Sunde Opskrifter

Pull apart brød med kalkun & ost

Er du klar til en symfoni af smeltet ost, BBQ-kalkun og et luftigt pull apart brød?

Vi ved ikke engang, hvor vi skal begynde med dette utrolige pull apart brød … Fyldt med ost og BBQ-smag, er dette helt klart det næste, som du skal smage. Stol på os.

Hvis du er lidt skræmt over at skulle arrangere butterdejstrekanter, så kan vi berolige med at sige, at du ikke behøver at bekymre dig. Det ser meget flottere ud, end det faktisk er at lave, hvilket naturligvis giver dig den ekstra bonus ved at være i stand til at vise dine baking-skills overfor dine venner.

Det er et lækkert og fyldt feststykke, som du med glæde kommer til at tilbyde at lave til enhver lejlighed. Sådan gør du det.

Antal: 12-14

Ingredienser

 • 500 g kogt kalkunbryst (strimlet)
 • 125 g fedtfattig flødeost
 • 4 spsk. Sukkerfri sauce (BBQ)
 • Salt & peber
 • 1 spsk. løg granulat
 • 2 ark butterdejsplader
 • 200 g mozzarella med lavt fedtindhold (revet)
 • 200 g fedtfattig cheddar (revet)
 • 250 g spinat (lyndampet)
 • 1 æg til pensling
 • Sesamfrø
 • Ekstra sukkerfri sauce (BBQ)

Pull apart brød

Fremgangsmåde

 1. Forvarm først ovnen til 180 ° C.
 2. Tilbered din kalkunblanding i en stor skål ved at tilsætte det strimlede kalkunbryst, flødeost, BBQ sukkerfri sovs og løg granulat. Krydre med salt og peber efter smag. Brug en gaffel til at blande alt sammen, indtil det er jævnt kombineret, og sæt derefter til side.
 3. Rul dit wienerbrød ud på et træskærebræt eller en ren overflade, der er støvet let med mel for at forhindre klæbning. Brug en kniv til at skære butterdejsarket i kvartaler, og skær derefter diagonalt over hver kvarte for at fremstille 8 jævnt store trekanter. Gentag med det andet ark.
 4. Overfør derefter hver trekant forsigtigt på en flad bageplade, med den korteste side pegende mod midten og hver enkelt lidt oven på den anden, så du har fuldstændigt forbundet ring af butterdej, der ligner lidt en sol. Det kan hjælpe at lægge en lille skål eller ramekin i midten for at arbejde rundt. Du må ikke bruge alle de 16 stykker ark – det afhænger af, hvor stort et hul, du vil efterlade mellem hver spids.
 5. Når du har arrangeret dit bagværk, så du har et hjul med trekanter, skal du begynde at drysse et lag revet ost i en cirkel omkring midten (i bunden af trekanterne). Vi blandede vores cheddar og mozzarella sammen til en revet osteblanding, men måske foretrækker du at have separate lag.
 6. Tilsæt derefter den dampede spinat oven på laget af ost, og tilsæt derefter kalkunblandingen ovenpå. Det er sandsynligvis nemmest at gøre dette ved at tilføje med en gaffel lidt ad gangen og byg op på denne måde.
 7. Tilføj den resterende halvdel af den revne ost på toppen af kalkunen, og så er det tid til at gøre din konditor til en ring! Tag forsigtigt enden af hver trekant, og indpak den op og over blandingen. Fastgør det på den anden side af brødet, hvis du kan for at skabe en krans.
 8. Pensle brødet med det udslået æg og drys med sesamfrø for prikken over i’et. Placer derefter forsigtigt i ovnen og bag i 30 minutter. Bagværket skal være gyldenbrunt ovenpå.
 9. Lad afkøle i mindst 10 minutter, tilsæt derefter en generøs mængde BBQ sukkerfri sovs til skålen i midten af dit pull apart brød. Velbekomme!

Bemærk: Pas på den smeltede ost, som kan forblive meget varm i lang tid.

Chili cheese fries lavet med søde kartofler

Sunde Opskrifter

Chili cheese fries lavet med søde kartofler

2018-11-15 11:07:23Skrevet af Jennifer Blow

Fyldte hasselback kartofler på 2 måder

Sunde Opskrifter

Fyldte hasselback kartofler på 2 måder

2019-12-21 12:20:36Skrevet af Evangeline Howarth

Ernæringsinformation

Per portion

Calories 366
Total Fat 22,3g
Total Carbohydrates 21g
Protein 23,7g


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Forfatter og ekspert

Lauren har en kandidat i engelsk litteratur oprindeligt fra syden. Hun har altid elsket at svømme, og så har hun få øjnene op for vægttræning. Derudover giver hun sig tid til fordybelse for at forbedre hendes zen på hendes ugentlige hot yoga time.

I weekenden plejer hun at lave mad eller spise en lækker brunch, og hun nyder at prøve nye opskrifter med hendes roomies - især fordi de forsøger at ryste SU-menuen af sig bestående af pasta. Først og fremmest er hun fast overbevist om at leve i balance mellem træning og et glas gin.

Få mere at vide om Laurens erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her