Ernæring

Meal prep for begyndere | 5 tips til at meal preppe som en pro

Efter en lang arbejdsdag er det sidste, du vil gøre, at hakke og skære en masse grøntsager op og begynde at lave din aftensmad. Nogle gange er det også udmattende at prøve at beslutte, hvad man skal spise til middag. Det er her, at meal prep kommer ind i billedet.

Det sparer dig penge, undgår spild af mad, hjælper med at holde dig på rette spor med dine makroer og fitness mål, og det sparer dig tid. Alt dette lyder godt, ikke? Bortset fra at det er vanskeligt at komme i gang med meal prepping. Det kan føles lidt skræmmende, at skulle tilberede alle dine måltider i en uge eller endda bare til et par dage.

Vi vil gerne hjælpe dig med at blive klar til meal prep. Vi har fem hemmeligheder til at få dig på vej til strålende meal prep. Vi smider nogle af vores yndlings meal prep opskrifter ind til sidst.

meal prep

Start med at preppe de små ting

Hvis du er en komplet nybegynder for meal prep, kan det virke skræmmende at forberede 7 eller endda 5 dage i forvejen. Så for at komme i gang med at se vidundere ved meal prep, så start med de små ting.

Hak alle dine grøntsager op for ugen, og opbevar dem i en beholder i køleskabet. Dette gør måltider såsom stir fry enormt let at lave, når klokken er slået.

Du kan også forberede dine saucer og salatdressinger. Lav begge af disse på forhånd, så alt, hvad der er tilbage at gøre, er at samle, og du vil snart se det fordelagtige ved meal prepping.

Lav en plan

Har du nogensinde klargjort et måltid til de næste par dage, men endte med at spise en sandwich fra den lokale til din frokost i stedet for? Eller bestilte en box i stedet for at genopvarme bolognese fra dit køleskab? Altså, du kunne helt sikkert have gavn af at skrive en plan over, hvad du spiser, og hvornår.

Planlægning af dette giver mulighed for lidt mindre wiggle-plads, det tilføjer den smule ansvarlighed, selvom det bare er for dig selv. Det betyder, at du er meget mere tilbøjelige til faktisk at spise dit forberedte måltid i stedet for at lade det mugne. Så vælg hvilke måltider du vil have hver dag. Du kan endda markere dine bøtter med “Mandag, tirsdag, onsdag …”, hvis du føler dig ekstra organiseret.

meal prep

Hold det simpelt

Forberedelse af måltider er en tid til enkelhed … i det mindste i starten. Du ønsker ikke at lege med en kompliceret opskrift til din første gang, når du forbereder et måltid. Så hold det til enkle opskrifter. Hold dig til opskrifter, du kender og elsker, eller prøv nogle opskrifter lavet til meal prep. Dette vil sikre, at hvert måltid, du laver, i det mindste smager godt, selvom det ikke er det mest æstetiske.

 

Du lærer undervejs, at nogle opskrifter ikke fungerer som meal prep, men at vælge opskrifter til netop dette formål sparer dig meget for den læring.

Vores nemme meal prep med chicken satay er perfekt, hvis du leder efter enkelhed.

Fyld op med bøtter

Denne kan virke som en selvfølge, men den sidste ting, du vil ud for er at have meal preppet nok chili til at fodre en hel landsby og derefter indse, at du ikke har noget at gemme det i.

Du ønsker at sikre dig, at du har nok bøtter og beholdere, der er mikrobølgeovnsvenlige, nemme at transportere og store nok til at passe hele dit måltid i. Du vil muligvis også have nogle beholdere til at opbevare nogle af dine mindre måltidskomponenter, hvis du f.eks. har preppet nogle hakkede grøntsager for at føje til en stir fry.

Kort sagt, du vil have et par forskellige former og størrelser, og du vil sikre dig, at de er egnet til mikrobølgeovne. Mason jars er også gode til morgenmad meal prep som overnight oats.

meal prep

Gør madlavning til en del af din rutine

Du har planlagt hele ugen, at på søndag starter du din meal prep rejse. Men så når søndagen ruller ind, er alt hvad du vil gøre er at lægge dig i sofaen. Vi forstår det godt. Men det handler om at gøre noget til en vane og arbejde med det i din rutine.

Hvis du afsætter en time på en søndag og bare forbereder dig på et par dage i forvejen, hjælper dette dig med at komme ind i en rutine. Start i det små, og til sidst ved du bare, at en del af din søndag at forberede et par måltider til den kommende uge.

Nogle af vores yndlings opskrifter til meal prep:

One-pot kylling i kokosmælk | Nem meal prep

Meal Prep

One-pot kylling i kokosmælk | Nem meal prep

Rig, cremet og fuld af smag. Denne kylling og ris meal prep gør alt rigtigt.

2021-01-05 18:12:00Skrevet af Lauren Dawes

Chicken satay kyllingespyd meal prep

Sunde Opskrifter

Chicken satay kyllingespyd meal prep

Når peanut butter er involveret i en opskrift, ved du, at det bliver godt.

2020-10-25 05:49:07Skrevet af Lauren Dawes

Paneret tofu i sesam | Vegansk meal prep

Sunde Opskrifter

Paneret tofu i sesam | Vegansk meal prep

Tag dit tofu-game til næste niveau.

2021-01-12 18:17:15Skrevet af Lauren Dawes

Enchiladas med kylling meal prep

Sunde Opskrifter

Enchiladas med kylling meal prep

Drop dine middagsplaner og lav disse i stedet for.

2020-06-11 17:05:58Skrevet af Lauren Dawes

Kort fortalt

Nu hvor du er bevæbnet med nogle tips til meal prep, er det tid til at sætte dem i praksis. Så fyld op på dine bøtter, planlæg et par opskrifter, og angiv hvilken dag de er beregnet til. Sørg for, at du i det mindste har hakket dine grøntsager i ugen for at få den sværeste del af vejen. Med disse tips høster du de pengebesparende, makrovenlige fordele ved meal prep på kort tid.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.



Monica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her