Kosttilskud

Kan man tabe sig med protein shakes? Bedste protein til vægttab

Oftest er protein forbundet med muskelmasse og muskeløgning. At tabe sig med protein shakes lyder umiddelbart lidt skørt?

Det er en frustrerende jungle at finde rundt i. Shakes og andre produkter overalt, der lover at hjælpe dig med at reducere kropsfedt og skubbe dig i retningen af det endelige vægttabsmål. Men kan protein shakes rent faktisk hjælpe dig med at tabe dig?
Vi dykker lidt ind i, hvordan og hvorfor man rent faktisk godt kan tabe sig med protein shakes.

tabe sig med protein shakes

Hvad er protein shakes?

Enkelt sagt er protein shakes designet og fremstillet til at være en simpel og hurtig måltidserstatning til dem, der har brug for en velegnet måde at supplere deres kost med mere protein. Det kan også gavne og forenkle dem, der kæmper med at spise nok kalorier i løbet af hele dagen. Dette kan skyldes mangel på sult eller simpelthen manglende tid til at lave mad eller spise et helt måltid. Her kan en protein shake indtages i løbet af få minutter.

Rå madvarer og helsekost er altid den bedste mulighed for alle, der søger en mere komplet og sund ernæringsprofil. Det anbefales ikke, at regelmæssige måltider erstattes med en protein shake hver dag eller flere gange om dagen.

At tabe sig med protein shakes

Så hvordan ville dét at drikke protein shakes rent faktisk gavne nogen, der forsøger at tabe sig?

Som du ved, kan protein shakes fungere som en måde at tilføre kalorier og protein til din kost. Da protein shakes er så nemme at lave, betyder det, at en protein shake ikke kun giver alt fra 15-30 g protein afhængigt af proteintilskuddet. En shake vil også gøre, at man forbliver mæt i længere tid ad gangen.

Grunden til, at en protein shake får dig til at føle dig mæt skyldes, at protein er kendt for at være mere fyldestgørende end kulhydrater og fedt. Derudover består det af ren væske. Flydende måltider vil komme ind i maven hurtigere end faste fødevarer, som betyder, de kommer hurtigere i fordøjelsen. Dog optager de også mere volumen i maven, hvorfor vi ofte føler os oppustet, når vi drikker en anstændig stor mængde væske.

tabe sig med protein shakes

Ghrelin og sult

Når vi drikker en protein shake, som regel et valleprotein produkt fremstillet af mælkebaserede ingredienser eller et vegansk produkt fremstillet af plantebaseret protein, vil kroppen faktisk begynde at sænke blodniveauet af hormonet ghrelin. Ghrelin er hormonet i kroppen, der er ansvarlig for regulering eller kontrol af fødevareforbrug eller sult. Når vi har en højere mængde ghrelin i kroppen, føler vi os mere sultne.

Når ghrelin-niveauet er nedsat, begynder vores krop at føle sig mere mæt og tilfreds, hvilket reducerer vores følelse af sult. En højere proteinholdig kost hjælper også med at øge andre hormoner, såsom GIP og GLP-1, eller mæthedshormonerne, hvilket er en anden grund til, at vi føler os mere tilfredse og mindre sultne, efter vi har drukket en protein shake.

Et højere proteinniveau i kroppen kan også føre til et øget niveau af termisk aktivitet fra den forbrugte fødevare. Det betyder, at vores krop vil kræve mere energi til at fordøje mad. Dette betyder, at flere kalorier bliver forbrændt naturligt, og færre kalorier bliver lagret i kroppen som glykogen og fedt.

Højere proteinniveauer vil også bidrage til at øge glukoneogenesen i kroppen, hvilket resulterer i en forbedring af glukosehomeostasen, som så resulterer i, at kroppen opretholder normale blodglukoseniveauer.

Hvornår bør du drikke en shake for at opnå vægttab?

Der er ingen fastsat og korrekt tid på dagen, når det kommer til at drikke en protein shake for at hjælpe med dit vægttab.

En af de største forhindringer ved et vægttab er sult. At føle sig sulten kan føre til usund snacking, som normalt gør, at du prioriterer sukker og fedt over grønt og frugt. I dette tilfælde er det bedste, du kan gøre, at drikke en fedtfattig og lav-sukkerholdig protein shake så du kan undertrykke din sult, holde dig mæt, og stoppe dig selv fra at vende tilbage til de usunde muligheder.

Hvis du drikker en protein shake for at hjælpe dig mellem måltider for at forhindre usund snacking som for eksempel mellem morgenmad og frokost eller frokost og aftensmad, så vil dette hjælpe dig med at kontrollere, hvad du spiser. I sidste ende hjælpe med vægttab. Dette kan bidrage til at kontrollere overflødig spisning, hvilket er en af ​​hovedårsagerne til fedtøgning.

Det er også en god idé at drikke en protein shake efter din træning. Dette for at starte din helingsproces og for at tilfredsstille din sult. Når du har arbejdet på at tabe dig, vil al dit hårde arbejde være lig 0, hvis du indtager madvarer, slik eller andet med mange kalorier efter en træningssession. En protein shake vil fylde dig og gøre dig mæt og derved forhindre sult efter ekstra unødvendige kalorier.

tabe sig med protein shakes

Hvilket protein hjælper på vægttab?

Impact Whey Isolate

Dette proteinpulver har et proteinindhold på 90%, og hver portion indeholder 0 g fedt og mindre end 1 g kulhydrater. Dette er den perfekte protein shake for enhver, der søger større muskler og mindre fedt på kroppen.

Thewhey

Dette premium valleprotein produkt indeholder 25 g protein pr. Portion, og hjælper dig derfor med at føle dig mæt, og indeholder kun 2 g kulhydrater og 1 g fedt.
Ønsker du at skære ned på kalorier? Thewhey smager godt selv med vand, så du kan nyde denne hurtigabsorberende blanding lige efter en træningssession og helt uden unødvendige kalorier.

Thewhey er designet til at understøtte dine træningsmål og hjælpe dig med at opbygge en tonet krop.

Active Women måltidserstatning

Denne lavkalorieindhold formular dækker dig godt ind med næring, vitaminer og mineraler til din generelle sundhed og trivsel.
Den er høj på protein og lav på fedt og sukker, hvilket hjælper dig med at føle dig mæt i længere tid. Indtag dette mellem dine vigtigste måltider for at hjælpe dig med at stoppe snacking.

Active Women Diet Blend

Med kun 96 kalorier pr. portion sammen med 20g protein, er dette den perfekte blend med lavt kalorieindhold for alle, der ønsker at tabe sig.
Det er specielt designet til kvinder for at hjælpe med at nå vægttabsmål.

Kort fortalt

Protein shakes er ikke kun gavnlige for atleter. De kan være en perfekt måltidserstatning med få kalorier eller snack, der opfylder sult og forhindrer usund unødvendig snacking. Det er også vigtigt at bemærke, at du ikke bør se protein shakes som en komplet måltidsudskiftning. Shakes bør indtages som en del af en sund og afbalanceret kost.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her