Din kost bør passe ind i din daglige planlægning.

  1. Appetit

Er din appetit lav? Så har du sandsynligvis brug for flere i løbet af dagen for at sikre, at du får spist alle dine kalorier. Hvis den er høj, bør du måske gemme dine kalorier til senere på dagen, hvilket er lig med mindre hyppige måltider.

En lille anbefaling

Du bør have en kost, der passer til netop dig, da ingen mennesker er ens. Eksperimenter, evaluer og juster. For fedttab bør du altid sikre dig et kalorieunderskud på samme tid med, at du får nok proteiner for at bevare din muskelmasse.
Protein hver 6. time har vist sig at øge muskelproteinsyntesen. Derfor vil det være en god ide at indtage et måltid indenfor dette tidsrum, hvis du ønsker at opbygge muskler.

Eksempel på 4 om dagen

Kl. 9: Morgenmad

Kl. 13: Frokost

Kl 17: Aftensmad

Kl 21: Før sengetid

Eksempel på 5 om dagen

Kl. 8: Morgenmad

Kl. 12: Frokost

Kl 15: Snack

Kl 17: Aftensmad

Kl 22-23: Før sengetid

For ekstra planlægning og for at gøre dine dage nemmere, så spring ud i meal prep.
Her er nogle opskrifter til at komme i gang.

Sunde Opskrifter

13 sunde meal prep opskrifter til muskelopbygning og fedttab

2019-06-09 07:39:13Skrevet af Myprotein

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.

Ingen post tagsMyprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert