Træning

Hvad er den bedste måde at træne på? Studierne siger…

Hvad er den bedste måde at træne og ernære din krop på? Videnskaben er stadig ude på så mange spørgsmål, men ved at læse den nyeste forskning kan du i det mindste overlade noget af eksperimentet til forskerne.

I denne uge undersøger vi, om træning med høj intensitet (HIIT) er den bedste måde at træne på og fordelene ved træning for din hukommelse.

hiit træning

Hvad er den bedste måde at træne på?

Vi har alle vores foretrukne måde at træne på. Nogle elsker intet mere end et langt løb, mens andre elsker at løfte tunge ting. Andre foretrækker forskellige former for motion i forhold til, hvordan de passer ind i deres livsstil, for eksempel er HIIT hurtig til at passe ind i en travl tidsplan.

Så hvad siger eksperterne er den bedste måde at træne på? Forskerne interviewede 30 voksne, der var nye indenfor træning, før de bad dem om at prøve forskellige typer træning, og før de diskuterede de positive og negative ved hver.1

Da HIIT er kendt for at være godt for os fysisk, var deltagerne generelt enige om, at det appellerede til dem, før de prøvede det, men at træning i et all-out tempo kan være afskrækkende for enhver, der ikke har prøvet det før.

Desværre er vi ikke tættere på den “ultimative” træningsplan ifølge forskerne, men det er primært fordi de mener, at vi er nødt til at finde noget, der passer os – og at det ikke altid behøver at være den samme ting.

Nogle dage kan det være alt, hvad du kan klare at klemme ind med 20 minutter HIIT, mens andre dage føler du måske, at du sagtens kunne bruge halvdelen af ​​dagen på at løfte tungt i fitness. Det ser ud til, at den vigtigste træningsrutine som sædvanlig er den, du kan holde fast ved og nyde!

Er sport godt for din hukommelse?

Vi har alle haft den solskins følelse efter en god træning, så motion burde vel være godt for vores hjerner, ikke? Vi ved, at det regelmæssigt styrker musklerne at gå i træningscentret, men det viser sig, at det også kan styrke vores hjerner.2

Forskere besluttede at evaluere deltagernes hukommelse efter træning for at se, om der var nogen væsentlig fordel ved den. De bad 30 fysisk egnede mænd om at teste deres hukommelse efter 2 forskellige typer træning og en hvilefase. De to forskellige typer træning var en 30-minutters moderat cyklus og 15-minutters intens cyklus.

De fandt ud af, at deltagerne klarede sig bedst efter den mest intense form for motion. Så hvad betyder det? At disse træninger med høj intensitet måske føles som tortur, men de gør noget godt for din hjerne.

Kort fortalt

Denne uge ser det ud til, at HIIT er stjernen i showet. Uanset om det er til en hurtig træning eller for at øge din hjernekraft, kan du ikke benægte, at det gør noget godt. Hvis du vil sikre dig, at du holder dig til en træningsrutine, er det dog bedst at gøre det, du bedst kan lide.

Bliver man mindre aktiv, hvis man er længere oppe? Studierne siger...

Træning

Bliver man mindre aktiv, hvis man er længere oppe? Studierne siger...

Og hvordan kan du forebygge løbeskader?

2020-08-15 12:11:00Skrevet af Evangeline Howarth

Kan distraheret snacking spolere dine mål? | Studierne siger...

Ernæring

Kan distraheret snacking spolere dine mål? | Studierne siger...

2020-09-03 11:37:40Skrevet af Evangeline Howarth


1. Stork, M. J., Williams, T. L., & Ginis, K. A. M. (2020).Unpacking the debate: A qualitative investigation of first-time experiences with interval exercisePsychology of Sport and Exercise, 101788.

2. Bosch, B. M., Bringard, A.,Logrieco, M. G., Lauer, E.,Imobersteg, N., Thomas, A., … & Igloi, K. (2020). Effect of acute physical exercise on motor sequence memoryScientific Reports10(1), 1-13. Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her