Træning

Ikke nok tid til at træne? Denne far er bodybuilder & pilot

Hvis du er ligesom os, har du brugt “det er ikke det, at jeg ikke ønsker at træne, det er bare det, at jeg ikke har nok tid til at træne” undskyldning for at springe træningen over … flere gange. At jonglere et 9-5 job med alle de andre kedelige voksen ting som madlavning og rengøring kan det være hårdt nok. Dette endda før du bringer socialt samvær og træning ind i ligningen.

Nuvel, med undtagelse af denne fantastiske Myprotein ambassadør. (spoiler alert: vær forberedt på at blive imponeret).

Gaurav Taneja er en 33-årig mand fra Delhi. Han studerede oprindeligt til civilingeniør ved et af Indiens mest prestigefyldte universiteter, men besluttede at forfølge en karriere inden for luftfart i stedet. Han er derfor uddannet so pilot i USA. Undervejs blev han forelsket i fitness og vægttræning. Så meget at han efter anbefaling fra andre besluttede at deltage i en bodybuilding-konkurrence. Han kom førstepladsen ved sit første forsøg.

Gaurav fortsatte med at konkurrere. Han steg gennem rækkerne fra statslige til nationale niveauer konkurrencer. Han blev velkendt i bodybuilding samfundet som “den fyr, der flyver et fly”. Derefter besluttede han, at han ville nå ud til flere mennesker, så han oprettede en fitness-vlog på YouTube for at dele sin trænings- og ernæringsrådgivning med andre. I dag har denne vlog nu over 1,6 millioner abonnenter. Åh, og udover det er han også gift og far.

Så bare for at opsummere, jonglerer Gaurav altså med en fuldtidskarriere som pilot, men formår stadigvæk at finde tid til at træne. Han holder sig dedikeret til sin trænings- og ernæringsregime plus at opretholde en super-succesrig vlog og tilbringe tid med sin familie. Puha.

Vi var heldige nok til at få en plads i hans hektiske tidsplan for at finde ud af, hvordan han kom til det sted, hvor han er nu. Endnu vigtigere, hvordan i alverden han formår at passe alt ind

Find fitness og tid til at træne

En af de mest interessante dele af Gauravs historie – og der er meget at vælge imellem – er måske, at han ikke engang startede ud med intentioner om at blive dygtig i bodybuilding-verdenen. Man kunne endda sige, at han kom til at konkurrere på et komplet indfald.

Som ung mand var al hans indsats og fokus rettet mod at komme ind i IIT Kharagpur (Indian Institute of Technology Kharagpur), som han siger i dag er stadig den præstation, han er mest stolt af.

”At komme ind på IIT er vanskeligere end at komme ind på Harvard, fordi der er så mange mennesker, der ansøger. Da jeg tog eksamen, var der omkring 4 millioner mennesker, der ansøgte om den samme eksamen – 4 millioner mennesker på 3000 pladser. Det er den mest konkurrencedygtige eksamen i Indien.”

Med sådanne odds er det klart, at Gaurav er mere end bare hårdtarbejdende. Det kræver en alvorlig mængde selvtillid, engagement og dedikation for endda at overveje at ansøge om et så konkurrencepræget uddannelse. Men det gjorde han, og det lykkedes ham.

Det var på IIT, at han også opdagede sin kærlighed til fitness. Han havde udøvet cricket som barn og var ret sporty i skolen, men det var først på college, at han virkelig fik vægttræning ind under huden.

”Jeg lærte meget om forskellige løfteteknikker, lidt om ernæring, men mest hvordan man løfter tunge vægte. Jeg havde en gruppe venner, der også var i det, så når uret ramte 6, var alle i træningscentret. Det var sådan hver dag. ”

Det fortsatte, indtil han fik sin grad og tog beslutningen om at gå i luftfart. Han tog over til Amerika, lærte at flyve og fik derefter et job tilbage i Indien som pilot. Det lyder næsten enkelt, ikke? Og selvfølgelig formåede han at fortsætte med at træne regelmæssig på samme tid.

tid til at træne

”Der var en tid, hvor jeg arbejdede som pilot, hvor mænd ville komme op til mig i træningscentret og spørge mig, om jeg konkurrerede professionelt. Jeg sagde altid nej, jeg gør det bare for sjov. De sagde, ‘men du løfter sindssygt med vægte, du skal da konkurrere’.”

I et stykke tid fortalte Gaurav sig selv, at han som pilot bare ikke ville have tid til at handle på baggrund af disse kommentarer fra beundrende fremmede. Men så efter at så mange mennesker bad ham om den samme ting, blev han nysgerrig. Hvad hvis han prøvede at konkurrere?

Han besluttede at gå til en lokal bodybuilding-konkurrence som tilskuer, hvor han vidste, at en af hans venner konkurrerede. Så snart han så sin ven på scenen sagde han til sig selv, at han ville op på scenen næste år.

”Jeg sagde til mig selv, at det ikke betyder noget, hvis du ikke vinder, bare giv det en chance. For da disse fyre gik ind med selvbruner, med musikken på og alle folk, der jublede efter dem – var det elektrisk. Det var lige der, at jeg korrekt besluttede, at jeg ville konkurrere. ”

Så i 2012 fandt Gaurav sig en træner, der kunne guide ham gennem det intense trænings- og ernæringsregime, han havde brug for til at forberede sig til konkurrencedygtig bodybuilding. Dette var dog en online coach, da han stadig arbejdede på fuldtid som pilot (som man jo gør).

Spol frem et år, og han var selv klar til at træde på den scene. Det var hans første konkurrence nogensinde, og han vandt guld. Hans anden gang vandt han guld igen. For tredje gang .. Guld igen.

”Jeg vandt tre guld den sæson, og jeg var omgivet af mennesker, der gjorde dette på fuld tid – Trænerer, fagfolk, folk, der havde gjort dette i flere år … og jeg gjorde det bare ved siden af mit job. Jeg troede, at jeg ikke ville have en chance … men jeg vandt guld.”

 

Det overraskede ikke, at dette skabte lidt af et virvar. Folk ville vide, hvor han var fra, om han kom udenfor byen, fordi han var sådan et nyt ansigt. Han blev berømt inden for bodybuilding-kredse i Indien som den ‘fyr, der flyver et fly’, især da han begyndte at bevæge sig op i rækkerne med hensyn til at konkurrere. Fra 2013 til 2017 forberedte han sig til show efter show, konkurrerede på statsniveau og derefter nationalt niveau.

Han har taget en pause fra at konkurrere i de sidste par år, men han svor at vende tilbage mindst en gang mere; ”Et sidste show, før jeg hænger mine støvler op”.

Find en platform og tid til at træne

I løbet af sin konkurrerende tid lærte Gaurav uundgåeligt meget om træning og ernæring. Han lærte om, hvordan kroppen fungerer, og hvad den har brug for til at fungere, mens han satte sig gennem “torturen” ved at gå meget ned i kropsfedt.

Han havde stadig folk, der nærmede sig ham i fitnesscentret. Ofte for at bede ham om råd, som han var glad for at give. Det fik ham til at indse, at han kun kunne dele sin viden på denne måde med en håndfuld mennesker ad gangen.

”Jeg ville nå ud til flere mennesker, fordi du ved, at der er masser af mennesker derude, der bare giver ‘bro science’ råd på Internettet. Bro-science spreder sig som vild ild. Så ja, jeg blev den første fyr i Indien – altså  den første konkurrencedygtige bodybuilding fyr i Indien – der oprettede en YouTube-kanal for at hjælpe folk.”

Han startede i det små. Hans vlogs handlede hovedsageligt om at knuse en del myter omkring kosttilskud, dvs. hvad man skulle købe, der faktisk fungerede, og hvor man kunne købe dem til en overkommelig pris. Han forklarede, hvad vand vægt var, og hvordan man taber den. Man kan sige, at hans USP gjorde fitness og vægttræning tilgængelig for den gennemsnitlige person.

”Folk begyndte at bemærke mig. De syntes, jeg talte fornuftigt, og derfor sprang min kanal virkelig hurtigt i luften. Jeg vidste ikke, hvad der foregik i starten. Derefter besluttede jeg at starte en anden kanal, som mere var en vlog, og den gjorde det også rigtig godt. Den er en del af mit liv – hovedsagelig mig selv og min kone på rejse. Det er sjovere.”

Gauravs kanal, “Flying Beast”, har i øjeblikket over 1,6 millioner abonnenter.

Find balance og tid til at træne

Så hvordan presser en mand så meget ind på 24 timer i døgnet? Det kan være udfordrende nok at klemme en træning ind før eller efter arbejde. Hvordan pokker klemmes  der træning ind i en uforudsigelig flyveplan med overnatninger og skiftende tidszoner?

Gaurav mener faktisk, at denne form for tidsplan har hjulpet ham med at bruge sin tid mere effektivt.

”De fleste mennesker, der konkurrerer professionelt, de har 4 eller 5 timer om dagen at tilbringe i træningscentret. Men jeg tror, nogle af mine bedste træninger har været, da jeg kun havde 30 minutter til overs, fordi du er under pres.”

Bestemt ingen tid til at scrolle gennem sociale medier i mellem sæt.

Ofte skulle Gaurav specielt anmode om, at hoteller åbner deres fitnesscentre for ham på latterlige tidspunkter (vi taler 02:00 om morgenen) bare for at kunne nå sin træning.

”Jeg har fået at vide mange gange,” nej hr., fitnesscentret er lukket, vi har ikke en træner derinde, og vi kan ikke åbne det uden en træner ”. Men jeg er træner! Så giver de mig bare nøglerne.”

Han indrømmer, at træningen altid var den lette del for ham, selv efter langdistanceflyvninger eller under overnatninger. Det var kosten, der var mere af en kamp. Glem alt om at nyde det lokale køkken eller forkæle dig med fastfood bare for nemhedens skyld. Han havde makroer at holde sig til. 

”At tage væk i 3 eller 4 dage ad gangen og bo på et hotel… Jeg var nødt til at fryse mine egne måltider og tage dem med mig. Der har været tidspunkter, hvor jeg ikke har haft nogen måde at genopvarme dem på, så jeg har bare måttet spise det frossent.”

Se dét er dedikation.

Du må undre dig over, om Gaurav nogensinde har overvejet at kaste håndklædet i ringen for at forfølge bodybuilding på fuld tid, snarere end at jonglere det omkring en så krævende karriere. Svaret er ja; han overvejede det. Faktisk tog han en pause fra luftfarten i omkring en måned for at teste det ud, og han opdagede, at det bare ikke virkede for ham.

”Mit job satte mig i stand til en god rutine, der gav mig tid til at træne. Hvis jeg skulle stå op kl. 3 for en flyvning, ville jeg kunne bruge dette som udgangspunkt og derved træne og gøre mine andre ting rundt omkring dette tidspunkt. Da jeg ikke havde et job, stod jeg op kl. 10/11 om morgenen og trænede ikke før eftermiddagen. Rutinen fungerede bare bedre med mit arbejde. Jeg blev også mindet om, at jeg jo gik ind i luftfart, fordi jeg virkelig elsker det. Det er et dynamisk job.”

Kort fortalt af Guarav

Med et så imponerende CV måtte vi få nogle visdomsord fra Gaurav. Her er hans to råd: 

”For det første disciplin. Du skal have disciplin i livet.

For det andet skal du tage det skridt. Du ved, at der er tidspunkter, hvor folk vil starte en ny virksomhed … siger, at de ikke kan lide at arbejde for nogen, og at de ønsker at blive deres egen chef. De planlægger meget og har de rette idéer,  men de tager bare ikke action. Bare gør hvad som helst. Start med at tænke på et navn på din virksomhed eller send nogle e-mails, det kan være de helt små skridt.

Folk venter altid på det perfekte øjeblik, men du behøver ikke vente på det.

Det samme gjorde sig gældende med at starte en YouTube-kanal. Folk siger, at de venter på, at de får et bedre kamera eller andet udstyr. Jeg startede med bare en telefon! Eller de siger, at de er generte foran kameraet, og de vil først arbejde på det. Jeg siger bare gå til det, upload den første video nu. Du bliver bedre. Du lærer ting, mens du gør dem. Ellers mister du bare tid.”

Vi ved ikke med dig, men vi er glade for at tage råd om tid fra en mand som Gaurav.Lauren Dawes

Lauren Dawes

Forfatter og ekspert

Lauren har en kandidat i engelsk litteratur oprindeligt fra syden. Hun har altid elsket at svømme, og så har hun få øjnene op for vægttræning. Derudover giver hun sig tid til fordybelse for at forbedre hendes zen på hendes ugentlige hot yoga time.

I weekenden plejer hun at lave mad eller spise en lækker brunch, og hun nyder at prøve nye opskrifter med hendes roomies - især fordi de forsøger at ryste SU-menuen af sig bestående af pasta. Først og fremmest er hun fast overbevist om at leve i balance mellem træning og et glas gin.

Få mere at vide om Laurens erfaring her.


Gå ikke glip af de nyeste artikler, opskrifter, tilbud og produktnyheder – tilmeld dig til vores nyhedsbrev allerede i dag. Tilmeld dig her