Kosttilskud

Weight Gainer Protein Shakes | Din hjælp til muskelvækst

At opbygge muskler er noget, der kræver intenst engagement, både i og uden for træningscenteret. Mange mennesker forstår, at for at opbygge muskler skal man løfte nogle vægte, men mange tror måske, at det er det hele. En af de vigtigste komponenter i muskelopbygning er mad – og ikke kun hvad du spiser, men også hvor meget du spiser.

For at opbygge muskler skal din krop være i en hyperkalorisk tilstand, hvilket betyder, at den hver dag indtager flere kalorier, end den forbrænder. For nogle mennesker er det dog meget svært at nå denne tilstand. Uanset om det er en tabt appetit eller et hurtigt stofskifte, kan en weight gainer protein shake være præcis, hvad du har brug for, hvis du har svært ved at nå dine kalorier.

Hop direkte til:

weight-gainer

Forskellen mellem Weight Gainer Protein og almindelig protein

Ligesom almindelige protein shakes vil weight gainer shakes ikke tilføje en tomme til dit bryst eller tilføje størrelse til dine ben fra den ene dag til den anden, men over tid kan det hjælpe dig med at nå disse mål. Forskellen mellem weight gainer shakes og almindelige protein shakes kommer ned til de ernæringsmæssige værdier i hver af dem.

I en normal protein shake kan du normalt forvente at indtage 100-150 kalorier og få 20-30 g protein. Med weight gainers er der dog mange flere muligheder, når det kommer til at nå dine mål.

For nogen, der ønsker at få et par ekstra kalorier for at bygge bro, findes der shakes, der vil have 400-800 kalorier pr. portion. På den anden side, for folk, der finder det ekstremt svært at tage på i vægt, er der shakes, der vil have 1000+ kalorier pr. portion for at hjælpe med at nå de 4000-5000 kaloriemål for dagen.

Hvad er der i en gainer shake?

Shakes, der er beregnet til vægtøgning, består normalt af protein, kulhydrater og nogle gange fedtstoffer, hvilket kan gøre dem yderst effektive. For eksempel vil weight gainers ud over at erstatte dine normale protein shakes have gode langsomt og hurtigtvirkende kulhydrater – perfekt til efter træning for at erstatte glykogendepoterne.1 Weight gainers indeholder også kilder til fedt, som er med til at øge det samlede kalorieindtag og støtte dannelsen af de hormoner, der påvirker vores helbred.2 Kalorieoverskud er nøglen til at se muskelvækst.

Nogle gainers vil endda også indeholde kreatin, hvilket fungerer særligt godt sammen med de hurtigt fordøjelige kulhydrater i shaken, fordi de hjælper med at optage kreatin i kroppen.

Gainer Shakes Normal Protein Shakes
400-800 Kalorier Ca. 100 Kalorier
Indeholder ekstra kulhydrater og fedt Indeholder kun protein fra kilder som valle eller soja.
Kan bruges til at opnå et kalorieoverskud og opbygge muskler Anvendes generelt til muskelopbygning
Praktisk kilde til protein Praktisk kilde til protein

Anvendelse af weight gainer protein shakes

Når det kommer til disse shakes, er det vigtigt at være opmærksom på, hvad du har brug for. Selv om det kan virke fristende at antage, at det er alt, hvad du har brug for til at blive større, skal du huske, at weight gainers stadig er kosttilskud, og det er det, de vil gøre for dig – supplere.

For at tage muskler på bør du indtage omkring 2 g protein pr. kg kropsvægt hver dag.

Weight gainers er som proteintilskud, men for kalorier. Når det virker svært at nå dit daglige proteinbehov, kan protein shakes hjælpe, og det er det samme med weight gainers. Hvis du har svært ved at nå dit daglige kaloriebehov for at opbygge muskler, kan en weight gainer-protein shake hjælpe dig enormt meget. Indarbejdelse af en shake med højt kalorieindhold og lavt volumen mellem måltiderne kan være en nemmere måde at øge dit samlede kalorieindtag konsekvent på uden at føle, at du overspiser ved måltiderne.

Men hvis du er i stand til at nå dine daglige kalorie- og næringsstofmål med den mad, du allerede spiser, kan en weight gainer faktisk skade dine fremskridt. Det skyldes, at tilføjelse af en weight gainer kun kan få dig til at tage uønsket fedt på.

Tre betingelser er nødvendige for at tage muskler på: Du skal indtage flere kalorier, end du forbrænder på en dag (kalorieoverskud), du skal udfordre dine muskler til at skabe mikroskader for at helbrede og genopbygge dem, og du skal indtage tilstrækkeligt med protein for at genopbygge og få yderligere muskelvæv. Weight gainer-protein kan være den bedste måde at opfylde dine ernæringsmæssige behov på, når du går hårdt til træning og søger gains.3

Vil du have mere info om bulking? Tjek denne artikel ud…

Sådan kan du bulk op | Guide til mere muskelmasse og mindre fedt

Ernæring

Sådan kan du bulk op | Guide til mere muskelmasse og mindre fedt

Sådan får du dine gains på den rigtige måde.

2020-12-10 03:55:08Skrevet af Alice Pearson

At finde en weight gainer-protein shake, der opfylder dine makroer og holder dig slank, mens du opbygger muskler, lyder måske for godt til at være sandt, men THE Gainer gør præcis det.

Så mange weight gainer protein shakes er fyldt med sukker og tomme kalorier, som vil efterlade dig med unaturlige blodsukkerspidser og give dig fedt såvel som muskler. THE Gainer indeholder over 750 kalorier fra ingredienser med lavt sukkerindhold.

Kulhydratblandingen giver hurtig frigivelse af energi uden en stor blodsukkerspids, efterfulgt af en vedvarende frigivelse af energi. Dette skyldes Carb10 og Highly Branched Cyclic Dextrin (HBCD), som begge har en lav osmolalitet for hurtig gastrisk tømning, så du kan få et hurtigt indledende energiboost fra HBCD og undgå et lavt blodsukker-crash. Kulhydraterne vil erstatte opbrugte glykogendepoter og hjælpe proteinet med at blive absorberet med henblik på muskelopbygning.

Proteinblandingen består af kvalitets-proteiner med hurtig og langsom frigivelse, så kroppen kan begynde at opbygge muskler umiddelbart efter træning og fortsætte i flere timer efter. Det betyder maksimal muskelvækst fra alle dine anstrengelser i træningscenteret.

Du er sikkert vant til at se proteiner til vægtøgning, men de fleste af dem er lavet af valle eller en kombination af mælkeproteiner. Hvis du er nødt til at undgå mejeriprodukter eller vælger at følge en planteorienteret eller vegansk kost, tror du måske, at du er ude af held – det er her, vores veganske restitution kommer ind i billedet.

Med det optimale kulhydrat/protein-forhold på 2:1 og både hurtige og langtidsholdbare kulhydratkilder er denne veganske proteinblanding bygget til at hjælpe dig med at opbygge muskler. Den er fyldt med fordelene ved planter, samtidig med at den stadig indeholder de aminosyrer (som BCAA’er), som dine muskler har brug for til at restituere og blive stærkere.4

Vegansk restitution er en ideel restitutions shake efter træning, der kan hjælpe dig med at nå den hyperkaloriske tilstand, du har brug for til virkelig at se fremskridt fra din træning.

Opskrifter på gainer shake

Vær kreativ med dine shakes – husk, at målet er at øge kalorierne med en god balance mellem protein, kulhydrater og sunde fedtstoffer. Det kan betyde, at du kan tilføje havregryn, frugt eller tørret frugt eller en klat jordnøddesmør. Mulighederne er uendelige!

Har du brug for lidt inspiration? Prøv disse lækre opskrifter…

3 Budgetvenlige bulking protein shakes

Sunde Opskrifter

3 Budgetvenlige bulking protein shakes

Den perfekte trio til enhver bulking sæson.

2020-10-22 09:38:53Skrevet af Lauren Dawes

Kort fortalt

Protein shakes til vægtøgning kan være yderst nyttige for dem, der ønsker at tage hurtigt på i vægt eller nå deres kaloriebehov. De findes i mange forskellige varianter og kan være yderst nyttige til at nå dine daglige ernæringsmål.

Ofte stillede spørgsmål

Virker weight gainers?

Weight gainers indeholder masser af kalorier i form af en blanding af protein, fedt og kulhydrater, hvilket hjælper din krop med at være i et kalorieoverskud, som så fører til vægtøgning.

Hvad er forskellen mellem weight gainer-protein og almindeligt protein?

Almindelige protein shakes indeholder typisk 100-150 kalorier, der overvejende består af protein. Weight gainer-shakes indeholder typisk 400-800 kalorier, med en større overflod af kulhydrater og fedt.

Hvordan skal jeg tage en weight gainer?

Du bør tage en weight gainer som supplement til dit fødeindtag for at hjælpe dig med at nå dit kaloriebehov.

Alle vores weight gainers-shakes som THE Gainer, Extreme Gainer Blend, Weight Gainer Blend smager fantastisk og er en overkommelig måde at supplere nogle af dine ernæringsmæssige behov på og hjælpe dig med at vokse med succes.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


  1. 1.Ivy, J. L. (2001). Dietary strategies to promote glycogen synthesis after exercise. Canadian Journal of Applied Physiology26(S1), S236-S245. 
  2. Cui, X., Rosner, B., Willett, W. C., & Hankinson, S. E. (2010). Dietary fat,fiber, and carbohydrate intake and endogenous hormone levels in premenopausal women.Hormones and Cancer1(5), 265-276. 
  3. Phillips, S. M., Hartman, J. W., & Wilkinson, S. B. (2005). Dietary protein to support anabolism with resistance exercise in young men.Journal of the American College of Nutrition,24(2), 134S-139S. 
  4. Stoppani, J.,Scheett, T. P., Pena, J., Rudolph, C., Charlebois, D., & Charleston, S. C. (2009). Consuming branched-chain amino acid supplement during a resistance training program increases lean mass, muscle strength and fat loss. Journal of the International Society of Sports Nutrition6(Suppl 1), P1. 


Claire Muszalski

Claire Muszalski

Forfatter og ekspert

Claire er registreret diætist fra the Academy of Nutrition and Dietetics og certificeret sundheds- og velvære coach fra the International Consortium for Sundhed og Wellness Coaching. Hun har en BA i biologividenskab og en Master i klinisk ernæring fra universitetet i Pittsburgh.

At tale og skrive om mad og fitness står Claires hjerte nær, da hun elsker at anvende sin viden og erfaring til at hjælpe andre, så de kan nå deres mål omkring sundhed og velvære.

Claire er også certificeret indendørs cyklinginstruktør og elsker det mentale og fysiske boost, som hun opnår ved at løbe og dyrke regelmæssig yoga. Når hun ikke selv holder sig i form, så hepper hun på hjembyens sportshold i Pittsburgh eller kokkererer i køkkenet til hendes familie.

Få mere at vide om Claires erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her