Kosttilskud

Sådan bliver dit whey protein fremstillet | Indblik i vores britiske proteinfabrik

Whey protein gennemgår mange, mange trin, før det når frem til din dør. Men hvordan fremstilles det egentlig? Som en del af en ny serie, der viser dig, hvad der foregår bag kulisserne, sendte vi Myproteins produktteknolog Paul Smith-Johnson til vores fabrik i Warrington for at afsløre det hele. Velkommen til In The Lab.

 

Myprotein fabrikken kører som et urværk, hele dagen, hver dag, hvor der håndteres flere hundrede tons whey protein og produceres tusindvis af produkter om ugen.

Når det gælder smagsvarianter, analyserer vi markedstendenserne for at finde frem til nogle af vores dristigste og mest spændende idéer.

(Og selvfølgelig lytter vi altid til, hvad kunderne siger på de sociale medier for at se, hvilke smagsvarianter du synes, vi skal finde på næste gang).

Hvordan fremstilles whey protein?

Whey begynder sin rejse på gården, i mælken fra malkekøer (de samme køer, som laver mælken og osten i køledisken).

Mælken gennemgår en proces, der kaldes pasteurisering, som dræber uønskede bakterier, koges, afkøles og transporteres til et osteproduktionsanlæg.

Efter pasteuriseringsprocessen består mælken af 80% kasein og 20% valle. Så sker det magiske: Der tilsættes naturligt forekommende enzymer til mælken for at adskille valle fra kasein, så der bliver en væske og et hytteostlignende fast stof tilbage.

Væsken renses derefter for at fjerne fedt, vand og uønskede mineraler og sendes derefter ind i en turbine for at blive tørret og få de resterende faste partikler separeret.

Slutresultatet er et 90% vallepulver, som endelig er klar til at tage turen til vores fabrik i Warrington. Hurra!

whey protein

Trin 1 – Levering af whey

Når whey er ankommet til fabrikken, opbevares den i råvarelageret, hvor vi har hundredvis af proteiner og tusindvis af ingredienser til rådighed til fremstilling af vores produkter.

En prøve af hvert parti, der kommer ind, gennemgår strenge kvalitetskontroller i råvarelaboratoriet for at sikre, at vores standarder er opfyldt.

Trin 2 – Vægtområdet

Efter kvalitetskontrollen går en plukker til råvarelageret med en arbejdsordre og scanner batchkoden. Dette fortæller dem præcis, hvad de arbejder med den pågældende dag.

Derefter transporterer de materialerne til vejerummet. Det er her, alle ingredienserne vejes som forberedelse til blandingen.

I vejerummet kontrollerer kontrolløren alle ingredienserne og sørger for, at eventuelle allergener opdeles og bringes ind i et separat rum for at undgå krydskontaminering.

Trin 3 – Rip ‘n’ tip

Det lyder måske som en tivoli-tur, men rip ‘n’ tip er stationen efter vejerummet. Her flår operatøren poserne med ingredienser op og hælder indholdet i bulkcontaineren (IBM), som er klar til at blive blandet, deraf navnet rip ‘n’ tip.

Alle ingredienserne passeres gennem en fin sigte, så de let kan blandes og give en superglat shake. Operatøren skal sørge for at tilsætte dem alle i en helt bestemt rækkefølge. Denne rækkefølge er en velbevaret forretningshemmelighed, og det er det, der gør vores protein så specielt, så mine læber er forseglede på dette punkt…

Når alle ingredienserne er blevet tilsat, kontrollerer operatøren, om der er nogen fremmedlegemer. Hvis der findes nogen problemer, underrettes QA, og arbejdet sættes på standby.

Trin 4 – Den store blanding

Hvad er IBC’en så? Det er i bund og grund en stor blandeskål. Den roterer langsomt og metodisk og sikrer, at alle råvarer blandes ensartet i hele partiet.

Trin 5 – Tid til at pakke

Når IBC’en har udført sin magi, er det blandede protein klar til at blive pakket op til det endelige produkt, der er klar til at blive sendt til kunderne.

Først trykkes ernæringsoplysninger og produktbeskrivelser på vores signaturposer, som derefter sendes over til påfyldningslinjen, hvor partiet venter på at blive pakket.

Allergener kontrolleres endnu en gang, inden påfyldningen finder sted, og der foretages en grundig rengøring af alt udstyr, der er brugt indtil dette punkt.

IBC’en tilsluttes påfyldningsmaskinen, og poserne fyldes og vejes. Skovlen tilsættes, og posen varmforsegles derefter og røntgenfotograferes for at sikre, at der kun er protein og en skovl indeni.

Derefter lægges hver pose i store beholdere, men det er ikke helt slutningen på deres rejse. Her bliver hvert parti kvalitetstestet igen, herunder en smagstest for at sikre, at alt er i orden. Hvis der bliver opdaget noget på dette tidspunkt, bliver hele partiet sat på standby og sendt tilbage til blandingen.

Og endelig, når den sidste kvalitetskontrol er udført, er poserne klar til at blive sendt ud til dig.

Kort fortalt

Det er en lang og kompleks proces, men den kører helt sikkert som en velolieret maskine. Forhåbentlig har du nydt dette indblik i, hvad der foregår bag kulisserne for at give dig hver eneste pose med protein.

Der er mere på vej fra In The Lab-serien, så hold dig opdateret.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Monica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her