Kosttilskud

Få ren og sund hud | Hvilke vitaminer er bedst mod uren hud?

Drømmer vi alle ikke om en ren og sund hud? Kan man virkelig spise og træne sig til en pænere udstråling?

Faktorer der påvirker din hud

Selvom den er lige foran dig, når du kigger ned, ind i spejlet og på billeder af dig selv, så er huden tit og ofte noget, som vi tager for givet, indtil der rent faktisk opstår et problem med den.

De hyppigste go-to hjælpemidler er cremer i alle former, der er specielt udviklet til at tackle hud problemet, men måske er det tid til at tage et kig på mere forebyggende hjælpemidler i stedet for et hurtigt fix. Faktum er, at nogle af de største faktorer, der påvirker huden, de kommer rent faktisk fra dit valg at livsstil.

Rygning og alkohol

Til at begynde med, rygning og sprut gør absolut intet godt for din hud! Alkohol forælder huden hurtigere og kan vise tegn på dehydrering såsom linjer, ujævnheder og hævelse.
Svaret ligger nok ikke i at lægge sprutten på hylden for good for at få en sundere hud, og du skal selvfølgelig have lov til at drikke en lille smule i ny og næ. Sørg dog for at holde dig hydreret ved at undgå at drikke uhæmmet samt cocktails med en masse tilsat sukker.
De gode nyheder er, at jo ”sundere” type af sprut, såsom ren alkohol og rødvin, har trods alt et højere indhold af antioxidanter, men det er absolut ikke en kur.

Rygning er der ikke særlig meget godt at sige om, og hvis du er en fest- og socialryger for at se sej ud, så tro om igen! Cigaretterne dræner din hud for ilt og næringsstoffer.
Næste gang du læser, at der er en person, der sværger til kollagen behandlinger for at kurere rynker og mat hud, så blot husk på at det er cigaretterne, der fører til tab af kollagen og elasticitet.

Stress

Næsten lige så slemt som at ryge, er også for meget stress, som kan forværre huden. Dette skyldes, at din krop frigiver kortisol, som er et hormon, der øger hudens olieproduktion.

Men når det kommer til ernæring, hvilke vitaminer er så de bedste i håbet om en ren og sund hud?

Bedste vitaminer for en sund hud

Superfood bær

D-vitamin

D-vitamin er et synonym til ren og sund hud. D-vitamin er også kendt som solskinsvitaminet, da man blandt andet får vitaminet via solens stråler. D-vitaminmangel er ikke kun forbundet med lavt humør og mangel på energi, men også hud tilstande og problemer.
Kosttilskud kan hjælpe dig med at få den anbefalede dosis og det er især godt at indtage et tilskud i vinterhalvåret.

C-vitamin

C-vitamin er nødvendigt for din generelle sundhed. Vitaminet hjælper med hudens produktion af kollagen, hvilke visse livsstilsfaktorer kan være med til at nedbryde. Med andre ord hjælper c-vitamin med at holde huden fast, og som antioxidant forhindres skade på din hud fra frie radikaler.

E-vitamin

E-vitamin er godt for dit immunsystem samt opretholdelse af sund hud og øjne. Som en antioxidant hjælper den din hud med at bekæmpe frie radikaler. En sund og regelmæssig dosis af E-vitamin hjælper også med at lagre A-vitamin, som kan hjælpe mod rynker.

B-vitamin

B-vitamin i dets forskellige former spiller en afgørende rolle i funktionen af din hjerne, nervesystemet og blodceller samt opretholdelsen af sund hud. Forskning har fundet ud af, at B3-vitamin kan lysne huden og reducere tidlige tegn på aldring, mens B5-vitamin er et meget effektivt næringsstof til at forhindre væsketab i huden og dermed bidrage til hydrering.

Tips til en sund hud

Ren og sund hud

Drik vand. Du vil høste sundhedsmæssige fordele på mange måder, især under træning. Når det kommer til din hud, kan du forhindre den i at blive tør, mat, rød og dehydreret.

Få dine antioxidanter. De fornævnte vitaminer er afgørende for at holde dig og din hud sund, især dem med antioxidant egenskaber. Sammen med daglige tilskud, så hold øje med vores superfoods, der indeholder alle de antioxidanter, som er gode for dig.

Begræns kontakten med solen. Solen er både en ven og fjende, når det kommer til huden. Nyd solens stråler i begrænset omfang og brug solcreme året rundt.

Forurening er slemt. Både for miljøet, men også for din hud. Nogle gange kan niveauet af forurening indendørs rent faktisk være værre end udenfor. Invester i grønne planer og pynt dine vindueskarme med dem, da de giver et godt indeklima og virker som en slags luftfrisker.

Husk skønhedssøvnen. Søvn hjælper ved at lade din hud reparere sig selv henover natten. At have en god søvnrytme hjælper også mod stress, så gør dit bedste for at bevare en døgn- og søvnrytme, der ikke har for store udsving. Det kan derfor også være en idé at sætte vækkeur i weekenden og gå ordentlig tid i seng.

Få pulsen op og sved på panden. Træning forbedrer dit humør og kropsfunktionerne på grund af blodstrømmen og ilt. Dette påvirker huden, da de væsentligste næringsstoffer sendes fra din kost og videre til huden. Træning holder også stressen i skak, og at svede er en fantastisk måde detoxe kroppen for affaldsstoffer.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her