Kosttilskud

Pre-workout | Hvilke kosttilskud er nødvendige for din træning?

Er du på udkig efter pre-workout? Der findes et utal af produkter på markedet, når det kommer til pre-workout. Produkter, der lokker dig med lækre overskrifter som:

LOOSE FAT AND BUILD MUSCLE
INTENSE PUMPS FOR HOURS
BIGGER MUSCLES IN JUST 1 WEEK

Alt det ovenstående skal vi med det samme se væk fra.

Hvad gør pre-workout for min træning?

pre workout

En pre workout er designet til at give energien og muskeludholdenhed til  en god træning. Derefter er det op til din egen evne til at fodre kroppen med den rigtige næring og hvile for at få den til at udvikle sig efter dine ønsker. Men hvis vi kigger på, hvad det er der sker i muskelcellerne, når du opnår det vi kender som “pumpet”, så er det:

✓  Udledelse af nitrogenoxid

✓  Udvidede blodceller

✓  Forbedret blodgennemstrømning

Med forbedret blodgennemstrømning til muskelcellerne, testosteron, væksthormon, aminosyrer samtidig med en udledelse af insulin grundet et indtag af simple kulhydrater efter din træning, vil mere blod strømme ud til dine muskler og tillade at næringsstofferne bliver optaget og fodret til musklerne. Først og fremmest, kan du ikke tage en rigtig god pre-workout blanding og forvente at du får en god træning. En god idé vil være at bruge teknikker som double/triple drop sets, giant sets, fascia udstrækkelsestræning osv, hvilke alle aktiverer betydeligt flere af dine muskelfibre og hjælper med at opnå forbedret blodgennemstrømning.

Hvad har kroppen brug for?

Jeg anbefaler altid brugen af kreatin. Kreatin øger den fysiske ydelse, men gør ikke noget for din mentale energi. Jo mere du kan yde, jo flere muskelfibre kan du aktivere og nedbryde igennem træningen og på den måde skabe yderligere hypertrofi.

Hvornår og hvor meget pre-workout?

Pre-workout

5 gram inden og 5 gram efter din træning.
Derudover er koffein et fantastisk supplement op mod træninger. Det øger energien, årvågenheden og din opmærksomhed. Koffein kan godt være skadeligt i store mængder. Derfor anbefaler jeg at starte med ca 200 mg og ikke indtage mere end 400 mg på en dag.

Zinc i selv de mindste mænger kan gøre en forskel. Personligt bruger jeg ikke mere end 2 gram af det inden træning. Det er et supplement, der støtter op omkring mange vigtige roller i kroppen, herunder er funktionen af immunsystemet, nedbrydelsen af næringsstoffer, vedligeholdelsen af de normale testosteron niveauer i blodet, et godt syn, vedligeholdelsen af hår, hud, negle og knoglestyrken.

Beta Alanine er en ikke-essentiel aminosyre. Hvilket blot betyder at det er en aminosyre der ikke bliver produceret i kroppen og dermed SKAL tilføres igennem kosten. Beta Alanine, i samarbejde med L-Histidine, øger carnosin niveauet i skeletmuskulaturen. Et øget carnosin niveau i musklen vil forbedre din evne til effektivt at udføre eksplosive bevægelser, hvilket specielt gør sig gældende under fysiske hårde aktiviteter i form af f.eks. styrketræning, boksning osv.
Vær opmærksom på at Beta Alanine kan forårsage en meget kildende effekt på huden. Det her er en ganske naturlig reaktion fra kroppen de første par gange du bruger produktet, da kroppen ikke er vant til det og det er slet ikke skadeligt.

Jeg anbefaler at starte lavt ud og prøve dig frem med 2-3 gram af produktet og derefter øge efter behov. Dog ikke mere end 4-7 gram afhængig af din størrelse.

L-Arginine er et supplement, der går ind og forbedrer din blodgennemstrømning ud til dine muskler. Arginine øger udledelsen af nitrogenoxid og er sat sammen med produktionen af væksthormon, booster immunsystemet og støtter op omkring en sund lever.

Jo mere blod du er i stand til at pumpe ud i muskelen, jo flere muskelfibre vil du rive fra hinanden. Jo flere muskelfibre du river fra hinanden, desto mere mælkesyre vil du producere (som er den brændende følelse du har når du træner). Jo mere mælkesyre du producerer, jo mere væksthormon vil du udlede og producere = øget muskelmasse! Jeg anbefaler 4-10 gram L-Arginine, afhængig af din størrelse og behov under træning.

pre-workout

Hos Myprotein har vi udviklet vores produkt kaldet “MyPre” i forskellige smagsvarianter, som indeholder størstedelen af de produkter jeg anbefaler for at sætte din krop op for en god træning. Dog vil disse mængder ikke altid passe til dit behov, så det jeg personligt gør, er at jeg tager 1-2 scoops af det og derefter supplerer op med de nødvendige ekstra supplementer som nævnt ovenfor.

Der findes dog ikke 2 fuldstændigt ens kroppe og dermed vil det altid variere hvor sensitiv det enkelte individ er for disse stimulanser. Jeg vil altid anbefale at man starter ud småt, og forsøger på egen krop hvor sensitiv man er for diverse supplementer og afprøve hvad der virker bedst for en selv.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Gå ikke glip af de nyeste artikler, opskrifter, tilbud og produktnyheder – tilmeld dig til vores nyhedsbrev allerede i dag. Tilmeld dig her