Kosttilskud

Vegansk for begyndere | Fordele med Omega-3

Omega er alfa omega

Omega-3 er nødvendigt for at holde din krop tilpas og sund. Disse sunde fedtsyrer er tit og ofte ikke taget i rette mængder, hvis overhovedet. For veganere, som ikke har en velafbalanceret kost, er behovet for Omega-3 endnu større. Så hvordan kan du være sikker på, at du får netop det, som du har brug for?

Der er tre vigtige Omega-3 fedtsyrer herunder AFA (alfalinolensyre), EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre). EPA og DHA findes primært i fisk, hvilket betyder, at veganere må finde andre måder at få disse essentielle fedtsyrer på.

Vegansk omega-3

Fedt er ikke bare fedt

Fedt er et ord, som mange mennesker i første omgang tror, skal elimineres fuldstændigt fra deres kost. Selvom der selvfølgelig er dårlige fedttyper, som du bør undgå, så er der andre essentielle fedtsyrer, som kun gør noget godt for dit helbred, simpelt fordi din krop har brug for dem.

Med en sund og velafbalanceret kost kan du formentlig læne dig tilbage med god samvittighed over, at din krop får det nødvendige, men for nogle veganere er der en smule usikkerhed, om de nu får den rette dosis af de essentielle fedtsyrer.

At få tilstrækkeligt med ALA (alfalinolensyre) kræver lidt mere planlægning som veganer for at kompensere for mængden i modsætning til kødædere. Naturlige kilder velegnet til veganere omfatter bl.a. chia frø, hørfrø, hampefrø og valnødder. Du kan også anvende vegetabilsk rapsfrøolie under din madlavning.

Inflammation

Omega-3 spiller også en kæmpe rolle, når det kommer til regulering og reducering af inflammation i kroppen. Inflammation har et bredt spektre af dårlige påvirkninger for dit helbred herunder hudproblemer som akne. Derudover også sundhedsmæssige problemer, som kan påvirke mobilitet med stivhed. Ydermere har studier vist, at Omega-3 kan hjælpe mod astma og kronisk tarmbetændelse.

Reducerer blodpropper

omega-3 hjerteOmega-3 hjælper ved at reducere mængden af LDL-kolesterol og samtidig øge mængden af HDL-kolesterol i din krop. Omega-3 fedtsyrer hjælper også med at reducere risikoen for blodpropper ved at fortynde blodet.

Baby brændstof

Imens mange studier og fora påpeger kroppens behov for Omega-3 i forbindelse med genopbygning efter træning, især indenfor bodybuilding, er det også super vigtigt for kommende mødre. Studier har vist, at babyer med mødre, der får tilstrækkeligt med Omega-3, er mindre tilbøjelige til at have udviklingsproblemer.

Kvinder & mænds omsætning af Omega-3

American Heart Foundation anbefaler, at voksne indtager 500 mg DHA og EPA kombineret om dagen.
Din krop omdanner EPA og DHA ud af Omega 3 fedtsyrer, men selv for ikke-veganere, der får det igennem fisk, der omsætter kvinder 21% af Omega-3 til EPA og 9% til DHA. Mænd omsætter 8% af Omega-3 til EPA og 0-4% til DHA.

På nuværende tidspunkt har du sikkert hørt alt, hvad du behøver at vide, om hvordan din krop har gavn af Omega-3. Derudover hvorfor det nok er langt mere nødvendigt for dit helbred, end du umiddelbart gik rundt og troede. Spørgsmålet er, hvordan du sikrer dig, at du får alt, som du behøver?

Fiskeolie uden fisk?

Heldigvis findes der en anden kilde udover fisk, og det er tang. Udledt fra marine alger med 250 mg DHA og 125 mg EPA pr. servering, giver Myproteins Vegan Omega 3 alle fordelene ved traditionelle Omega kosttilskud. Herunder vedligeholdelse af hjertefunktion, normal hjernefunktion og et normalt syn.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Gå ikke glip af de nyeste artikler, opskrifter, tilbud og produktnyheder – tilmeld dig til vores nyhedsbrev allerede i dag. Tilmeld dig her