Livsstil

Bodybuilder med et kontorjob | Neos fitness rejse

Det kan være nemt at miste motivationen, når du ikke ser resultater fra det hårde arbejde, du føler dig har lagt i. En sixpack eller mindre kjole størrelse kan føles langt væk, når du starter, så hvor lang tid vil det virkelig tage dig at se resultater?

Vi gav nogle Myprotein-teamet en udfordring til at opfylde deres mål på blot 12 uger for at se, om det virkelig er så svært at lave en forandring. Denne gang fangede vi Neo for at finde mere ud af hans rejse til at blive en flot bodybuilder.

Neo bruger det meste af sin dag bag et skrivebord, men det har ikke stoppet ham fra træning i fritiden. Efter at have været utrolig aktiv i sine universitetsår, og endda lavet noget fitness modelarbejde, er det ikke underligt, at Neo ønskede at lægge noget arbejde for at få sin lean bodybuilder krop tilbage.

Han har træning og bulket i de sidste par år. Denne fitness rejse var den perfekte undskyldning for at få trimmet lidt ned og se reelle resultater fra hans hårde arbejde. Find ud af hvordan han klarede udfordringen.

bodybuilder

Uge 1

Hvorfor tog du denne bodybuilder og fitness udfordring op?

Mange mennesker har ofte undskyldningen for, at du ikke kan afbalancere en fitness livsstil og et fuldtidsjob. Dette var noget, jeg var fast overbevist om at modbevise, da jeg personligt har gjort det i hele mit liv. Jeg tror på, at man kan, hvis man har en stærk nok tankegang.

Før begyndelsen af min 12-ugers rejse havde jeg været i træningscentret temmelig konsekvent siden april 2010. Derudover også spillet basketball på universitetsniveau gennem hele min uddannelse.

Ved siden af min sport placerede jeg nr. 3 i en fitnesskonkurrence i september 2015, hvor jeg håndterede min egen kostplan under en 16-ugers bodybuilding forberedelse. Siden da har jeg bulket med den hensigt at cutte og få trimmet til naturlige bodybuilding konkurrencer i midten af 2019.

Jeg ønskede at udføre en 12-ugers fitnessudfordring. Jeg vil virkelig gerne komme tilbage til fitnessmodel arbejdet og naturlige bodybuilding konkurrencer. Jeg ønskede også genvinde den atletiske form fra dengang, jeg spillede basketball på universitetet.

Fortæl os om din rejse igennem de 12 uger

I begyndelsen blev jeg glædeligt overrasket over at finde ud af, hvordan ændringer i træningstempo gjorde øvelserne, som jeg var meget bekendt med, ekstremt udfordrende. Min første bentræning med denne slow-tempo stil for maksimal hypertrofi var en øjenåbner for mig! Mine ben var ømme i mindst en uge efter.

Jeg fulgte kostplanen fra det meal-prep firma, vi alle var tilmeldt. Desværre fungerede det bare ikke for mig med hensyn til mine makroer og at vide, hvad der var i hvert måltid. Jeg så lidt ændring i min kropssammensætning i de første 4 uger, som var skuffende.

En anden ændring, jeg lavede, var at jeg indarbejdede “Blood & Guts” træningsfilosofi af 6-gange Mr. Olympia, Dorian Yates. Jeg ville reducere set volumen og lave to arbejdende sets til muskel failure. Jeg tror, det gav mig den mest mekaniske stress på musklen, der ville give den største muskeltilpasning.

Jeg håbede på, at dette ville tillade mig at beholde så meget muskelmasse som muligt mens i en kaloriebegrænset tilstand. Dette viste sig vellykket, da jeg fastholdt næsten al min styrke på de vigtigste compound øvelser. Jeg forbedrede også styrken på øvelser, jeg stadig var forholdsvis ny i f.eks. military skulderpres.

Omkring uge 5 besluttede jeg at tage den fulde kontrol over min kost. Grundet den livsstil jeg lever, skiftede jeg til itermittent fasting. Det var nemmere for mig at følge og ikke fristes af ting, som jeg ikke skulle spise.

Dette trickede også min krop til at tro, at jeg ikke nødvendigvis var i kalorieunderskud, da jeg kun havde ellem 4-6 timers åbent vindue at spise i. Dette betød, at mine måltider var store og lig med, hvad jeg havde været vant til at indtage i de 3 år med bulking efter min seneste konkurrence.

Jeg begyndte at kunne se en nedgang i min overkropsstyrke i øvelser som barbell rows og bænkpres. Det var rigtig irriterende, men forventet i takt med at blive trimmet ned.

Kropsvægtøvelser som pull-ups og dips blev imidlertid langt lettere. Så jeg besluttede at bruge ekstra vægt gennem et dip bælte for at opretholde intensiteten af disse øvelser, da jeg blev gradvist lettere på grund af fedttab. Kropsvægtøvelser blev så let, at jeg selv begyndte at tilføje muscle-ups til min rutine for en ekstra udfordring.

På dette tidspunkt vidste jeg præcis, hvad der kom i min krop. Jeg var også i overensstemmelse med de måltider, jeg valgte at have på daglig basis. På grund af det faktum, at alt at gøre med ernæring var så mekanisk, følte jeg mig som en maskine og kunne fuldt ud fokusere på at optimere min træning og få mest muligt ud af hver session.

bodybuilder

Uge 4

Hvornår begyndte du at se fremgang?

Jeg oplevede fremskridt fra uge 5, da jeg besluttede at stoppe med at stole på meal prep firmaet og styre min egen kost ved at spore makroer. Dette tillod mig at få mere mad, som jeg nød at spise for en mere bæredygtig kost, jeg virkelig kunne holde fast i.

Jeg havde ikke meget fremskridt – hvis nogen overhovedet – ved uge 4, hvorfor billederne ser ret identiske ud efter min mening.

Var der noget, du blev overrasket over?

Jeg var chokeret over hvor meget mad, du faktisk kan spise, hvis du er mere strategisk og udnytter “smarte erstatninger” med din kostplan. For eksempel skiftede jeg pasta ud til søde kartofler eller grøntsager. Jeg kunne tillade, at jeg kunne klemme mim guilty pleasure ind “Naughty Bowl”, der består af havre, chokolade valleprotein isolat, cashewnødder, mandelmælk og frosne jordbær.

Hvad var dit hårdeste øjeblik og din største fristelse? Hvordan overkom du dem?

Vi tog billeder ved uge 4, og jeg var ikke i nærheden af min tidligere fitnessmodel fysik, og min vægt var ikke signifikant faldet til det, jeg havde forventet.

Det var ret deprimerende og efterlod mig med fortrydelse Jeg tænkte; “hvorfor lod du dig blive så fed”. Jeg var nødt til at minde mig selv om, at det kropsfedt, jeg havde akkumuleret i løbet af bulking fasen, var nødvendigt for muskelforøgelse, og jeg ville skulle fjerne kroppens fedt for at bevise det. Når jeg accepterede dette, så kunne jeg fokusere på målet og arbejde hen imod det.

Jeg sad i bilen med en arbejdskollega, og han gav mig en pep talk. Det var den motivation, jeg havde brug for til at fortsætte med at opnå mine personlige forventninger til mig selv under min rejse.

bodybuilder

Uge 12

Hvad holdt dig motiveret?

At se på tidligere billeder af min fitness- og bodybuilder modelkonkurrence hjalp mig meget. Det gav mig en klar påmindelse om, hvordan min krop var i stand til at se ud.

På dette tidspunkt indså jeg, at jeg havde gjort dette før af mig selv, så jeg kunne helt sikkert gøre det igen, så længe jeg holdt et stærkt sind samt fokus på at opnå min ideelle fysik.

At følge ligesindede personer på sociale medier, der har opnået eller gennemgået lignende rejser, har også hjulpet.

Min største milepæl var, da jeg kom til under 80 kg og officielt ramte det 10 kg vægttabsmål. Det var det mål, som jeg satte mig for i begyndelsen af de 12 uger.

Hvad lærte du af din fitnessrejse?

Jeg lærte om, hvordan min krop reagerer på forskellige træningstyper med hensyn til rep-tempo og hvileintervaller.

Jeg lærte også betydningen af at lave en fitnessplan, som er let at holde fast ved. Det er efter min opfattelse nøglen til at gennemføre en ægte langsigtet livsstilsændring.

Det er ikke nødvendigt at lave “fisk og riskage” eller “kylling & ris” hver dag til hvert måltid, som du læser i mange bodybuilding artikler. Du kan inkorporere smarte erstatninger, der giver dig mulighed for at få en mere håndterbar kost, som du nyder.

Hvad er de mest bemærkelsesværdige ændringer, du har oplevet?

  • Jeg udviklede 6-pack abs, vaskularitet i min overkrop og muskelseparation i mine ben.
  • Jeg kan nemt gribe et 3 meters basketball net. Konsekvent at kunne lave slam dunks vil være målet for resten af 2019.
  • Jeg var mere selvsikker på mit udseende på daglig basis
  • Selvsikker i at bære mere tætsiddende tøj, der komplimenterer min nye kropsform mere.

Hvilken anden ting er du mest stolt af?

At jeg stolede på mig selv og brugte mine års erfaring til selv at håndtere min kost og træning. Det giver mig selvtillid i at vide, at jeg nemt kan gøre dette selvstændigt på lang sigt også.

bodybuilder

Uge 1 vs. Uge 12

Vil du introducere nogle af disse ændringer til din livsstil?

Jeg vil fortsætte med at tracke alle mine kalorier dagligt. Dette for at sikre, at jeg fortsætter, da mit hovedmål er at vinde en Natural Bodybuilding eller Men’s Physique konkurrence inden udgangen af 2019.

Jeg vil fortsætte med at inkludere 40 min cardio efter min styrketræning. Det sikrer, at jeg forbliver i et netto ugentligt kalorieunderskud. Dette gør det lettere for mig at fortsætte med at blive slankere, uden at jeg skal begrænse min kalorieindtagelse for meget. Dette er noget, der bliver stadig vanskeligere, da en diæt skrider frem på grund af behovet for at ramme minimum proteinbehov for maksimal muskelretention.

Nu vil jeg ikke prøve diæter, som er restriktive og kun holder sig til specifikke fødevarer. Det skaber dårlige kostvaner og et forhold til mad, der efterlader folk med trang til overspisning.

Jeg tror stærkt på, at selv “dårlige fødevarer” er fine og vigtige i en kost. De skal blot indtages i moderation, da de ofte giver en kilde til mental relief under en udmattende fitnessrejse.

Hvilket råd vil du give videre til andre på deres fitness rejse?

Uddan dig selv på det grundlæggende i kost, ernæring og motion. Dette for at finde den plan, der bedst svarer til det mål, du forsøger at opnå med din givne livsstil. Dette giver dig mulighed for at få en skræddersyet tilgang, der er den nemmeste at følge for dig. Den bedste rutine du kan vælge er den, der har mest konsistens. I sidste ende siger ordsproget meget rigtigt, at “konsistens er nøglen til success”.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her