Træning

7 tips til at genstarte din træning efter lockdown

I løbet af, hvad der efterhånden føles som evigheder, vendte vi alle tilbage til vores hjemmetræning igen. Men når det lukker op igen, så vil det være godt at vide, hvordan vi starter vores fitnessrejser igen og kommer tilbage til normalitet.

1. Vær begejstret og få din motivation tilbage

Du er nødt til at få lidt motivation tilbage, fordi disse mange måneder har måske taget lidt hårdt på din motivation. Motivation er drivkraften bag at genstarte din rutine, så her er et par ideer til at få din motivation tilbage:

  • Lav en tjekliste over øvelser i gym, du vil lave
  • Visualiser dine nye mål
  • Husk, at du vil skabe progression hurtigere nu end før
  • Se nogle træningsprogrammer for inspiration
  • Mindre tænkning, mere action

2. Vælg en ny rutine

At hoppe på et nyt program vil være perfekt til at genstarte din træningsrutine efter lockdown. Dette er det perfekte tidspunkt at starte fra nyt, så du kan finpudse svage punkter og komme stærkere tilbage end før.

Tænk også over, hvad du vil opnå, så du kan arbejde i overensstemmelse med dine mål. For at opbygge muskler og styrke er en træning i hele kroppen 2-3 gange om ugen altid et solidt valg (især da vores kroppe sandsynligvis har brug for det lige nu).

Selvom det ikke er en ny rutine eller et nyt program, skal du i det mindste vælge noget, du nyder og føler dig godt tilpas med. Så til din første session skal du bare gør det, som du helst vil.

3. Se hvor du er i din første session

Undlad at lægge for meget pres på dig selv første gang tilbage. Gå bare ind i din første træning som et eksperiment for at finde ud af, hvor meget styrke og udholdenhed du har mistet på grund af lockdown.

Selvom du har holdt trit med dine træningsprogrammer i hjemmet, er chancerne for, at der er nogle øvelser, som du måske ikke er lige så gode til. Du skal dog ikke bekymre dig for meget, vi er alle i samme båd.

Når din første træning er i hus, kan du måske begynde at indstille nogle nye PR’er.

4. Sæt nye mål

Når du ved, hvor du er med dit fitnessniveau, skal du sætte nogle nye mål.

Mistet din styrke på bænken? Sæt et mål om at nå X-vægt efter Y-tid. Gør det ikke uopnåeligt som at prøve at nå dine tidligere løft i slutningen af ​​ugen, men gør det til et opnåeligt fitnessmål, som du vil bygge op til.

5. Bliv fyldt med noget protein og før træning

Efter alt dette kan du være nede på forsyningerne, så sørg for at fylde alt, hvad du har brug for. Få de byggesten, du har brug for til de første, hårde sessioner.

Tænk over, hvad du har brug for til at få mest muligt ud af din træning, og hvad du også har brug for til at komme dig. Uanset om det er pre-workout for at komme igennem eller protein til at bygge videre på disse gains, skal du sørge for at være forberedt.

Hvorfor ikke forkæle dig selv med et nyt sæt også? Dette er en fantastisk måde at få dig selv spændt op på, såvel som at føle dig godt, når du gør din første indtræden tilbage i træningscentret eller poserer i spejlet.

6. Vær vedholdende

Dette er noget, vi alle skal minde os om: vigtigheden af ​​vedholdenhed. Hvor ofte vil du gå tilbage til fitness centret om ugen? Det behøver ikke at være den samme frekvens som før – du kan blande din træning i hjemmet med din træning i et gym.

Skriv stadig ned, hvor meget du vil være tilbage i centret (og et reduceret antal er sandsynligvis en god idé) og husk at være i overensstemmelse med hvad du gør. Med en vis konsistens vil det være som om du aldrig havde været tvunget væk fra at træne i et center.

7. Forbliv sikker

Der er ingen mening i at starte din træning, hvis du ender med at gøre dig selv eller andre syge, så sørg for at bruge din sunde fornuft, når du er derude, mens du forbliver sikker og har det sjovt.

Det betyder, at hvis du eller en, du bor sammen, føler dig syg, er det sandsynligvis bedre at blive hjemme. Vi ønsker ikke, at vores fitnesscentre lukker igen.

At være sikker gælder også for at forhindre personskade. Husk at du sandsynligvis ikke vil kunne løfte så tungt som du gjorde for måneder siden. Det værste, du kan gøre, er at tage yderligere måneder fri pga. skade, så spil det sikkert, og gradvist vender du tilbage til, hvor du var.

Kort fortalt

Det kan være svært at genstarte din træningsrutine efter nedlukning, men husk at være vedholdende, tålmodig og vigtigst af alt sikker og fornuftig. Vi kan ikke vente med at kunne løfte tungt igen.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her