Træning

Algoritme til at forudsige den bedste måde at opbygge muskler på baseret på den individuelle fysiologi

Forskere på University of Cambridge har forsket i, hvordan muskler opbygges. Undersøgelsen er baseret på, hvor meget en bestemt mængde anstrengelse vil få en muskel til at vokse, og hvor lang tid det vil tage, afhængigt af den enkelte person. Forskerne håber derefter at kunne offentliggøre en model for, hvordan muskler kan opbygges, specifikt på person-til-person-basis.


En muskelforbindelse kaldet “titin” blev i undersøgelsen afsløret som ansvarlig for at skabe kemiske signaler under træning, som stimulerer musklerne – og hjælper dem med at vokse.

De første resultater tyder på, at der findes en bestemt vægt, som man bør dyrke styrketræning ved – som er specifik for hver enkelt person og afhænger af visse fysiologiske faktorer.

Muskler kan kun være i nærheden af den maksimale belastning i en kort periode og under bevægelse, ifølge forskerne. Vægten aktiverer derefter den cellesignalvej, der fører til syntese af nye muskelproteiner, men hvis vægten er under et vist niveau, vil signalgivningen angiveligt ikke finde sted – og derfor resulterer det ikke i nogen muskelvækst.

Værdien af denne kritiske belastning vil dog angiveligt sandsynligvis variere afhængigt af personens fysiologi og den udførte træning.

Muskelvækst

Ifølge artiklen får filamenterne i musklerne et signal fra titin, når de udsættes for en kraft.1 De blotlægger derefter et tidligere skjult område af musklen.1 En stor del af titin udvides, når musklen strækkes, men en lille del er også under spænding under sammentrækning, hvilket genererer det kemiske signal, der påvirker væksten.1 Titin vil tilsyneladende sandsynligvis åbne sig, hvis det er under større kraft/holdes under samme kraft i længere tid, hvilket vil resultere i syntese af nye muskelproteiner, siger forskerne.1

Algoritmen

Den model, som forskerne på University of Cambridge er ved at skabe, vil give matematiske forudsigelser om muskelvækst. Dette vil de opnå ved at følge titinmolekyler, der åbner sig under kraft, metabolisk energiudveksling, gentagelseslængde og restitution.1

Modellen blev valideret ved hjælp af tidligere langtidsundersøgelser om muskelvækst.

Forskerne udtaler, at:

“Vores model giver et fysiologisk grundlag for idéen om, at muskelvækst hovedsageligt finder sted ved 70 % af den maksimale belastning, hvilket er idéen bag modstandstræning. “1

Tidligere forskning har afsløret, at ved et bestemt kraftniveau stopper titin med at signalere – hvilket resulterer i ingen muskelvækst. Hurtig udmattelse kan også forhindre muskelopbygning.1

Kort fortalt

Forskere er godt på vej til at skabe en model, der kan fortælle enhver om deres kritiske belastning med hensyn til den vægt, de bør udføre modstandstræningsøvelser med. Der forskes stadig i at få en mere dybtgående forståelse af, hvordan muskelvækst fungerer for alle.

Weight Gainer Protein Shakes | Din hjælp til muskelvækst

Kosttilskud

Weight Gainer Protein Shakes | Din hjælp til muskelvækst

Har du svært ved at tage på i vægt? Prøv at skifte dine shakes ud.

2021-08-30 10:00:18Skrevet af Claire Muszalski

Opbygning af biceps | De bedste øvelser til større biceps

Træning

Opbygning af biceps | De bedste øvelser til større biceps

Let the gun show begin.

2021-08-30 11:01:07Skrevet af Chris Appleton


https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210823125730.htmlEmily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her