Vores Ambassadører

Hijabi-bokseren fortæller, hvordan hun har planer om at “ændre bokseverdenen”

Tilbage i 2019 ophævede det internationale bokseforbund et forbud mod at bære religiøs påklædning i ringen. Denne beslutning er noget, som Safiyyah Syeed, også kendt som The Hijabi Boxer, tog som sin mulighed for at komme ind i ringen.

I anledning af at vores kampspecifikke kollektion Engage lanceres i sin anden udgave i denne uge, har vores venner hos MP Clothing talt med Saf om det øjeblik, hvor hun besluttede sig for at begynde at bokse, hvad der holder hende motiveret selv gennem udfordringerne, og hvad der er det næste for The Hijabi Boxer.

“Hvis jeg finder noget, jeg elsker, bliver jeg ved med det”

Safiyyah, der er født i Bradford, blev den første kvinde, der gik ind i en boksering iført hijab, efter at hun begyndte at dyrke sporten som en måde at komme sig over både langvarig sygdom og sin spiseforstyrrelse på.

“Jeg plejede at have en langvarig sygdom, jeg var syg i to og et halvt år og lavede dybest set en pagt med mig selv ved at skrive en liste over ting, jeg ville gøre, når jeg fik det bedre, og boksning var på den liste.

Efter min sygdom kom en spiseforstyrrelse, og boksning var det, der hjalp mig igennem begge dele. Jeg har indtil videre gjort meget på listen, jeg har afsluttet to lærepladser, arbejdet inden for IT, detailhandel og en af de mest inspirerende ting var at arbejde på et plejehjem, hvilket var det bedste, jeg nogensinde har gjort.”

Safs arbejde med beboerne på plejehjemmet gav hende inspirationen til at lægge alt, hvad hun havde, i sin boksekarriere.

“En ting, jeg lærte af de ældre mennesker, som jeg plejede at tale med, var at leve livet uden at fortryde noget, og det var derfor, jeg gik igennem den liste. Jeg havde en tankegang om at lave fem eller seks forskellige ting, og hvis jeg finder noget, jeg elsker, så holder jeg mig til det.”

“Hvis du ikke er der mentalt, kan du ikke vinde”

Det hele handler om mentalitet for Saf. Hun har ikke familie eller venner, der hepper hende op uden for ringen, så det hele skal komme indefra.

“Ved du hvad, mit sind er anderledes. Hver dag er jeg omgivet af folk i gym, hvis forældre ser hver eneste træning, folk presser dem, eller de gør det, fordi deres bror eller fætter eller kusine bokser. Ingen presser mig, ingen kigger på mig, så det er anderledes, fordi det er personligt. Når jeg går ind i ringen, er det ærligt talt et tankespil. Jeg talte med min træner om, at man kan være fysisk 100 %, men hvis man ikke er der mentalt, så vinder man ikke.”

“Det gør mig sulten, når folk tvivler på mig”

Som pioner for Hijabi-kvinder i boksning har Saf modtaget nogle utrolige ord af støtte, men er desværre også blevet mødt med fjendtlighed. Noget, der både har været hendes største udfordring og hendes største motivationsfaktor.

“Det er klart, at det er meget sjældent at være en kvindelig bokser i hijab fra det asiatiske samfund, jeg får enten 100 % støtte eller folk, der spørger mig, hvad jeg laver. I starten havde jeg mange tvivlere, men det gjorde mig stærkere, det gør mig sulten, når folk tvivler på mig. Nu er der nogle af de samme mennesker, der foregiver at kende mig eller giver støtte, først grinede de, nu støtter de mig.”

“Med boksning ønsker man næsten mere smerte”

Da MP spurgte Saf, hvilket råd hun ville give til alle, der overvejer at begynde at bokse, var hendes råd klart og enkelt.

“Giv dig i kast med det, tænk ikke over det. Følelsen efter er fantastisk, smerten er midlertidig. Du forlader træningscenteret og tænker ‘WOW, jeg var ved at dø under den træning, men føler mig fantastisk nu’. Det er mærkeligt, i livet er det normalt sådan, at når der er smerte eller stress, tænker du ‘glem det’, men med boksning vil du næsten have mere smerte, det er mærkeligt.”

“Jeg vil ændre bokseverdenen”

Saf har store ambitioner for de næste par år af sin karriere, og det ser ud til, at intet kommer til at stå i vejen for hende.

“Forhåbentlig får jeg et par medaljer! Men i virkeligheden vil jeg gerne ændre bokseverdenen. Medaljerne og bælterne skal nok komme, men jeg vil nyde processen, give mig selv et klap på skulderen og sætte pris på det, jeg har gjort. Målet er at ændre spillet og opbygge mit brand. Jeg vil bare gerne stige i niveau. Min arv er det vigtigste for mig, jeg vil være en positiv faktor for det asiatiske samfund, jeg kan ikke ændre de negative ting, men jeg kan stadig have en positiv indflydelse.”

“Jeg er i stand til at dække mig til, men stadig føle mig super komfortabel”

Den nye Engage-serie er designet til at holde dig cool og komfortabel, så du kan tage imod stort set alt. Her er, hvad Saf havde at sige om, hvordan Engage gavner hendes træning.

“For at være ærlig plejede jeg aldrig at gå ud af min vej for at købe MP, men siden jeg er begyndt at bære det til træning, er det gået op for mig, at det er fantastisk. Jeg har fået folk til at spørge mig om sortimentet, og jeg har endda taget det med på træningslejre.

Det, jeg elsker ved MP, er deres brede sortiment, som andre mærker simpelthen ikke har. Andre mærker har fine ting, men de er altid tætsiddende og ofte afslørende. Jeg skal kæmpe i slutningen af måneden, og jeg har brug for noget at tage under min vest til at dække mig med, så jeg købte en MP-top med lange ærmer til det, fordi den er perfekt.

Jeg skal naturligvis være beskeden i mit tøj, og derfor elsker jeg MP, for jeg kan dække mig til og alligevel føle mig super behagelig. Selv når jeg ikke træner, har jeg den på. Du behøver heller ikke at bruge så mange penge som du gør med andre mærker af træningstøj, hvilket er et stort plus!”

Kort fortalt

Saf er ved at ændre spillet i boksning. Safs rolle i sportsverdenen er uvurderlig, fordi hun inspirerer så mange andre unge muslimske kvinder til at engagere sig i sport, uanset om de dækker sig til eller ej.

Hendes ambitioner om at blive ved med at flytte grænser og ændre opfattelser samt tage medaljer er utrolig, og vi er glade for at give hende redskaberne til at hjælpe hende med at nå helt til tops.

Se vores Engage kollektion nu for at få Safs look. Og tjek MP’s Instagram for at holde dig opdateret om de seneste lanceringer.

Squat proof leggings | Top 5 vurderet af jer

Myprotein Træningstøj

Squat proof leggings | Top 5 vurderet af jer

Leggings du kan regne med.

2021-05-06 18:10:57Skrevet af Monica Green

Find din fleksibilitet med Composure 2.0 | Lavet til Yoga

Myprotein Træningstøj

Find din fleksibilitet med Composure 2.0 | Lavet til Yoga

Find ro, opnå fleksibilitet og giv kroppen et pusterum med denne kollektion.

2021-04-20 18:17:23Skrevet af Monica GreenMonica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her