Ernæring

Undgå sukker | Top 5 måder at reducere dit sukkerindtag på

Det er naturligt at have lyst til sukker, men hvis du føler, at dit indtag er lidt for højt, er der måder at dæmpe denne trang på. Selv om sukker giver os en hurtig stigning i energien, får det ofte den til at falde lige så hurtigt. Så hvis du skifter noget af dit sukkerindtag ud med mere bæredygtige energikilder, vil det hjælpe dig på lang sigt.

Vi har samlet 5 gode råd, der kan hjælpe dig med at reducere dit indtag af det søde stads.

Spring til:

sukker

Hvorfor du måske ønsker at reducere dit sukkerindtag

Et overdrevent forbrug af fødevarer og drikkevarer med et højt sukkerindhold kan betyde, at du overskrider dit vedligeholdelses kalorieindtag.1 Det kan føre til vægtøgning, hvilket øger risikoen for flere hjerterelaterede sygdomme.2

Sukker er også dårligt for dine tænder, og et højt forbrug kan resultere i huller og karies.3

Få mere at vide om, hvorfor vi får sukkertrang og nogle flere tips til at stoppe dem her.

5 tips til at reducere dit sukkerindtag

1. Uddan dig selv

Før du flipper ud og smider alt i dit køleskab, skal du tage et øjeblik til at forstå de officielle sukkeranbefalinger og forskellen mellem naturligt forekommende sukkerstoffer (frugt, grøntsager, mejeriprodukter) og tilsat sukker (chokoladebarer, småkager).

Det er meget nemmere at reducere sukkerindtaget, når du er klar over sukkerindholdet i de fødevarer, du spiser regelmæssigt.

2. Genovervej din drik

Prøv at fjerne sukkerholdige drikkevarer fra din indkøbsliste og hold dig hydreret ved altid at have en flaske vand med dig. Husk, at 1 dåse sodavand kan indeholde op til 11 g sukker, hvilket ifølge NHS er ca. 1/3 af den daglige sukkertilførsel for en voksen.4

Hvis du leder efter en ny sommerdrik med et højt proteinindhold, kan du prøve vores Clear Protein Slushies…

Clear Protein Slushies | Clear Whey Isolate & Clear Vegan Protein

Sunde Opskrifter

Clear Protein Slushies | Clear Whey Isolate & Clear Vegan Protein

Dette er forfriskning efter træning på et helt nyt niveau.

2020-06-27 04:39:58Skrevet af Lauren Dawes

3. Trick dine smagsløg

Næste gang du har svært ved at ignorere din søde tand, så tag dig en kop te.

Mint-, ingefær- og Chai-te vil hjælpe dig med at bekæmpe disse længsler ved at ramme dit søde punkt uden sukkeroverbelastning. Der er så mange forskellige varianter at vælge imellem, så du vil aldrig kede dig af den samme smag.

4. Køb ind på fuld mave

Vi har alle sammen været i supermarkedet absolut sultne og er endt med at snuppe et ton mad, som aldrig stod på vores indkøbsliste. Og det er der en god grund til – du er mere tilbøjelig til at få lyst til sukker, når du er sulten, så prøv at handle, efter du har spist et ernæringsmæssigt fuldt måltid med et højt indhold af protein og fibre. Det vil holde dig mæt og klar til at tage fat på supermarkedet!

Er du ikke sikker på, hvad du skal tilføje til din indkøbsliste? Få inspiration til nogle opskrifter her.

5. Lager op på naturens slik

Fri for tilsat sukker, tilfredsstiller søde cravings og holder dig mæt i længere tid, hvad mere kan du ønske dig? Frisk frugt er vejen frem. Hele frugter er altid en bedre mulighed for at reducere dit sukkerindtag, da de indeholder flere fibre og mindre sukker end de færdiglavede smoothies, der fås i supermarkedet.

Bedste tip: Undgå tørret frugt, hvis du ønsker at reducere sukkerindtaget, da producenterne ofte tilføjer sukker, koncentrater og sirup for at forbedre smagen.

Kort fortalt

Det er naturligt at få sukkertrang, men hvis du overskrider det anbefalede, kan det være en god idé at begynde at reducere dit indtag. Der er masser af måder, du kan gøre dette på, og du kan starte med at handle smartere, oplyse dig selv om, hvad der faktisk er i de fødevarer og drikkevarer, du spiser regelmæssigt, og købe sundere sukkerarter som frugt og urtete.

15 måder at stoppe sukker cravings på

Ernæring

15 måder at stoppe sukker cravings på

Svarene kan ligge i peanut butter...

2021-05-13 12:46:56Skrevet af Claire Muszalski

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


  1.  Te Morenga, L., Mallard, S. and Mann, J., 2012. Dietary sugars and body weight: systematic review and meta-analyses of randomised controlled trials and cohort studies. BMJ, 346(jan15 3), pp.e7492-e7492. 
  2.   Hruby A, Hu FB. The Epidemiology of Obesity: A Big Picture. Pharmacoeconomics. 2015;33(7):673-689. doi:10.1007/s40273-014-0243-x 
  3.   Moynihan P. Sugars and Dental Caries: Evidence for Setting a Recommended Threshold for Intake. Adv Nutr. 2016;7(1):149-156. Published 2016 Jan 15. doi:10.3945/an.115.009365 
  4. NHS, July 2020, https://www.nhs.uk/live-well/eat-well/how-does-sugar-in-our-diet-affect-our-health/#:~:text=Adults%20should%20have%20no%20more,day%20(5%20sugar%20cubes).


Liam Agnew

Liam Agnew

Forfatter og ekspert

Liam er en certificeret sports ernæringsekspert ved International Society of Sport Nutrition  og er indskrevet på British Dietetics Association's  Sport and Exercise Nutrition register. Han har en bacheloruddannelse i sport og Exercise Science og er kandidat til ISSN-diplomet i Applied Sport and Exercise Nutrition.

Liam er en erfaren personlig træner, der hjælper klienterne med at nå deres sundheds- og fitness mål med praktiske, vidensorienterede motion- og ernæringsrådgivning.

I sin fritid har Liam konkurreret i en række kraftløftningskonkurrencer og nyder bjergvandring, fodbold og få udvidet sit opskriftrepertoire i køkkenet. Få mere at vide om Liams erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her