Shakes, Smoothies & Shots

Friskpresset juice opskrifter | 3 ernærings godkendte juices

En rigtig nem måde at få sine vitaminer på, er at drikke dem. Vi giver dig tre næringsrige friskpresset juice opskrifter, der ikke kræver en fancy juicer.

Få ting slår den tilfredshed, der kommer, når du spiser mad, som du har lavet selv. Hvilken bedre måde at starte dagen på end med et glas friskpresset juice à la dig selv?

Uanset om du ikke har forsøgt at lave din egen friskpresset juice før på grund af manglen på en juicer, eller om du er en pro juicer, men hader processen med at rydde op efter dig, vil disse ideer være lige i din boldgade.

Sådan laver du et glas friskpresset juice uden en fancy juicer.

Processen

Start med at forberede ingredienserne. Dette kan variere afhængigt af de anvendte fødevarer, men vil ofte indebære at fjerne kerner og frø, fjerne skræl og groft hakke i mindre stykker.

Nu er det tid til at blande det. Kom alle ingredienserne i en blender med høj hastighed og puls, indtil det er glat.

Herefter ser du resultaterne. Overfør enten blandingen til en fin sigte (hullerne skal være fine for at forhindre, at den frugtkødet løber gennem) og brug bagsiden af en ske til at føre saften igennem i en skål, eller brug en muslin klud til at presse saften ud og efterlad massen.

… og server! Hæld saften i et glas og drik samme dag.

De tre friskpresset juice opskrifter

Det er helt fair og sikkert, når vi fortæller dig, at det er så let at lave juice som at tælle til 1-2-3, men vi ved, at du vil ønske at komme i gang med processen.

1. Klassikeren

Denne har sin inspiration fra den klassiske appelsinjuice, som rigtig mange nyder at drikke.

Du får brug for:

 • 2 appelsiner, skrællede og skåret i trekanter
 • 1 lime (skræl og kerner fjernes)
 • 100 ml vand

friskpresset juice opskrifter appelsin

Det er ingen hemmelighed, at appelsiner er fyldt med C-vitamin, men vidste du også, at denne citrusfrugt er en god kilde til A-vitamin, flere B-vitaminer og calcium? Kombineret med limefrugter for at fjerne kanten af appelsinens sødme, hjælper denne juice med normal energimetabolisme til at komme i gang med din træning.

2. Opkvikkeren

Forestil dig et mindre intens ingefær shot, og det er det, du får. 

Du får brug for:

 • 1 æble, skrællet og kerner fjernet
 • ingefær i tommelfingerstørrelse (skrællet)
 • ½ citron, skrællet og kerner fjernet
 • 100 ml vand

friskpresset juice opskrifter ingefær

Historisk var det et ekstremt sjældent og efterspurgt krydderi. Ingefær er nu et almindeligt krydderi i mange husstande og fungerer som et naturligt betændelsesdæmpende middel. Mens det høje C vitaminindhold i den citrusagtige citron understøtter den normale sundhed i vores immunsystem, smagen afbalancerer koncentrationen af ingefæren og skærer gennem det søde æble.

3. Selvforkæleren

Pærernes cremethed og kanelens markante smag er med til at fjerne skarpheden af tranebærerne.

Du får brug for:

 • 1 pære, skrællet og kerner fjernet
 • 1 tsk. kanel
 • 1 tsk. honning
 • 80 g tranebær
 • ½ æble, skrællet og kerner fjernet
 • 100 ml vand

Juice

Tranebær er ofte forbundet med en reduktion i ubehag som følge af urinvejsinfektion, men du er muligvis ikke klar over, at disse røde bær også indeholder højt med C-vitamin for at beskytte dine celler mod antioxidantskader. Tilføjelse af naturlig honning gør skarpheden af disse bær mere velsmagende, hvis du foretrækker en sødere smag, og kanel tilføjer et høstligt præg.

Frugtkødet

Hvis du undrer dig over, hvad du skal gøre med den overskydende masse, hvorfor ikke prøve at varme den op og servere over en skål med varm grød? Eller bland massen i din næste portion af proteinpandekager for at give dem et frugtagtig boost!

Kort fortalt

Disse hurtige og enkle opskrifter på friskpresset juice er lette at lave ved hjælp af andre ingredienser. Hvis ingefær ikke er din ting, hvorfor så ikke bytte det ud med et andet eksotisk krydderi, der kildrer dine smagsløg?

Uanset hvilke ingredienser du vælger at presse i en juice, vil processen blive godt belønnet med en forfriskende, næringsrig drik for at hjælpe dig med at komme igennem dagen.

Vitaminrige smoothie bowls på 3 måder | Protein morgenmad

Sunde Opskrifter

Vitaminrige smoothie bowls på 3 måder | Protein morgenmad

Hvilken bedre måde at starte din dag på end med et løft af essentielle vitaminer?

2020-03-28 19:29:53Skrevet af Lauren Dawes

19 protein shakes og smoothies opskrifter til vægttab og muskelopbygning

Sunde Opskrifter

19 protein shakes og smoothies opskrifter til vægttab og muskelopbygning

2019-03-14 06:00:58Skrevet af Jennifer BlowShannah Hatch

Shannah Hatch

Forfatter og ekspert

Shannah Hatch begyndte sin karriere inden for ernæring efter at have deltaget i et Farm to Fork-workshop. Hun arbejder i øjeblikket som diætetisk supportarbejder og leverer ernæringsvejledning og support inden for sundhedssystemet. Shannah har tidligere arbejdet med at skabe nye kosttilskudsprodukter til lancering og hentet ideerne fra ide til handling. Hendes mest behagelige læringsoplevelser inkluderer skyggearbejde af andre sundhedsfagfolk og deltage i samtaler om en række emner, som f.eks. Forbindelsen mellem vores kost, kvindelige hormoner og sport. Shannah har deltaget i mange frivillighedsmuligheder, herunder arbejde med fødevarebanker, førende workshops for sportsernæring og deltagelse i prøveundersøgelser. Hun håber at fortsætte med at gøre en forskel i branchen, uddanne og samarbejde med andre for at opmuntre til god ernæring. I sin fritid nyder Shannah klatring, løb og prøver at sætte en melodi sammen på klaveret.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her